Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mam jak plyn, tak kamna. Plyn pouzivam na udrzeni jakes takes teploty, ale kdyz chci teplicko, tak zatopim v kamnech. S tim, ze v nejhorsim se daji kamna pouzit uplne misto plynu (ale byl by to docela opruz)

1 0
možnosti
JK

Přípojka plynu nám končí u baráku. Topili jsme elektřinou a uhlím. Elektřinu jsme vyřadili a už spoustu let jedeme uhlí. Jasně, je to trošku pakárna přijít z práce domů a zatopit ve sklepe, aby se vyhřál náš dvougenerační domek. Ale zase taková hrůza to není, když si uvědomím, kolik ušetříme, hlavně do budoucna. Takže ta půlhodina „ztraceného“ času ve sklepě mi až tak nevadí :)

2 0
možnosti
MB

Pra model setrval beze změn - Dlí se v jeskyni, kde hoří oheň. Žena přikládá, sedí u kotlíku a přežvykuje kůže - muž číhá na mamuta. Dohromady přežijí, zásoby ...

Podstatné změny? Pochopit, že teplo není problém vyprodukovat - problém je, jej udržet. Ideál? Aby obytná jeskyně vyprodukovala více energie, jako sama spotřebuje. K tomu pak i co nejméně závislý zdroj. Nejpohodlnější - nejrizikovější je bydlení v paneláku. Naopak, nejlépe v lesní chajdě. V životě jsem neslyšel - Aby tam někdo topil plynem, nebo dokonce elektřinou, proč ... ?

Psal jsem, máme s kolegou RD. Radiátor je už přežilý nesmysl. Teplo jde zespodu nahoru - Tedy podlahové topení. Nechť se ohřívá čímkoliv - bez elektřiny to nejde, oběhové čerpadlo. Netřeba odmítat náhradové zdroje - Ideál, vyrobit si to sám. Ruku na srdce, to je ovšem už pro stavbu nových objektů - Zakomponovat přímo do Projektu. My po všerůzných kalkulacích, to vzdali. Tedy kombinace základní - V komínech 2 průduchy. Na plyn a klasiku. Pořád ovšem opatření - To získané teplo udržet! Dnešní panelák? Je to super, ovšem - Pro bohaté lidi ... :-)

3 0
možnosti
JT

Panelák pro bohaté? Původní záměr takový nebyl. Fabriky potřebovaly bydlení pro zaměstnance a paneláky se stavěly z prefabrikovaných částí, dnes se tak staví "kontejnerové" domy. Bývalo to levné a dostupné bydlení;-)

2 0
možnosti
Foto

Já jsem na tom hůř než vy. Bez plynu nepřežiju. Kamna, krb ani chatu nemám. Maximálně tak mohu odcestovat někam na jih, kde je teplo celoročně. Snad to nebude třeba. Jsem tady v Česku rád

2 0
možnosti
MB

Potvrzuje se - to očekávané. Plynu bylo je a bude dost. Jde pouze o jeho cenu. Zklidnění očekávám do 2-3 let. Až se natáhnout nové trubky, dodavatelské vztahy. Ceny klesnou, pravda nikdy nebudou na úrovni bývalého. Každopádně rozbít si spolehlivý trh EU? S prominutím, to může udělat pouze šílenec - V. Putin. Tato zima poslední není ... :-)

3 0
možnosti
LC

Jj, 77 let po válce a 33 let po sametu řešíme, jak přežít zimu. Pokrok nezastavíš.

8 0
možnosti
JT

Možná by stačilo zastavit byrokraty, hlupáky a fanatiky a nemuseli jsme tohle vůbec řešit. Ale asi nějakou ťafku potřebujeme, tedy jak kdo.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik