Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Osobně žiji pocitem občana.Již 2 pontifikát , žádného prezidenta nemám. S Milošem jsem se pokoušel ztotožnit - vážně, nejde to. Nevadí mi to. Potvrzuji, běžný občan hlavu Státu k ničemu nepotřebuje. Nechci být generál, profesor a ani o milost nežádám. Potřebuji Zákony k žití, živnostnění a méně byrokracie.Ty zajišťuje vláda, (kterákoliv). Pak je pro mne prezident ceremoniář, bez pravomocí

Miloš se u mne totálně znemožnil. Sice úspěšně - Vede své lobistické centrum. Své věrné osvobozuje. Ani ŽÁDNÉ prověrky nepotřebují,super! Lituji jeho podporovatele. Kdyby chtěli kopírovat jeho názory? - tak mají co dělat! Vrchní velitel moudře praví - !Válka nebude - bude, nebo jakási chřipka"? Krym přidělí Kremlu a Kyjevu určí odškodnění. Pak zase Kyjev podporuje proti Kremlu ...

Vážně! Osobně jsem si myslel, že už je jedno, kdo to po něm bude dělat. Třeba nějaký důstojný školník.-Jak jsem starý, tak naivní. Aby si soudruh Bureš šel pro prezidentskou imunitu? Vážně, tak to zde ještě nebylo. Pak by se i rýsovala obsada. Oblíbený Kájínek,kamenný Balák z Obory. Alenka by měla kde chovat své pávy a K. Havlíček by opět něco nadšeně trousil v televizi. On to všechno věděl a předem říkal ...

K volbám. jdu odevzdat svůj hlas. Nechť dopadnou jakkoliv. Kdybych nešel? Neměl bych do čeho kecat, nebo zde písemně připlkávat-doporučuji všem :-).

3 0
možnosti
Foto

Naprosto souhlasím, mám to podobně. Jen s tím rozdílem, že prezidentské volby zabírají v mojí hlavě ještě méně místa než v té Tvojí, Honzo. Například jsem ještě neviděla a možná ani neuvidím nikdy, jak vypadá paní Nerudová, jen o ní občas čtu. Krásný začátek týdne v podhradí, Honzo! (Na hradě bychom být nechtěli, že?)

1 0
možnosti
JT

Musím napsat, že paní Nerudová na mě vykoukne, když rozkliknu internet, jinak jsem ji nesledoval, ale zaznamenal jsem spíše nějaké reakce na ni. Ale je fakt, že kampaň je obdobím házení špíny na protikandidáty, tak mě to míjí, ale úplně jsem se od toho ještě díky internetu neodtrhl. Televizi ale programově v této oblasti nesleduji a sledovat nehodlám. Takový masochista nejsem.:-)

2 0
možnosti
Foto

Tyto volby jsou o tom, zda-li budeme mít na Hradě dalšího gaunera nebo ne. Samotná funkce hlavy státu je v současných podmínkách již zbytná, pokud se bude držet striktně Ústavy, mnoho toho činit nemůže.

Nicméně jsme byli - bohužel - svědky, že když se tam dostane egomaniak, může působit na společnost destruktivně. Představa agenta StB, trestně stíhaného jedince, který nemá ani miligram empatie (viz jeho CV), je úděsná, stejně jako případné zvolení pana Bašty, který neumí říci jednu souvislou větu či udržet pohled do očí déle než 5 vteřin. A jeho postoj k ruské agresi je rovněž pozoruhodný.

5 0
možnosti
JT

Civilní prezident by se hodil, byť by to měl být bývalý voják. Možná by to bylo v téhle době i nejlepší. Jen nyní více pozoruji lidské příběhy těch, kteří mají problémy uhradit energie, musí šetřit i na jídle, bojí se topit. Většinou to jsou moji sousedé. Tihle lidi buď prezidenta vůbec neřeší, nebo už mají vybráno a asi víme koho. Osobně nejsem ten případ, a mám takovou "úchylku" volit outsidera, v prvním kole určitě, takže je to stejné jako nevolit. Když tam nemám Březinu, tak Zimu?

2 0
možnosti
EH

Bašta je kandidát typu Tady mě máte.

Nemá energii na zviditelnění a kdo ví, jestli má energii na úřad.

Proto nemá preference. Kandidatura je tvrdá práce celé rodiny, viz Nerudová.

Navíc ho tlačí Okamura, to je pro mnohé polibek smrti.

Kdo nepůjde k volbám, měl by pak mlčet a nechat si od cesty, že to není jeho prezident apod. :-)

4 0
možnosti
JT

Je mi celkem jedno, kdo nakonec bude prezident. V každém případě to bude prezident republiky, jejímž jsem občanem. Takže bude to i můj prezident, ať už jsem ho volil, či ne. Jen to nebude prezident mého srdce. Když byl podruhé poněkud překvapivě zvolen Zeman, vyvolalo to v určité bublině vlnu pozdvižení a pokud si vzpomínám i křiku ve smyslu "toto není můj prezident". Vím, že takhle křičet nebudu a i z té pravděpodobné trojice mám někoho, kdo mi nejen vadí nejméně, ale koho i preferuji a nevylučuji, že ho v druhém kole podpořím, pakliže tam bude:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 557x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik