Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

nottingham

14. 11. 2010 16:34
nesouhlasim s Vasim nazorem.

Pouze podporujete myslenku diskriminace. EU musi Romum pomoci. A co ostatni etnika...? Nekdo dostane dotaci jen proto, ze je to Rom? To diskriminuje vsechny ostatni cleny EU. Jedine reseni je, ze ROMOVE sami prehodnoti sve mysleni. Oni neustale spolehaji na ostatni, stat, aby se o ne postarali. Nikoliv sami na sebe. Pokud chteji ziti v osadach a segregaci, at si vytvori vlastni stat, ale tam by byl kamen urazu, nebot by nemel na ne kdo pracovat a sami tyhle navyky by nemeli. Pokud se chci nekde integrovat, tak nejdrive musim ukazat dobrou vuli a pak mi ostani i nejak pomuzou. Ne, ze nekam prijdu a nastavim dlan. Pak se opravdu stavam spodinou spolecnosti. Bohuzel Romove tohle nechapou a penez se do nich nacpalo uz dost. Resenim by bylo zacit trestat tvrdeji i drobnou kriminalitu, snizit a podminit socialni davky. Pak by meli dve moznosti, bud se integrovat nebo odkocovat nekam jinam, kde jejich zpusob zivota bude tolerovan.

0 0
možnosti

Ormir

14. 11. 2010 10:48
Co takhle Romský stát, to by bylo řešení, ne ?

EU by se o to měla postarat. Koupit nějaké řecké ostrovy a tam by si žili podle svých tradic. Na takový projekt bych klidně přispěl.

Každý má právo na svůj domov. A jestli se cítí u nás diskriminováni, bylo by to nejlepší řešení. Co na to říkáte Romové ?

0 0
možnosti
N

nottingham

14. 11. 2010 16:37
Re: Co takhle Romský stát, to by bylo řešení, ne ?

Souhlasim a za par let, co by dostali na davkach by jsme ty penize meli zpet. Ti, kteri se integrovali by radi zustali, kde jsou. A zmenil by se pohled na Romy celkove u vetsinove populace. Jen se bojim, ze za chvili by jejich stat byl temer vylidnen, ci by jezdili na najezdy do okolnich zemi a skoncili by jako Somalsti pirati.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

13. 11. 2010 23:03
no

co se dá ještě udělat?

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

13. 11. 2010 22:30
Po zkušenosti holocaustu

si Židé vybudovali vlastní stát. Cikáni kupodivu po vlastním státě nevolají. Nevadí, stejně bych jim ho vymezil. Byli by občany svého vlastního státu, mohli by pobývat kdekoli v Unii, ale měli by stejné postavení jako já, pokud zajedu do Irska či do Španěl. Živit se musím sám, nikdo mi nic nedá. Pokud by nikdo neživil cikány, přišli by sami velice rychle na to, že bez práce nejsou koláče a když chtějí slušně žít, musejí taky něco druhým poskytovat. Evropský humanismus je prostě tragický. Pokud by cikáni dostali svůj stát,  pak bych každého, kdo jinde krade a vůbec dělá bordel, do toho státu šupem poslal. Tam by mohli mluvit "rómsky", mít rómské učitele, policajty, doktory i politiky, tam by nebyli "diskriminovaní", neměli by tam gadže ani rasisty, mohli by mezi sebeu čórovat dle libosti a vůbec by se měli skvěle. Myslím, že návštěvu Cikánlandu bych oželel a tady by mi taky nechyběli...

0 0
možnosti
**

Sam Bell

14. 11. 2010 12:24
Re: Po zkušenosti holocaustu

R^

0 0
možnosti
J

jozefvarga

13. 11. 2010 20:02
Ďakujem

za všetky názory a širokú diskusiu, každý je strojcom svojho šťastia, niekomu k šťastiu postačuje, že sa dostane k fľaške s alkoholom, niekto ku kokainu, ďalší k vysnívanej žene a iný, že má dnes plný hrniec a plné brucho a že to všetko môže zaliať lacným pivom z Lidla a  toto je  aj prípad mnohých Rómov žijúcich v osadách- bieda a chudoba o akej sa nám a nikomu ani nesnívalo....

0 0
možnosti
ŠF

stev

13. 11. 2010 18:47
Stačí Romy přestat diskriminovat, a bude po problému.

Znám Romy, kteří mají práci, a s nimi nejsou žádné problémy. Recept tedy existuje.

0 0
možnosti
I

ivko12

13. 11. 2010 19:01
Re: Stačí Romy přestat diskriminovat, a bude po problému.

Nevěřím! A co ti kteří pracovat nechtějí. Ti makat nebudou!

0 0
možnosti
I

ivko12

13. 11. 2010 18:43
Součastná garnitura nepřizpůsobivých

Není a nebude schopna vyřešit svou situaci ve společnosti, u nás tak, taky i v zahraničí. Řešení bude finančně velice nákladná záležitost a taky časově náročné. Jelikož romský rodiče nejsou schopni vést své děti k zodpovědnosti, protože oni sami k zodpovědnosti mají hodně daleko. Děti a mládež odebrat k internátnímu převychování  bez vlivu rodičů a pod patronací státu. Dospělí jedinci s omezenou podporou státu, MUSÍ být přinuceni postarat se o vlastní přežití. MUSÍ být přinuceni pracovat a zabezpečit svou rodinu. Pokud odmítnou, žádné finanční příspěvky! Jednou denně jídlo v podobě gulášku s chlebem. Za 1/4 roku nárok na oblečení.

Tvrdě a nekompromisně.

0 0
možnosti
ŠF

stev

13. 11. 2010 18:49
Re: Součastná garnitura nepřizpůsobivých

Připrav se na to, že budeš muset zůstat doma, a chránit si majetek. Protože takové řešení jen donutí nezaměstnané uživit své rodiny i za cenu krádeží.

0 0
možnosti
D

dampfer

13. 11. 2010 15:27
Zdá se

že BEH NA DLHE TRATE --- trvá už 750 let a furt NIČ !!! Dokud se natalita nesníží na MAX jednoho potomka--- s tím problémem NIKDO nehne. EURO nezajímá problém cigánů v ČR--SLOV--MAD--BULG--RUM---- je to nepálí, je pálí muslimové a jejich bomby, minarety a nám vlastně závidí, protože zatím  cigáni nestaví mešity a nenosí pod tričkem pás bomb,--- proto náš problém ani zdaleka nebudou řešit. Višegrádská čtyřka by mohla cigány dořešit, t.j. zkoncentrovat a zahájit tvrdou výchovu, vzdělávání, návyky apod--- ale v tom jim brání smečka kocábů-úlů- různých duh, zelených mozků a také nedostatek vůle a peněz. Kdo by dělal mezi cigány bachaře???- jedině robot Golem.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

13. 11. 2010 16:52
Re: Zdá se

Zaplatit majlant kazdemu kdo se natrvalo vystehuje do Indie, Indii patricnou kompenzaci.

0 0
možnosti
KP

Kumar Pape

13. 11. 2010 15:12
Smiřte se s tím, že to jsou geny

A celá EU si na  problémech  s cigány  spolehlivě vyláme zuby, protože   nemůže pravdivě pojmenovat  podstatu   asociálnosti cigánů.  [>-]

0 0
možnosti
ZK

Nomen O

13. 11. 2010 14:32
Nápad.a vzdělávání se.

Mám nápad. Dnes jsem četla v LId. novinách a MFdnes, že se přijímají do vojenské služby mladí lidé. Je jich nedostatek, přesto, že se přihlásilo dost studentů, ale to nestačí. Proto by bylo dobré přijmout mladé Rómy, kteří nemohou sehnat práci, aby se zapojili a vycvičili ve statné vojáky.Bylo by po starostech co s nimi a kam s nimi, naučili by se chování a i vzdělání alespoň v něčem.Nemuseli by se shánět odborníci na "rómskou otázku". Co na to říkáte vážení a milí čtenáři?????Hezký den všem.;-O

0 0
možnosti
NZB

nahlasit zavadny blog

13. 11. 2010 14:47
Re: Nápad.a vzdělávání se.

existují kupodivu i v armádě jakési vstupní předpoklady ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 902x
Obyčajný človek žijúci s obyčajnými ľuďmi okolo , ale mnohokrát so zaujímavými životnými príbehmi, ktoré má zaujímajú, o ktorých aj píšem a chcem písať.

Seznam rubrik