Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

No víte spoléhat se na vládu to je přece špatná cesta. Navíc to potvrdila i jedna pani poslankyně za jednu z vládních stran ve vysoké fci v parlamentu. Svůj výrok sice musela několikrát vysvětlovat, ale smysl se příliš nezměnil. Takže nespoléhejte na ní ...na tuto vládu.

Jeji moudrý pan premier trousí samé perly ( co činí pro vlastní národ netuším) například pravil, že tato země je zemědělsky soběstačná. Tento úžasný výrok potvrdil i ve svém článku pan Šolta (někdejší disident, ekonom a vysokoškolský pedagog) a velice se nad ním pozastavil. (viz Tak to mi stačilo. Disident se odvrátil od Fialy a popsal situaci ze dne 3.5.2022)

Jsem rád,že jste nerezignoval na post blogera a dál píšete a nenechte se znechutit invektivy a urážky, to jsou jen vizitky zdejší elity;-D;-D;-D

3 0
možnosti
Foto

Ano, kdyby to vyhrála Trikolora, to byste viděli, jak by ropa tekla proudem z každé studánky. ;-D

1 1
možnosti

Mohl by autor dát nějaký konkrétní příklad, v čem že občané poslouchají vládu na slovo? Proticovidová nařízení minulé vlády byla už všechna zrušena a o ničem jiném, v čem by měli občané poslouchat na slovo, nevím. :-/

1 0
možnosti
Foto

A zoufalí blogeři píšou zoufalé blogy. ;-D

1 3
možnosti
Foto

Za chvíli si ovšem začne zoufat také jistý Dvořák 59540. Píšících blogerů je tady stále méně a méně a ti, co ještě zůstali, po zkušenostech raději zavírají diskusi. A od božího rána po internetu zoufale brousící Dvořák 59540 nebude mít brzy co a koho komentovat, komu se posmívat, do koho šťouchat a navážet se...! Hrůza. ;-(

2 1
možnosti
PC

Naprosto pravdivé R^;-)R^. V podstatě tomu tak bylo vždycky. Teď je to však daleko více vidět, jelikož si vláda (podobně, ale ještě daleko okatěji jako ta minulá) počíná zcela bez skrupulí a ještě více dává najevo, jak lidmi, včetně svých voličů, pohrdá.

Tohle se v dějinách cyklicky opakuje a je s podivem, že to tolik lidí není schopno vidět. I když se zdá, že se i ti, kteří ještě nedávno jakžtakž věřili, začínají probouzet.

5 1
možnosti
JT

Jaro je o probuzení léto o růstu a zrání. V přírodě určitě. Třeba teď i tady se jako česká společnost probudíme, (duchovně) porosteme a dozrajeme. Pak bychom asi takové problémy neměli.:-)

1 0
možnosti
VF

Opakovaně se ptám - která vláda? Ta, co je tady pár měsíců, nebo ta, co tady před ní vládla dvě funkční období, či vlády od 1945. Každá měla svoje "špecifiká".

Nejdůležitější - vládněme sami sobě v rámci možností.[>-]

4 0
možnosti
JT

Ano, to je to nejdůležitější: umět vládnout sám sobě. Respekt k sobě navzájem, pokoru k přírodě a důvěru v život potřebujeme. A pak se snad budeme moct na sebe vzájemně i spolehnout.:-)

3 0
možnosti
MB

Cítím se spokojeně, i v dnešku. Důvod je jednoduchý. Opakovaně mi život potvrdil, že mi nikdo nepomůže.Upřímně, byli to pouze 2 lidé, kteří již neexistují - rodiče. Tedy, v užším slova smyslu - zdravé ruce a vlastní hlava. Určitě je kterýkoliv člověk politicky, zájmově ap., orientován. Přijde na to sám, existuje všudypřítomný rozpor. Popsáno zhruba :

Zákon o rodině říká - Člověče konej a starej se. Rozhojňuj to své, péči žádného hospodáře. Tím je předurčen a povinován, každý z nás. Nic neočekávaného. Vše se mění, pokud člověk je v politice a čím výše? Aniž by chtěl - Je povinován zaobstarat, to své. Ani nemusí krást, prostě jeho zájmy jsou jako první. Teprve poté to následné. Dobrý příklad rozporuplnosti je A. Babiš. Jednou rukou má zaobstarat sebe - Druhou si zase odebrat a pečovat o stát. Logicky se dostane do Střetu zájmů. Bude legislativně dělat všechno možné, aby nabudil dojem opaku. Nemůže to fungovat, naopak člověka tzo dovede před bránu vyšetřovatele a dokonce basy .

Nešiji do jmenovaného. Uvádím cíleně jako příklad. Vážně nechápu. Svůj důchod si představuji zcela jinak. Těch příkladů je samozřejmě povícero. Na dotaz - "A kdy člověče konečně začneš žít"? Bývá jejich odpověď> A o co jde?, já tak prostě žiji, jsem hráč, megaloman. Proto sed raduji z vlastní reality, žiji. Oba máme starosti s plynem. Říkám - poteče pořád. K dispozici bude. Je to pouze o jeho ceně. Podobně říkám ženě - Nežil jsem celý život proto, abych doma klepal kosu. Topíme normálně. Nestěžuji si, nenadávám a nelituji se. To je pouze o vředu žaludečním a na lampárnu chodit nechci. Vyslechnou mne sice - Nic nevyřeší. Se životem - ve střetu zájmů nejsem, doporučuji ... :-)

2 0
možnosti
JT

Pokud jde o mě osobně, nehrotím to a žiju jak umím a otužuju se. Trošku problém je to v práci, kdy mám být řádným hospodářem a řeším situace, které jsem nezavinil a nemohl ovlivnit. Nějak se s tím vypořádat musím. I to by mohla říct současná vláda, která se k tomu musí postavit čelem. Ne zbrkle, ale se znalostí věci, s rozmyslem a viděním souvislostí. Číst nálady, diskutovat s těmi, kteří znají a hledat přijatelná řešení :-) To snad bychom měli od vlády očekávat, nebo ne?

2 0
možnosti
MS

Tak jste popsal ruskou vládu. Teď ještě napište něco o té české a bude to komplet.

1 2
možnosti
JT

:-) v Rusku nežiju a o tamních poměrech si myslím, že jsou horší (a teď samozřejmě ještě ta válečná propaganda). Kroky české vlády (právě ve srovnání s jinými evropskými státy) vzhledem k současné situaci nepovažuji za úplně šťastné, protože odpoutání se od ruského plynu je technicky náročné, nelze udělat hned a vzhledem k velké závislosti průmyslu a obyvatel může být sociálně neúnosné. Jen si myslím, že s těmi cenami něco udělat lze (odpuštění DPH, opuštění nákupu el. přes burzu, řešení emisních povolenek a poplatku OZE, přímé dlouhodobé kontrakty u plynu - nebo aspoň výhodnější smlouvy se SRN, koupě zásobníků státem). To jsou mj. cesty, které navrhují čeští odborníci na energetiku a plynárenství.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 557x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik