Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Je zajímavé. Pokud se týká našich polemik- postřehů k přírodě, přirozenu? Jsme zcela v zákrytu. Jakmile se to převede "Do města, na pracoviště", evidentně to vidíme jinak. Lidé se mají vzepřít, zbavit se blbé vlády a tak se zbaví svých okovů. Přijde přece, ta garnitura lepší . Ještě tato generace bude žít v ...

Návodů kopec. Od přátelství na Věčné časy, přes kolaboraci zvaní někoho a něčeho. S nezbytným bojem za mír, masovým shromažďováním se a volbami konče.Chvála komunálních voleb! Ty jsou přece o ceně plynu a ropy! Tak se potrubí rozproudí přece. Podobně, starostové rozhodnou - komu se vyhlásí mír a jinému válka. Odkud vystoupíme a do jakého Stepního spolku zase vstoupíme !

Vážně, já se tomu směji. Tak přece nelze žít. Zejména, pokud člověk sebe vyhlásí za generaci poslední a podobně nadcházející zimu. Já to už dávno vyřešil !Vyhlásil jsem se - Za prezidenta, premiéra i předsedu politického spolku. Členskou základnu mám obrovskou - Sám sebe! I nová nesla - "Peněz je dost, schopných a pracovitých lidí je málo". Program je neomezený. Limitován s očekáváním? Pouze sám sebe. Výsledky? Slušné, zatím mne ten představitel nezklamal. Méně mluví, nic neslibuje a o to více maká. I rarita, nemá chytrý telefon! Není to o výdaji, je to o jeho zraku. Sebelepší mobil , je mu prostě na prd. Přesto poznatek - Jakkoliv má oční vadu a blbě vidí - Přesto, řadu jevů a věcí vidí ...

Hrůza, následně hlásí normal. Žádné zklamání. Jeden z bodů programu přece byl, že nic neočekává. Naopak, raduje se, tou vyprodukovanou spokojeností. Skutečného člověka a hospodáře. Jistě, naprosto nevhodný volič a nepokrokový člověk. Co hůře? Vše v podstatě odpozoroval od přírody. Ona je docela drzá. Pořád si drží svůj konkrétní řád. Nevím jak to dělá, funguje ji to :-)

2 0
možnosti
JT

Přírodě to funguje bezvadně, protože rozmanitost, rovnováha. Pohodlné civilizaci založené na plundrování přírody a přivlastnění si zdrojů malou skupinkou nejbohatších, vytváření peněz ze vzduchu, naprosto nerovnoprávné postavení člověka vůči bankám a ti, kteří vám mají sloužit, na místo toho, aby vás nechali žít, vás hlavně buzerují, kontrolují a přikazují. Žiju skromně, nikam se nehoním, mám rezervy, buduji si zázemí, které je v souladu se mnou a s přírodou a už bych tam nejradši zakotvil natrvalo, jen tu mám povinnosti vůči ostatním. Toho se nezříkám, ale štve mě, že mi stát prostřednictvím své byrokracie hází klacky pod nohy. Na druhou stranu mě těší, že si to tady řídím sám. Já těm lidem musím zdražit nájem a já na ně musím poslat exekutora, když nebudou schopni to zvýšení zaplatit. A nejde jen o důchodce, samoživitelky, rezervy docházejí už i střední třídě. A můžeme v tomto regionu vyloučit krach Škodovky, když bude mít několikrát dražší energie? To by byl mazec. To mě trápí, parazité se přemnožili a dle mého už nelze pokračovat tak, jako dosud - nekonečný růst, nekonečný konzum. Transformace přijde ať chceme nebo ne. Budeme k tomu přírodou donuceni a rozhodující bude životaschopnost, svou roli bude hrát pud sebezáchovy, lidskost, spolupráce. Tak to vnímám.:-)

4 0
možnosti
Foto

Rád bych věřil, že změna je za dveřmi. Ale z perspektivy pohledu do historie vidím, že podstatné proměny společnosti se dějí až poté, co přijde silný podnět ze zahraničí. Škoda, že nesousedíme s Maďarskem. ;-)

1 1
možnosti
Foto

Jako že se takhle nemůžeme stát součástí Velkouherské říše? ;-DRv

1 0
možnosti
PC

Skvělé!R^

Je třeba, už z pudu sebezáchovy, hledat, co nás, běžné lidi, spojuje, nikoli co nás rozděluje. Politikům jde přesně o opak. Chtějí atomizovanou, roztříštěnou, oslabenou společnost - té se nemusí tolik obávat. Platilo to dříve, platí to i dnes.

Škoda, že si to mnozí lidé vůbec neuvědomují a jsou tak pouze loutkami zvrhlých mocenských praktik politiků, kterým na běžných lidech vůbec nezáleží.

3 0
možnosti
JT

Zázrak by byl, kdyby "pětikolka" oslabila na radnicích a do Senátu se jen tak nikdo nedostal, resp. dostali se tam ti (řekněme již poměrně známí) rebelové. To by se pak poznalo nakolik jsou lidi ještě zpracovaní. A hlavně záleží na tom, zda se zvednou nevoliči a těch je v případě Senátu okolo 80 %. Zvedne se a hodí to tam dostatečné procento?

2 0
možnosti
JL

souhlas, vyjít trochu ze svého kokonu, sebezahleděnosti a sppolupracovat . všichni z toho budou mít prospěch.

4 0
možnosti
JT

Ale někteří k tomu budou muset být přinuceni okolnostmi;-)

2 0
možnosti
JD

Jako celoživotní optimista si myslím, že směřujeme k zániku.

Nedávno jsem šel s manželkou do restaurace na večeři.

Paní servírka mi přinesla QR kód. Že prý si ho mám naskenovat do mobilu a pak se objeví jídelní lístek.:-)

Svět se řítí do záhuby!!!

Karma.

7 1
možnosti
JT

Snažím se nebýt příslušníkem QR sekty, ale abych pak nebyl úplně sám;-D

4 0
možnosti