Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Odborníci odhadují, že máme covidem promořeno možná tak 4 - 5 miliónů lidí, k tomu si připočtěte očkované a zbytek více odolných (např. mají imunitu z dřívějších dob před covidem). Takže - pokud Čína v laboratoři nebude manipulovat zcela novým virem - se snad postupně vypořádáme jen se slabšími, lokál. záchvěvy konce pandemie (nerada bych se spletla, ale někteří odborníci to tvrdí). Nová vláda a sněmovna musejí vnést rozumný řád do dalšího spolužití: mít odborně lépe ujasněnou koncepci pro ekonomiku vč. transformace některých zjevně zbytných částí byznysu, vč. transformač. zásahů do veřej. služeb. Např. nemocnice jsou nesmírně drahá záležitost, v pandemii jsme viděli, že lidské životy nezachrání přebujelá síť nemocnic (a někdy některé z nich mají potíže i např. se žlučníky). Zákon by měl vytvořit lépe uváženou síť nemocnic přiměřeně k obyvatelstvu v regionech, někdy stačí jedna "regionální" pro více krajů - ujasnit, co smějí dělat a co ne. Podobně ne každá škola by měla fungovat na veřej. prostředky, bohatší Nizozemí aj. síť škol regulují. My zatím místo koncepce máme jen živelnost. Na úkor veřej. peněz (důchodů apod.) i na úkor kvality.

2 0
možnosti
Foto

Dovolím si přidat komentář k J. Duškovi, komentář lékaře...:Tohle mne po dlouhé době zase mírně pobavilo - "člověk divoký" v poklidu žijící v blahobytné civilizované Evropě 21. století se domnívá, že není člověkem domestikovaným.

Jinak Indiáni super, nevím, jakého se dožívali věku, u nás v Evropě se přírodní lidé středověku a časného novověku dožívali tak 40 let a byli rádi. V dnešní hnusné přetechnizované době jedové jsme téměr na dvojnásobku.

1 0
možnosti
JT

Tak přírodní člověk Dušek je divadelník, humorista a samozřejmě alternativec. Někoho přitahuje, jiného odpuzuje, ale to máme každý. Přetechnizovaná doba podporuje především lenost, nabízí pohodlí, takový komfort, že každé vybočení z něho je velký problém. Dříve lidé museli bojovat o přežití, dnes se bojí diskomfortu a bojují s civilizačními chorobami, alergiemi na přírodniny a virtuálními nepřáteli. Radši žít kratší život než doslova přežívat léta ve stavu, který s kvalitou života nemá nic společného.

Děkuji za čtení a komentář:-)

0 0
možnosti