Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak vidíte, Váš oponent mě přivedl k Vašemu skvělému článku. Nechtělo se mi tam, protože jeho styl mi nedělá dobře, ale nakonec jsem dobře udělala a karmu dávám Vám (ačkoliv vím, že karma Vám k ničemu není).

7 0
možnosti
KT

„Běda vám předáci, předeběhli jste všechny a navíc jste se vykašlali na zadáky. Rovněž běda vám, zadáci, kteří jste se nechali předeběhnout předáky. Ale blahoslaveni buďtež vy, středáci, kteří jste nezůstali ani vepředu, ani vzadu.“

2 0
možnosti
JT

Ne nadarmo se neříká "zlatá střední cesta". Když se řeší statistické rozdělení výsledků - může vyjít normální rozdělení Gaussova křivka: tj. max. u středu, extrémy po okrajích (takový jednohrbý velbloud). Existuje také bimodální rozdělení, kdy vyjdou dva poměrně stejné kopečky, takový dvouhrbý velbloud. Mám raději tu Gaussovu křivku;-D

0 0
možnosti
MB

Nenávist jsem cítila jen ke svému bývalému manželovi. Po čase jsem mu odpustila a nakonec to byl on, kdo mi pomohl, když mi bylo nejhůř. Nenávist se nesmí hýčkat, stravuje člověka, přivolává nemoci. Kdepak, pryč s ní. :-)

6 0
možnosti
Foto

Když už byla Evropa tak tupá, včetně ČR, a vyzbrojovala Rusko navzdory embargu, bylo by od ní zvrácené neumožnit Ukrajincům se bránit, neodčinit alespoň částečně to, že svým bezohledným kšeftováním podporovala zlo, které se nyní na Ukrajině děje.

K nenávisti je třeba říci, že to není nikterak odporná emoce, jak zde nepoučeně tvrdí pan Korecký, ale je naopak součástí emoční výbavy člověka. Je tedy takový stav za určitých okolností zcela logickou odezvou na podnět.

Domnívám se, že kdyby Rusové znásilnili panu Koreckému jeho nezletilé děti a vrátili by mu je s vymlácenými zuby, neděkoval by Bohu ani nikomu jinému za to, že se jim dozad či níže alespoň nezahryzlo strašně strašidelně a nenáviděné klíště. Patrně by ho neuklidnil ani Váš článek. A pokud by měl šanci odvrátit ten bestiální čin zbraní vyrobenou českou zbrojovkou, možná by se toho smysluoplného a spravedlivého činu neštítil.

1 0
možnosti
OD

Směšná schizofrenie.....

Pán, který se v každém traktátu do někoho naváží, hledá "nepřítele" za humny své obce, neustále kńučí o tom, jak ho doba drtí, jak každý usiluje o jeho ujařmení, pán který neustále hledá chyby na každém, kdo nesouhlasí s jeho zbabělým a sobeckým viděním světa tu zcela přirozeně kritizuje jednoznačná stanoviska, kterých sám po živoření v normalizační okupaci není schopen.

Hezky to zabalíme do kabátku "lidskosti, svobody" a kohokoliv, kdo kritizuje tu jeho morální normalizační zbabělost a podlost, označí lejblíkem nenávisti.

Ne, pane Tichý, jste příliš zoufalý, trapný a zbabělý na to, abyste vzbuzoval nenávist To si trochu fandíte. Můžu Vás ujistit, že jediné, co vzbuzujete svým psaním, je nevolnost. Pletete si pojmy - znechucení, odpor a opovržení není nenávist....

Přece nejste takový hlupák, abyste si myslel, že někdo tak zbytečný a nedůležitý jako Vy by donutil kohokoliv jiného vložit ty kalorie do nenávisti. Jste pouze a jen jeden z mnoha z těch, kdo oblékají svou zbabělost, předsudky a strach z lidí okolo do kabátku disidenta. Jím rozhodně nejste. Jste zoufalec, nic víc.

1 7
možnosti
JT

Tak vidíte, k čemu jsou mé zoufalé zbabělé a ufňukané blogy dobré. Článek Vás znechutil, obrátil Vám žaludek a po jeho "vyprázdnění" se jistě cítíte líp. Gratuluji. Vím, že jsem Nic a Nikdo a když nemůžete mé blogy strávit, můžete využít svoji svobodu je nemuset číst, já využívám u mnohých diskutérů svobodu nemuset reagovat. Je to arogance? Pro někoho jistě. Je to zbabělost? Pro někoho jistě. Každý si přece o druhém myslí to, co si myslet chce.

9 1
možnosti
PC

Naprosto přesně vystiženo, pane Tichý! R^;-)R^

5 2
možnosti
Foto

Jo, mír je fajn. Takto bych Váš článek zminimalizoval.

1 0
možnosti
PK

Souhlasím, nenávistRv je hnusná emoce i když někdy....já přiznávám, že nenávidím klíšťata, denně jich několik pejsanovi vyberu a má nenávist se stupňuje pokud ho identifikuji na mých zádech, nebo i níže a nikdo doma k dispo, co si počít, obcházet sousedy(ky)?

Tak snad tuto mou nenávist pochopíte....:-)

Jinak karma za blogR^

4 1
možnosti
Foto

A přitom klíště proti Vám zhola nic nemá, nic o Vás neví, ani Vás nechce zabít. Tak možná až budete mít v zádech nebo i níže střepinu z granátu, na nenáviděné klíště si vzpomenete.

0 0
možnosti
JK

Jestliže chcete mír, vykládejte to Putinovi a jeho režimu, ten rozpoutal agresivní válku, vraždí a ničí. Vykládejte to Rusům, kteří Putina podporují a chtějí napadat další státy. Píšete o respektu a toleranci, ale jaký respekt a toleranci projevuje putinovský režim vůči Ukrajině a dalším státům? Odpovím vám - žádný respekt, žádnou toleranci. Chcete dosáhnout míru tím, že vezmete (neposkytnete) bránícím se zbraně, aby agresor mohl snáze vyhrát? Myslíte si, že zajíci pomůže, když bude volat na hladovou lišku, že chce mír? Teprve, až ho liška sežere, rozhostí se kolem mír, ovšem už bez zajíce. V písničce "Strejček Strach a teta Obava" zpívá Karel Kryl refrén: "Na poměry žehrajíce vzpomeňte si na zajíce, co se krčí u žita, domnívá se, když se bojí, že ho nechá na pokoji liška Ryška podšitá."

Už dlouho jsem nečetl tak odporně podlý text, jako je ten váš.

2 7
možnosti
JD

Tento text je o vás, o nenávisti, chorobné zaslepující nenávisti.

3 2
možnosti
MB

Osobně odmítám pojem - "Nová doba". Celoživotně tvrdím, že doba je pořád stejná, mění se pouze kalendář. Jinými slovy - Lidé, ve své motivaci a konání - jsou pořád motivaci stejní. Myslím si, že tomu ani jinak být nemůže. Kdysi snahy "O výchovu jiného - nového člověka", jsou úsměvné. Jakkoliv to zní neuvěřitelně. Zvíře, je svých chováním lepší jako člověk. Řeší totiž primárno - Nažrat se, suchý a teplý pelech, případně lidskou ruku. Nemá potřebu ubližovat, ukájet se, něco vlastnit - hromadit a dobývat ...

Z bezpočtu lidí, jsem vypozoroval - Aniž by si byli vědomi, prostým vyjadřováním - sdělí mnohé navíc. Stačí, v jakém čase vůbec mluví? Nemá smyl nic konat, doba je blbá. Dobře už bylo. Tak pravil kolega na pracovišti. Já argumentoval, že má přece navíc. Vývoj očekávaný. Doba se změnila. Z kolegy se stal pohodlný lempl, styl už nedokázal změnit. Pro něj - každá doba tedy blbá. Další zase, co bude - až bude! Mnoho toho převedou, přece umí. Zajímavé, pro ně nikdy žádná "Nová doba" - nepřišla.

Základem komunikace je dialog. Snaha o získání souhlasu protistrany. Vždy trpělivě čekám, na jejich spojku odporovací "Ále". Mazanější začnou souhlasným ba-ba. Následně se prozradí, zmiňovanou spojkou. Poučil jsem se, trvale začal používat "Nýbrž"...

Lidi má spojovat srdce a rozum, viz blog. Pokud se neděje? Stojím za tím zájmy. Jde o osvědčené tmelidlo. Spolehlivé spojení jednotlivce, skupinek ba i mas! Toto je podstatný rozdíl lidí od zvířat. Podobně - platí to v každé době. Proto stále říkám - Jaká Nová doba? Žádná není, pouze záznam v kalendáři ... :-)

1 1
možnosti
JT

Nicméně technické prostředky a technologie nové jsou. A ta čeština dovoluje nejen ale, ba i nýbrž, avšak, nicméně, ovšem:-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik