Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na rozdíl od vás já mariáš hrát neumím a ani jsem se ho nikdy nezkoušel naučit. V mládí jsem však dost hrával poker. Jinak mé osobní štěstí vůbec nesouvisí s tím, kdo bude dalším prezidentem. Přežil jsem Novotného, Husáka, Svobodu, Havla, Klause, Zemana a doufám že ještě přežiji i toho dalšího koho si občané Česka zvolí. Já buď v prvním kole volit nebudu nebo to hodím Divišovi, abych splnil svou občanskou povinnost. No a ve druhém kole (jako už tradičně) budu volit to menší zlo...

0 0
možnosti
EH

Více méně se opakuje scénář voleb před pěti lety. Všichni chtěli volit kohokoliv proti Zemanovi, jenže pak začali řešit, že pan Kdokoliv/Fíkus/Želé není na post prezidenta dost atraktivní. Atraktivní byla pouze představa, že tam nebude Zeman.

Plus někteří voliči, kterým Zeman tolik neležel u žaludku, dostali pocit, že jsou nuceni do povinné volby proti Zemanovi. Nikdo nemá rád, když je neskrytě do něčeho tlačen.

Letos je akorát rozdíl, že je tam víc kontroverzních postaviček. Samozřejmě Babiš je nenáviděn, jenže někteří ho nenávidí kvůli minulosti a pak jim vadí i Pavel. Mnohým vadí představa ženské prezidentky, navíc propagující progresivismus.

Navíc média pro změnu zapomněla, že kandiduje víc lidí. U Pavla se dozvíme, co měl na oběd, u Zimy ani koho chce oslovit.

3 0
možnosti
Foto

Které další kontroverzní postavičky, krom Babiše s Baštou, máte na mysli?8-o A prosím, neříkejte mi, že když nevím, tak je zbytečné mi to říkat.:-)

0 0
možnosti
Foto

Já jsem voličkou vládní koalice a je mi vcelku jedno, kdo bude prezidentem, když to nebude Babiš nebo Bašta.

0 1
možnosti
Foto

To se tady o vás obecně ví. To nám nemusíte sdělovat ;-D

0 0
možnosti

Já budu hlavně rád, že půjde konečně od válu náš současný prezident. Až bude v politickém důchodu, může si doma při pojídání jitrnic a popíjení slivovice pouštět šoty z Ruska, jak ho tam před válkou na Ukrajině vychvalovali a citovali jeho výroky, směřující proti zájmům Česka (kauza Novičok, nebo Vrbětice).To, že na poslední chvíli obrátil, protože nic jiného v dané situaci ani nebylo možné, na tom nic nemění. Lidé zase tak krátkou paměť nemají. Pokud jde o lednové prezidentské volby, očekávám v druhém kole Babiše a jednoho z dvojice Pavel, Nerudová, přičemž oba mají potenciál Babiše porazit. Nikdo z této trojice mě neučiní šťastným (protože už jsem:-)), ale na postu prezidenta, jakožto vrchního velitele naší armády, preferuji v dnešní pohnuté době především c h l a p a.

6 3
možnosti

Líbí se mi, jak pan Zavadil svým mínusem správně zařadil Babiše.:-)

2 3
možnosti
LV

Já bych to, pane Tichý, tak nehrotil. Pokud vyhraje Pavel nebo Nerudová, budou jistě voliči "Pětky" rádi, ale štěstí spočívá v něčem jiném. Ostatně, přežili jsme 4 roky Babišova zaklekávání ve funkci ministra financí, 4 roky Babišova premierování, kdy ráno něco vyhlásil, v poledne odvolal a večer popřel, takže jistě přežijeme i 5, nakonec třeba i 10 let Babišova prezidentování.

Horší to bude pro nevoliče "Pětky". Budou zklamaní, až zjistí, že prezident ani nesežene levný plyn z Ruska, nezastropuje ceny elektřiny u výrobců, neznárodní ČEZ ani banky, ba dokonce ani tu vládu fialového hnusu neodvolá... To si počnou pak?

12 1
možnosti
JT

Však to nehrotím. Počnu si to, co bude zapotřebí, stejně se musím spolehnout na své paže, hlavu a srdce. Jo a budu k tomu potřebovat taky pár lidí aspoň do mariáše. A koukám, že mariáš tu asi nikdo nehraje, škoda;-)

3 0
možnosti
JK

Ono už to používání přednastavených nálepek svádí k naskakování na vlnu, která se za nimi valí. Bohužel jde jen o nepravdivé fabulace, zjednodušování a překrucování. Žádná vládní strana, ani v té či oné koalici kandidáta nepostavila a tak žádný z kandidátů není její. Jediný kdo jsou čistě straničtí jsou Babiš s Baštou a to jsou kandidáti opozice. Narativ o kandidátech vládních je tak jen zastírací manévr, protože vzácná shoda voličů panuje na tom, že prezident by měl být nadstranický. I Babiš tvrdí, že by nikomu nestranil, což je zjevná lež.

Vládní strany tedy nepodporují ani nepreferují nikoho. Je přitom pochopitelné že jednotliví představitelé vládních stran mají osobně svoje favority a média se jich na to logicky opětovně ptají. Jediné co je však jasné je, že jejich favoriti rozhodně nejsou Babiš a Bašta, to snad není potřeba vysvětlovat. Takže vy a vám podobní naskakujete na volební rétoriku Babiše, která stav překrucuje. Chce nám vsugerovat, že volba jednotlivců je volba celé strany a že když nebudou volit Babiše a Baštu tak si vlastně adoptovali Pavla a Nerudovou a jsou to jejich kandidáti. Jenže oni také vládu kritizují za některé kroky, jak si to mohou dovolit když jsou vládní. Nejspíš nám bude vysvětleno, že jde o kamufláž a že skutečnost je jiná. To už je kroucení na druhou, což je pro celé Babišovo působení typické.

7 0
možnosti
Foto

Po delším, státnickém novoročním projevu pana Bašty jsem zjistil, že jsem vlastně nerozhodnutý volič.

2 0
možnosti
JT

Nesledoval jsem a možná budu rozhodnutým nevoličem;-D

1 0
možnosti
Foto

Občas čtu, jak je lid nespokojen se současnou vládou.

nabízí se tedy otázka, co by měla dělat, aby byl lid spokojen.

Zastropovat ceny nafty? Jistě - byl to hlasitý návrh pana ekonoma Havlíčka a spolku SPD. Důsledek? Maďaři mají málo benzínu - trh se chová bez ohledu na přání politiků.

Zastropovat ceny potravin? Nakonec stejný důsledek.

Přestat se brát za Ukrajinu a stát se dalším členem společenství, dříve zvané SSSR. Opravdu bychom dostávali levný plyn?

Anebo opravdu si lid žádá, aby v čele vlády byl jedinec, který začíná větu "já"?

Pokud bych měl odpovědět na Vaši otázku v nadpisu. Ano, budu rád, když v čele státu nebude sociopat, proruský šváb či blbeček.

12 0
možnosti
JT

Na tom, že nechceme sociopata Babiše za prezidenta se shodneme. Na vládě si vážím toho, že nic nepředstírá jako Babiš, který se lidem podbízel a v EU stejně nic nevyjednal. Mezi námi je jen jiný úhel pohledu, myslím si, že vláda více podceňuje důležitost sociálního smíru a roli úlohy energetiky v národním hospodářství. Pokud by dokázala snížit byrokratickou zátěž a nebála se jít proti zájmům minoritních akcionářů ČEZu a prosadila (70% většinou) zájem českých občanů a hospodářství na přiměřené a konkurence schopné ceně energie, kterou vyrábíme velmi levně, tak ji tleskám. Zatím jsem k tomu skeptický. A co se týče prezidenta? Je to funkce hlavně reprezentativní a chtělo by to kliďase (ne aktivistu). Z těch třech za sebe preferuji Petra Pavla. Dost se pohybuji mezi lidmi chudšími, fyzicky pracujícími a už několik let mimo intelektuálskou bublinu (a mimo Prahu), takže nálady těchto lidí poměrně znám.

2 0
možnosti
Foto

A když žijeme v absurdistánu, proč tu zůstáváte?

6 6
možnosti
Foto

A proč by tu neměl zůstat? To, že něco nějak pojmenuje neznamená, že se někam chce stěhovat, to jen vy toužíte všechny kdo nemají stejný názor jako vy odeslat do Ruska.

5 1
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 557x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik