Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Moc hezky jste to napsal...karma a diky....takhle ja se citim cely zivot....narozen na Morave...dlouho zil v Praze......dlouho ziji ve Vidni a asi 6 let zil a pracoval v Rusku...a ted opet ve Vidni......a ted ctu co jste napsal.......jeste si to parkrat prectu......nejak porad nevim kam patrim:)))))

0 0
možnosti

J56a77n 44R16á52ž

31. 7. 2015 15:12

Mně je jedno kolik které krve se ve mně po staletí, co můj rod v této zemi žije, namíchalo. Jsem národností Čech i když Moravák z Brna. Moraváctví mám zažité, ale když se mne někdo v USA, Indii, Brazílii (atd) zeptal co jsem za nationality, vždy jsem říkal, že jsem Čech.

Jsem rád, čím jsem, jsem rád, že Češi jsou přizpůsobiví, ale nikoliv jako asimilující stádo, jsem rád, že jsme díky tomu i v tom obklíčení velmi nacionalistických národů, udrželi svoji národní identitu a zůstali státotvorným národem. A velmi mne štve, když někdo náš národ znevažuje a dává mu dehonestující charakteristiky.Zvláště když to dělá Čech.

Jsme takoví, jací jsme a buďme za to rádi!

1 0
možnosti

J32a93n 79S23e29m18i13k

31. 7. 2015 13:01

"My Češi jsme tak trochu zvláštní národ. Jsme tak nějak namixovaní, prostě nejsme tzv. z jednoho těsta"

ha, ha, "smeska" je zhruba kazdy narod v Evrope s vyjimkou treba Basku. 

Najdete si na internetu geneticky profil Nemcu, Anglicanu ,Polaku nebo Italu treba-to uvidite ten mix a testo.

Ja vazne nechapu, proc si my Cesi tak casto myslime ze jsme v necem (pozitivnim ci negativnim) porad nejak vyjimecni;-D

0 0
možnosti

Protoze my samozrejme vyjimecni jsme. Kazdy clovek svym zpusobem vyjimecky a take kazdy narod. Nenajdete dva stejne lidi, stejne jako dva stejne narody. Vyjimecny neznamena nutne vyznamny.

2 0
možnosti

V65l96a25d38a 18M76u14s49i80l

31. 7. 2015 12:41

Kdyz uz autor  udelala  verbalni vivisekci  naroda vcetne viry....Podotykamk  ze vlastenci, legionari, castecne   sokolove  se   v   roce 1921  odklonmili  od  rimsko katolicke  cirkve a  zalozili  cirkev   ceskoslovenskou

0 0
možnosti

J63a14n 18S34e30m18i95k

31. 7. 2015 13:02

to se mylite, z Vami zminenych skupin se k ceskoslovenske cirkvi odklonilo minimalni procento lidi

0 0
možnosti

kdyz uz, tak jsme slovansti germani :-)

0 0
možnosti

Zase někdo, kdo chce definovat českou povahu, takže tam namixuje své předsudky, představy, obecné pověry a občas se asi trefí (to tipuji na základě statistiky).

Já nechápu jedno. Proč se někteří lidé tak pitvají v české povaze? Jaké mindráky si tím chtějí řešit?

1 0
možnosti

Byvaly doby, kdy nekteri meli i Telefon. A kdyz jste se do toho telefonniho seznamu ktery tenkrat kazdy rok vychazel podival, mohl jste si udelat podle jmen predstavuo slozeni obyvatelstva.

Ja byl nekdy zacatnem padesatych let na fotbalovem utkani Dynamo Praha rapid Wien.

To byl zmatek. Polovicka Prazanu mela nemecka jmena a polovina Videnanu zas Ceska. Kdyby to tenkrat prenasel rozhlas, nevim jak by to chapali posluchaci.

0 0
možnosti
Foto

"Jsme západní Slované s keltskou krví." Toto často opakované tvrzení mne už irituje. Ano Keltové u nás žili zhruba do začátku našeho letopočtu. Pak zde žili asi pět století Germáni a po nich sem přišli Slované. Podíl germánské krve v našich žilách ale trvale odmítáme, i když byl zřejmě vyšší než podíl krve keltské.

2 0
možnosti

J18a70n 14S68e12m86i12k

31. 7. 2015 13:05

navic "keltove" nebyl zadny narod nebo jedna kultura jak to chapou tihle lide co o "keltech" mluvi.

Slovem "keltove" se de-facto oznacuji kmeny v ruznych castech Evropy ktere zily v jedne dobe a prvky jejich kultur byly vzhledem k podobne civilizacni urovni v nekterych ohledech podobne.

Jinak nemame o "keltech" zadne dalsi informace. Zbytek je predstavivost romantiku;-D

0 0
možnosti

Pane Tichý, jak rád čtu Vaše blogy, tak teď jste mě vyloženě rozhodil. Tři historické země, TŘI, tvoří Českou republiku! Fakt. To, že většina Čechů a Moravanů nezná pořádně historii svého státu neznamená, že Slezsko neexistuje. Je tu pořád a JE jednou ze tří historických zemí České republiky.

4 0
možnosti

Omlouvám se a vím, že Slezsko je naše třetí historická země, v tom psaní mne nějak nenapadlo, co by charakterizovalo Slezany. Ten problém je i v tom, že většina Slezska je v Polsku. Aspoň, že ten kraj, za komunistů Severomoravský, po novém krajském uspořádání původně Ostravský se nazývá Moravskoslezský. Opava se mi líbí a doufám, že na Osoblažsko se ještě podívám.

0 0
možnosti
Foto

Genetická kontinuita s Kelty je velice vágní. Mezi keltským a slovanským osídlením tady existoval dlouhý časový úsek několika staletí, kdy na našem území sídlili Germáni. Podíl Germánů na mixu je mnohem významnější. I proto, že tvořili až třetin obyvatelstva a to až do nedávné doby. kromě Čechů na tomto území žijí i mnohé etnické menšiny. Naprosto souhlasím s hlubokým rozdílem v tradicích mezi Moravou a Čech. Ten je dokonce tak velký, že pro Čecha je snažší žít v Německu než na Moravě.

2 0
možnosti

Děkuji za upřesnění, přiznám se, že jsem to vzal zkratkovitě.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik