Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Růst ekonomiky a životní úrovně - vidíme v tom něco pozitivního, ale vzhledem k množství lidí na Zemi a jejich neustálém růstu, to produkuje likvidaci životního prostředí a zhoršování podmínek existence. O tom by mohli lidi moudří začít trošku více, hodně více přemýšlet, mluví se o tom už hodně dlouho - tak řekněme od 60.let 20.století. I poměrně jednoduchý člověk musí pochopit, že čím víc budeme produkovat techniky, budov a silnic, tím víc bude mizet příroda a růst kontaminace země, vzduchu a všeho, nemluvě o tom, že je dlouhodobě sucho a tím pádem budou odumírat lesy....

0 0
možnosti
MS

Kdo chce v souladu s fyzikálními a přírodními zákony přežít, tak dělá opatření už teď bez ohledu na kroky vlády, aby mohl být do konce tohoto, nebo příštího roku soběstačný. Ředitelé průmyslových firem by už teď měli mít připravené studie, čím nahradí plyn. Kde to jde, tak přejít na spalování uhlí, nebo elektřinu. Stejně nemají na vybranou, když se v řádu několika let bude vymýšlet jak se odstřihnout od ruského plynu, takže se třeba udělá revize el. sítě kvůli spotřebě. Jestli ty léta ředitelé chtějí trávit čekáním co bude, tak to ať tu firmu radši rovnou zavřou teď, ať se lidi můžou poohlédnout jinde. Průmysl je mnoho odvětví a každé má individuální nároky na provoz. Domácnosti a paneláky zase můžou koukat na tep. čerpadla.

1 0
možnosti
Foto

A dobře zaizolovaný panelák také není špatné řešení.

0 0
možnosti
Foto

Pro plyn jezdim do Německa, na Aralce je za 0,99€ a ne za 60Kc. Asi proto, ze Německo "neni ve valce" a misto ni má kontrakt na jeho dovoz.

1 0
možnosti
JL

Germáni byli vždycky vykukové, a co teprve Arabové.

0 0
možnosti
Foto

Polsko vybudovalo terminál na zkapalněný zemní plyn (LNG), který se nyní rozšiřuje. Získává díky tomu plyn od Kataru, USA, Norska a dalších vývozců. Koncem letošního roku má být otevřený nový baltský plynovod přivádějící plyn z Norska. Při budování terminálu nám nabídlo spolupráci a byla šance na budování získat dotaci i na plynovod. Babišova vláda to odmítla, že máme plynu dost. Polsko dlouhodobě varovalo Evropu na závislosti na plynu z Ruska. Polsko prohlašovalo, že plynovod, který obchází Ukrajinu i Polsko povede v budoucnosti k napadení Ukrajiny . EU Polsko označovalo, že jsou rusofobové. . Polsko plánuje přestat používat ruskou ropu do konce letošního roku bude z Ruska brát jenom 40 procent plynu a v roce 2O24 přestane brát plyn z Ruska.

4 0
možnosti
LH

40 procent plynu brat nevude... Kohoutkyvse zavrely...

0 0
možnosti
PJ

Krví samozřejmě platí i Rusové - to jako autore fakt? A za co platí?

1 0
možnosti
JR

J74a77n 28R33á20ž

27. 4. 2022 19:37

Šéf Deutsche Bundesbank prohlásil, že v případě zastavení dodávek ruského plynu do Německa, dojde tam k náhlému poklesu HDP o 7-8 procent a okamžité ztrátě 400 000 pracovních míst. Což by byl jen začátek.

Jsem přesvědčen že nás by to zasáhlo ještě víc.

2 0
možnosti
JD

J42a72n 43D28o34u14š53e32k

27. 4. 2022 19:42

Je lehké plivat na Německo a jejich neochotu s odběrem ruského plynu něco dělat když bych zase já ignoroval takové predikce.

1 0
možnosti
PK

To chápu, že nejste v pohodě, nebude plyn, nebude teplo z něho vyráběné a to nejste zdaleka jediný, v řadě měst je to podobné.

Například lidi na severu Prahy se ptají též jak to bude s dodávkou TUV a ÚT. V současné době jsou zásobovány tepelným napaječem z Mělníka...ale tam se měla odstavovat uhelná pětistovka (EME 3) a měla být nahrazena plynem, jaký je stav k dnešnímu dni..kdo víte dejte info.

BTW, distribuci tepla ve většině v hlavním městě mají v rukou frantíci (Veolie) po prodeji Pražské teplárenské Křetínským...

1 0
možnosti
OD

My máme teplo z Michle, Holešovic (plyn) a z Malešic (odpad + plyn)

Uhlí v Praze skončilo v minulém století.

Mělník je dilema, protože plyn není řešení a uhlí už snad vypnuli nebo teď vypínají. Ještě není pozdě....

0 0
možnosti
JD

J61a74n 90D71o62u48š66e19k

27. 4. 2022 19:07

Také to tak nevidím růžově se všemi těmi zásadovými lidičkami, kteří říkají jak se odstřihneme od plynu, budeme zásadoví a sluníčkový až na půdu. Když se jich zeptám co průmysl, bytovky (dobře, čerpadla to trošku pokryjí) apod... Pár mi jich odpovědělo, že postavíme větrníky. Asi budeme muset zdokonalit třeba soláry na výtěžnost na 90% za pár měsíců a do větrníků budeme prdět.

Jsme to chytré hlavičky. České, takové evropské.

4 0
možnosti
OD

Ale pane Doušku, Vy tu do sebe motáte dvě různé historky. Tu dlouhodobou, která se snaží reagovat na změnu klimatu a tu, která vznikla nedávno hloupým nápadem jednoho ruského psychopata.

1 1
možnosti
Foto

Bytovku, kde bydlí naši mladí, vytápějí dvě velká tepelná čerpadla. Plynový kotel je jen záložní pro případ větších mrazů. Používat plyn k přímému vytápění je poněkud zastaralé, ale to víte, setrvačnost myšlení je tu velká. Tlak "plynařů" proti dostavbě JE nás přivedl do neblahé situace.

2 0
možnosti
Foto

Doporučuji přečíst trilogii T. Hrubého V soumraku lidstva. Současný problém už vytušil prvorepublikový spisovatel.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 557x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik