Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Ono Nemecko je tak velke, ze si netroufnu o necem mluvit. Ale vcera volal synacek abych se podival na nejake stranky zda by se nedala ockovat vnoucata.

Tak jsem si nasel prislusne zeme a na desitkach stranek nasel vyjmenovane osoby ktere maji pravo na ockovani.

Kdybychom zili v jedne obci, mela by i pres mlady vek narok. Podle mne je vsechno jasne dane, ale ta to chvili to najit. Dokonce i to, kdyz se nekdo objednany nedostavi nebo zbyde vakcina.

Podle mne o chaosu v Nemecku muze mluvit jen nekdo, kdo tam v zivote nebyl.

0 0
možnosti
JT

Nějaký český novinář o tom psal. Kde to vzal a za jakým účelem, to nevím. Jen jsem si všiml titulku a přečetl si to. Jen z toho vyplývalo, že ani v Německu to vše (někde) nefunguje podle plánů a představ. U nás už jsme si zvykli. Sice jsem tam v životě párkrát byl, ale vždy jen na krátký čas, tak o tom samozřejmě nemám co mluvit, a ani to nechci nějak rozebírat, jen jsem na něco narazil a to použil. A v Bělorusku a Izraeli jsem tedy nebyl vůbec, ve Švédsku jen jednou a krátce.

0 0
možnosti
PK

Ano i v Německu to občas drhne, ale na rozdíl od nás mají například vybudovanou instituci o kterou se jejich vláda může v těchto krizových dnech opřít a to Institut Roberta Kocha jehož expertízy se u našich sousedů hojně využívají.

Náš Státní zdravotní ústav má sice velmi podobné poslání jako IRCH, ale při zvládání covidu u nás hrál podružnou roli. Nikoliv ovšem vlastní vinou, ale proto, že tato i předchozí vlády si neuvědomovaly, jak důležitou roli taková instituce hraje a po personální a finanční stránce ji dlouhodobě řádně nebudovaly,,,,

0 0
možnosti
JT

Ze SZÚ jsem znal osobně několik lidí na začátku století, byly to úžasní lidé, bohužel jsou v důchodu, nebo byli odejiti. Znal jsem ty co se zabývali výrobou a analýzou unikátních referenčních materiálů z upravené lidské moči. Já jsem se tenkrát podílel na jejich úřední certifikaci. Museli skončit proto, že to nové vedení nepodporovalo. Jejich šéf odešel )nebo byl odejit) a dámy z jeho týmu to nějak doklepali do důchodu. A takhle to tady dopadlo u více bývalých státních výzkumáků, ti nejlepší odešli a v lepším případě si založili vlastní privátní firmy, které svým umem předčily ty pozůstalé v původní instituci.

0 0
možnosti
Foto

I67v95o 35C56i98l95i28c10h

8. 4. 2021 21:06

Velice přesné R^

1 0
možnosti
JT

Ani moc nejde se tématu úplně nedotknout a člověk se tak nějak stále opakuje, ikdyž pokaždé trochu jiným způsobem. Děkuji za čtení a komentář

1 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik