Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Milý Jane. Faktem je, že žijeme z zemi prapodivné. Komu patří, fakt netuším. Nějakým právníkům z Holdingu,nebo velkořetězců? Peněz máme dost, tedy podporujeme Maďarsko i Polsko přes rafinerie.Času máme taky dost! Pořízení a výstavba nového bydlení je - spojeno s řadou komplikací se státní správou. Stavební řízení trvá zhruba stejně jako v západoafrickém Pobřeží slonoviny, a to 246 dní. V Dánsku a Finsku je to přitom něco málo přes 2 měsíce. O vině si můžeme myslet cokoliv. Nevím jak se to podařilo? Jsme trhem total specifickým. Drahá naše země! Od mobilového spojení, přes energie, potraviny a cokoliv koho napadne. Jsme na špici! Chvála bohu, že jsme silnější. Všichni nám závidějí a učí se od nás. Katastrofa - Jak z toho ven, netuším. Další zadlužování se, zastropování cen, je jednou z cest. Sice nikam nevede, no zase se po ní lépe jede. Každopádně, žít je třeba. Přeji Vám vše dobré ... :-)

1 0
možnosti
JT

děkuji:-) Jen vím, že je to neudržitelné a čeká nás náraz do zdi, byrokracie se nevzdává, korupce je rozlezlá, systém kolabuje. Země naše je opravdu drahá (to se Vám povedlo;-)) a je hezká a snažím se těch krás si užít. Čekají nás těžší časy, ale třeba se těžkým porodem zrodí něco hezkého. Nemá smysl bojovat minulé války a chce to žít přítomností a spoléhat se hlavně na sebe a mít naději, což je v období všeobecné beznaděje poměrně obtížné.

2 0
možnosti
MB

Příběh smyšlený, souhlas reálný. Říkám, nic se neděje, pouze se opakuje. Po r. 1989, jsem dělal THP + brigo řidiče busu. Další úvazek při stavbě RD. Hypo úvěr jako nyní - 5%, s nižším příjmem. V podstatě tedy 3 úvazky. Mj., tak v mém okolí žili v podstatě všichni. V pátek přijíždí kolega. Pravil, že chtěl, do 50 let vše hotovo. Tak jsme to udělali. Máme plyn ÚT. Budeme bádat nad alternativami. Jde směrem fotovoltaika- elektro kotel. Podstatné - Nám to divné nepřipadalo. Obracet se na tehdejší vládu. K čemu ? ... :-)

2 0
možnosti
JT

Každý se má snažit pomoci si sám, nebo v rodině, to platí. Na vládu bych se také nespoléhal, zpohodlnělí jsme, cožpak o to, i uskromnit se lze. Ale potápět cenami energií průmysl, zemědělství a tím i domácnosti, když můžeme vyzkoušet to, co v jiných zemích a to, co doporučují znalí energetici? Dost už mi to připomíná covidismus, tam také vláda (sic jiná) poslouchala jen ty, které chtěla slyšet a argumentace trochu vybočujícího názoru už byla dezinformace. Tak si holt projdeme něčím, čím bychom si projít nemuseli. Kmotřička smrt rozšíří své portfolio: covid, vakcína, sebevražda, hlad a zima. Vypadá to, že i na toho Darwina dojde, přežijí ti nejodolnější :-)

1 0
možnosti
JD

Tento HLP není fiktivní, takové případy jsou už dnes.

Fixace skončila, nová splátka hypošky je o šest tisíc vyšší.

On, jedna práce + brigáda. Ona na mateřské.

Nemají byt ve městě k prodeji. Nikdo nepomůže.

Mají smůlu.

Vláda řeší sňatky stejnopohlavních.

:-/

4 0
možnosti
JT

Můj HLP je zatím fiktivní, tak trochu jsem při tom myslel na zajištěné Škodováky a že by to třeba tady mohl VW zavřít díky násobně dražším energiím. A to už by taková legrace nebyla.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 557x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik