Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P31e17t71r 56S91k37á72c88e89l

31. 5. 2023 14:05

Není to další střípek do mozaiky, že tento byrokraticky přebujelý systém kolabuje?

Zdroj: https://jtichy.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=802133

-------

Máte pravdu, mozaika se pomalu ale jistě uzavírá. Možná by se naši byrokraté měli zajet poučit za výkonnějšími do Bruselu. I když, na ně také dojde. Dojedou na dotace a jejich Směr-nice. Ukazují sice směr, ale do "nic", do slepé uličky. Jak kdysi řekl náš současný premiér Fiala, od zeleného stolu z Bruselu nelze řídit ostatní státy EU.

1 0
možnosti
JT

Děkuji všem za komentáře, u mě dobrý, klidně si zaplatím předdůchod, od tohoto státu a této vlády chci jen, aby mi dali pokoj a nechci jim platit daně. Takže pokud nezemřu či se nestanu bezdomovcem, mám jedinou šanci neplatit daně - stát se důchodcem To je ale ironie (jako ten můj dopis) - jsem rád, že se našlo dost těch, kteří to nevzali vážně a shumorem sobě vlastním napsali komentář.

0 0
možnosti
IL

I26v84o 50L56y61č50k91a

27. 5. 2023 17:26

Řešením bude žádat o důchod už při vystavování rodného listu. Při početí je ještě brzy.

5 0
možnosti
Foto

Pane Tich, doufám, že ctihodný ministr sociálních věcí pan Marián Jurečka ocení, že jste mu tuto žádost napsal takovou slušnou formou a Vaši poníženou suplikku přijme. A doufám, že Vám bude hověno a písemně odpoví. (Jo, a já povděkem kvitují, že jste se na blog iDNES vrátil. Váš hlas je tu velmi třeba). Srdečně Vás zdravím na neděli.

7 0
možnosti
Foto

Samozřejmě ...vyhověno... Ď.

0 0
možnosti
JD

V krizi se ukáže, kdo na tom, jak je!

Jurečkovo ministerstvo je na tom zle. Bohužel i mnohá další ministerstva a úřady vykazují nedostačující výkon.

Sklízíme úrodu politiků, kteří řídí tuto zemi již mnoho desítek let.

7 0
možnosti
MK

Jdu do důchodu za rok a žádné problemy s tím neočekávám. Žádost bude určitě v pohodě, protože ve frontě budou chybět ti, kteří již hromadně odešli do předčasného důchodu.

A i kdyby to stát z nějakého důvodu nestihl včas, určitě z toho nebudu dělat aféru. Mám kam sáhnout (jako ostatně všichni rozumní lidé) a stát mě všechno stejně zpětně vyplatí. To chce klid.

2 10
možnosti
ZZ

A máte to už domluvené se zdravotní pojišťovnou, že vás nebude penalizovat ?

1 0
možnosti
Foto

Někoho už možná při opožděném termínu výplaty dávky z Úřadu práce pod názvem "příspěvek na bydlení" - když má občan vyšší platbu za bydlení než je 30 procent jeho příjmu, napadlo, že kdyby neměl nějaké úspory, tak by normálně platit za bydlení asi nezvládl. Vznikl by mu dluh na nájemném a pokud by vznikl na bytovém úřadu u obce, narostlo by mu také penále a po 3 měsících možný vyhazov z bytu. Když má státu platit občan, musí to být hned a když má stát vracet peníze občanovi, může to i pár měsíců počkat?? Rozhodně je mi přitom záhadou, co dělají ti "malí" odboráři rovnou na Jurečkově MPSV a co dělá, že nic ani zatím neříká, ten velký OBRšéf odborů ČMKOS Středula, co tady vyhrožuje generální stávkou, že ještě pana lidoveckého ministra Jurečku pro neplnění jeho pracovních povinností nevyzval k demisi??

6 0
možnosti

Asi neznáte Čechy. To současné zahlcení ČSSZ je způsobeno kromě jiného také tím, že spousta lidí si spočítala, že právě teď se vyplatí jít do předčasného důchodu, takže momentálně je mnohem vyšší nápad žádostí o důchod, než je běžné. Je to jednorázová záležitost, která brzy odezní, takže je vcelku zbytečné začít uvažovat o navýšení úředníků.

1 8
možnosti
JD

Spoustě lidí to doporučil ministr práce a sociálních věcí M. Jurečka!!! To je ten, kterému táááák tleskáte.

7 0
možnosti
Foto

No, já bych se moc nespoléhala být vámi. Hlavně my už přece nehrajeme na jistoty. Jisté je totiž jen to, že nic není jisté.

8 0
možnosti
JT

Jen mě zaujalo to téma o neschopnosti státu zaregistrovat nové důchodce a vyplácet jim důchody a z druhé strany z těch nevyplacených důchodů chtít pokuty a penále od zdravotních pojišťoven. To se nedá vymyslet, na to ani já nemám tak bujnou fantazii. A tak mě napadla tahle ironie, proto i ten jiný typ písma. Počítám s jedinou jistotou a tou je smrt (těla)

16 0
možnosti
TG

Doporučuji se přihlásit ještě dnes! Ale ani to nedává jistotu.

6 0
možnosti
JT

Na dnešek mám už jiné plány, to určitě nestihnu

4 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik