Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Nemyslím si, že každý, kdo absolvuje vysokou školu, má na přívlastek "intelektuál" nárok. Dobře to vyjadřuje slovní spojení "učený hlupák".

3 0
možnosti
Foto

Tak tak, Karel Čapek napsal, že největším neštěstím pro civilizaci jsou vzdělaní hlupáci.

1 0
možnosti
JK

Zdá se, že příroda má takové pravidlo, že když v něčem osobě přidá pak v dalším zase ubere, takže intelektuál může být také pěkný blbec, sociálně, nebo technicky nemožný. A pokud příroda někde ubere, pak zpravidla nic nepřidá. Takže hrubián, či flákanec zároveň ani rozumu příliš nepobral.

Tahle teorie pokrývá kompletně populaci, kromě nás průměrných, co nic moc nezkazíme, také nijak zvlášť nevynikáme a hezké ženské si jich všimnou poté až jim život dá několikrát za vyučenou. Nestěžuji si, tak to je, hlavně když to nakonec dopadne, že.

Extrémistické strany přitahují ty přírodou obdařené jak lampa můru a jsou schopni vstoupit i jen pro jedno krátké volební heslo. Na tom je postavena existence extrémistických stran, prostě nevysvětluj, hlásej hesla pořád dokola. Okamura to dovádí téměř k dokonalosti, ne nadarmo je předseda. Extrémisté tu budou pořád, pod 8% neklesnou a maximum nyní je cca 15% voličů (ne občanů). Dokud se soustředí u Okamury, tak je relativní klid, jakmile se začnou dělit a soutěžit v extrémních názorech pak může být zle. Trio Trikolóra, Šlachta, Okamura ve sněmovně by mohlo zamávat s naším vnímáním světa.

0 0
možnosti
Foto

I38v81o 43C25i23l60i68c42h

2. 9. 2021 12:19

Anebo se to trio naopak vzájemně oslabí vzájemným přetahování voličů, protože lidí ochotných volit podobná uskupení je omezené množství.

0 0
možnosti
Foto

INU, NEJNI INTELEKTUÁL JAKO INTELEKTUÁL.. Jejich ,,rozpětí", jakož i rozsah, ale i dosah, jeví se více než různé. A to je až ,,determinuje" v jejich využití i použití. I co do obsazení, potažmo i dosazení. Ale i zviditelměmí. Sebe;-)

1 0
možnosti
JT

Tož tak, některým je v kavárně těsno a jiní mají rádi tu vůni hnoje:-) Děkuji za komentář.

3 0
možnosti