Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pro mě je to tak přesně, přesně, přesně! Ochota lidí (novinářů především) vracet slovům pravý význam se vytrácí. Říkají "není čas" protože ještě nevědí, že opravdu je jen přítomnost. Právě proto bychom měli říkat jen to, co říct chceme, a nemanipulovat... Děkuji srdečně ❤️👍

2 0
možnosti
PC

Stačí naprogramovat a výsledek je jistý: naprogramovaný (indoktrinovaný) není schopen myslet. Stává se z něj robot... A vypadá to, že je takových čím dál více, a to bez ohledu na dosažené formální vzdělání.

Vám karmaR^;-)

2 0
možnosti
JT

Jsou i případy, kdy se podařilo robotům odprogramovat, ale asi jsou dost vzácné, kéž by takové případy přibývaly. Vypnutí mobilů a internetu by k tomu jistě přispělo;-D

1 0
možnosti
PK

Paní novinářka dostala bezplatný kurz.

Nejsem novinář, ale zvědavý dosti a tak bych asi neopomenul dověděti se proč tomu tak je, proč se nenechal vakcinovat....

1 0
možnosti
JT

Bez zvídavosti není poznání. Těch důvodů může být celá řada a také celá řada argumentů. Nakonec ta volba by měla být svobodná a dobrovolná;-)

0 0
možnosti
VB

Mj.klesá úroveň zpravodajství ČT24: mladičké redaktorky připomínající stážistky, resp. studentky, jimž učení moc nejde. Divák se nejprve po 19. hodině dozví, co ČT pro ně vybrala, většina lidí zprávy pochopí, ovšem po 20. hodině nastoupí redaktor, který totéž nudně, zdlouhavě znovu přežvýkává, způsobem, jako kdyby mluvil k mateřské školce. Možná by se šéfové z ČT měli podívat na zahraniční veřejnoprávní televize vyšší kvality, např. na švýcarskou či švédskou, k čemuž patří umění vybírat si chytřejší odborníky pro okomentování události, odborník přitom nemá znamenat "lobbistu", který má soukromý zisk z ne zcela pravdivých informací.

2 0
možnosti

Já tedy po 20.hodině sleduji úplně jiný program. A myslím si, že většina diváků to má taky tak. Koho by bavilo sedět celý večer u zpravodajství? Možná vás.:-)

1 0
možnosti
OU
JT

Mám radost, když se setkám s novinářem, který má zkušenost, nadhled a udržuje si určitou nestrannost. Bohužel dnes je to vzácné a vzpomínal bych na ty zemřelé (Jan Petránek, Tereza Spencerová, z žijících snad Lenka Procházková). Pokud tam není ten nadhled a zkušenost, ale je tam horlivost a snaha zavděčit se "chlebodárci" (mám přece tu hypotéku), není to můj šálek kávy. Pokud zabrousím do profese moderátorské, tam své oblíbence najdu a líbí se mi, že jsou noblesní a vtipní (dle mého vkusu) Marek Eben a Libor Bouček.

2 0
možnosti
EH

Máme tendence předpokládat. Možná proto, že kdo se moc ptá, vypadá jako hloupé dítě? Kdo ví...

1 0
možnosti
JT

Ve společnosti "chytrých jak rádio" je dítě hloupé. Ale to dítě je hlavně zvídavé, důvěřivé a svým způsobem naivní

0 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik