Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

...tenhle článek by měl smyslu tak před 20 lety...teď je to úplně jedno...pro dležtější rozhodnutí je potřeba kraje...a bohužel...Středočeský kraj je krajem BEZ krajského města....tak že funguje spíše jako gubernie Prahy....

...v době kdy se kraje vytvářely...a okresní úřady šly do propadliště dějin....existovala určitá možnost...udělat z prstence středních Čech kolem Prahy kraje dva...ale jednak nebyla vůle se dohodnout na případných sídlech...a jednak byla evidentní snaha Prahy toto nepřipustit...a tak to dopadlo tak jak to dopadlo...bohužel....

1 0
možnosti
JT

Děkuji za komentář, sídlo kraje v Praze to je samostatné téma. Mě jen mrzí, že co jde v jiném okrese, u nás (někdy) nejde. Přímá komunikace z dálnice ke skládce, to jde za krajem a skládka funguje 22 let, stát dokázal udělat akorát věznici v Jiřicích. Chtěli jsme tu pobočku MP z MB, přes rok se jednalo, s Lysou bylo dojednáno asi za dva měsíce a funguje to.:-)

0 0
možnosti
VV

No a o odejiti do jineho okresu? Tam by bylo smyslne nejake referendum. V Bavorsku se tak stalo v posledni dobe na nekolika mistech.

0 0
možnosti
JT

To bylo i u nás, např. Pečky a Poříčany šly pod Kolín a Kostelec nad Černými lesy do Prahy východ. Článek je jen provokace a postesknutí, díky za komentář.

0 0
možnosti
VV

Jeden cas jsem tam slouzil na letisti. Ac se vlastne jmenovalo jinak, vzdy pri ceste z hospody jsme pokrikovali Lysa, Mlada Milovice, tri ****** v republice. A nekdy jsme sli az do tech Benatek, nebo tam v lete vyrazili na nejakem stroji ke kteremu nebylo treba te vyjezdni bumazky.

Ono to tam i pred temi bratrskymi pomocniky bylo takove nejak divne.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 557x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik