Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RE

Tak jako "pražskej venkovan" - vyrůstal jsem na Vackově(předměstí Žižkova) to mám tak, že každej volnej čas pokud možno vypadnout z Prahy. Letos jsme sjeli pár řek, dokonce i Mošonský Dunaj v Maďarsku a kus Váhu na Slovensku. To zcela dle plánu, jako by se nic nedělo. Vyložená nouzovka přišla až minulý týden, kdy jsme se k Dunaji vrátili a to přímo k prameni a od něj jeli na kole do Regensburku. Tato akce byla náhradou za původně zamýšlenou Litvu. Německo jsme měli doposud pouze jako tranzitní zemi.

1 0
možnosti
JT

Letos vodákům přálo, tak jsem rád, že sis to užil. A pokud o tom napíšeš sem, tak si se zájmem počtu. Jo, na vodě se mi líbilo, pár takových dovolených jsem absolvoval, ale to jsme ještě neměli psa (od r. 2007) a jezdili s menšími dětmi a k tomu ještě chata. Tak jsem rád, že k rýpání v hlíně přidám pěší turistiku, cyklistiku a plavání v přírodě. Měj se a děkuji za virtuální návštěvu:-)

0 0
možnosti
PK

Jejda, to jste se potulovali v blízkosti naší křivoklátské lokality,bo Zbiroh je našim nejbližším nákupním centrem. Předpokládám, že zámek vás asi nenadchl, ceny byly a nevím jak teď ale vždy velmi nahoře, Kozel asi zajímavější. Brdský Plešivec je super výlet už jen pro tu magickou pověst. Viděli jste toho dosti, ikdyž je toho podstatně více, ale proč né Plzeň a její zákoutí?

1 0
možnosti
JT

Zbiroh býval vojenským objektem a klobouk dolů, co s tím soukromý majitel udělal. Prohlídka byla zajímavá, ale najedli jsme se v městečku. V okolí jsme vylezli na dva kopce Čertovu skálu a Světlovinu, to ještě nepršelo, to až když jsme byli v zámku. Do Plzně jsme nakonec nezabloudili, ale kromě blízkého Kozlu, jsme se stavili v Rokycanech a z jiné strany v Plasích.

0 0
možnosti
MB

Dcera u mne na chalupě měla přítele. Co s ní zamýšlím netuším, každopádně vhodný moment k besedám. Zajímavý mládežník, studovaný v matematice a na mezinárodní vzaty. Vyhlásil jsem se za matematického blba a "Zároveň znalce vztahů" ...

Život jde ve fázích. Na počátku človíček neznalý a sobecký. Má to logiku, nikde nebyl, nic nevlastní - nevyprodukoval, tedy i oprávněně baží - Cesta poznání ...

Překvapilo mne, že jako mládežník - nečte ! S jeho otcem ještě na pivě nebyl - Nevedou přirozený, mužský dialog ! Můj otec, vždy natěšen s kvasnými nápoji ! Slušná rodina, matka učitelka, sestra atletka - Háže kladivem ... !

Pravil jsem - Malé děti - nucenost vyjet k moři ! Klasika bábovek. Kdo mne chce dnes usmrtit - kupte mi zájezd k moři ! Bez poznávacích zájezdů, tropická nuda - Řešil jsem tržištěm a vařbou polévek. Fáze chaty - chalupy ! Určitě dobré, nicméně vyrazit někam třeba. Nicméně již - obrazárny, muzea, pyramidy - šikmé věže. Každá cesta pak člověka naplní ! Obrovské náměty - Rusko, Čína zejména. Podstatný poznatek - Skutečně, všude žije člověk ! Vypadá sice jinak - Nicméně je stejný ! Hádá se s ženou, trápí jej děti, bolí zub ! Chce žít, bojovat vůbec nechce ! Je obklopen svou kulturou, tradicemi - Mj., obrovské téma, zda demokracii, křesťanství lze vyvážet ?

Měli naplánované různé aktivity - Nešli nikam ! Furt mne omamovali, nehodlali vylézt z bazenu. Dcerka pravila - Všude dobře, u otce nejlépe ! A mládežník konečně vedl mezigenerační dialog - muž s mužem ! Paráda, Koronavirus se jaksi nedostavil. Kladivem jsme neházeli - Pravda, šroubovákem - vrtačkou. Zpevňovali jsme venkovní ležení ! Proč mládežníci nosí venku župany - Nechápu ? Asi příprava na cesty - Do nějaké Župy - Správní celek. Nebo se přidají k Županovi ? - Do žup se člení rovněž některé spolky, například Sokol, Orel či dobrovolní hasiči. Těžko říci, tak z hlavy ... :-)

1 0
možnosti
JT

Rozdíl mezi cestovatelem a komerčním turistou je ten, že cestovatel na cestě poznává nové kraje, lidi a zvyky, turista se uvelebí v rezortu a to mu stačí. Lítám (tedy jednou za čas jsem létal) jako turista s CK, nicméně vždycky jsme se procházeli v místě sami a taky si připlatili pár výletů. Doma je to v této době jednodušší, jsou atraktivní místa plná turistů, ale většinou chodíme pěšky místy, kde někoho potkat je skoro vzácnost. Podobně, když plavete v rybníku, 100 m od břehu jste často osamocen.:-)

1 0
možnosti
Foto

Díky, pane Tichý za pěkný článek o letošní dovolené u nás, v Čechách - a na Moravě. Vždyť ty písně "Čechy krásné, Čechy mé, duše má se touhou pne..." a "Morava, krásná zem, kde já jsem byl zrozen" nejsou klišé, jsou skutečně pravdivé. Také jsme kdysi s manželem o našich dovolených procestovali kus světa, (a jsem tomu moc ráda), ale dnes vím, že krásná dovolená může být i u nás doma. Nádherná krajina a lidé, s kterými si rozumíme. Myslím, že dovolená, kterou mnozí - i z donucení, letos strávili doma, "pod psa nebyla". Záleží i na tom, jak si to každý z nás zařídí - kam se vydá, s jakými lidmi ji prožívá, aby skutečně pěkná byla. Za Váš milý článek ještě jednou díky, a uděluji Vám zaslouženou karmu. ;-)R^

1 0
možnosti
JT

Člověk si to naplánuje a pak je to všechno jinak. Avšak nemá smysl se tím trápit a raději si užít něco jiného, původně neplánovaného, a to se povedlo. Počasí se holt člověk musí přizpůsobit, tak se ty plány překopávaly denně, ale výsledek stál za to.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik