Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

J@kub17

9. 1. 2010 17:43
??

nechápu,proč to celé spojujete s EU.. ta na to vůbec nemá vliv.. to je všechno věcí národních států. Je na Němcích, jestli chcou mít doma Turky, je na Francouzích, jestli chtějí mít doma Alžířany, je na Britech, jestli chtějí mít doma Pákistánce.. Proč do toho motáte pořád EU, která s tím nic nemá společného.. A dodám, je na ČR, jestli tu bude mít přistěhovalce z Vietnamu nebo ze Slovenska!! Jinak nevidím rozdíl mezi křestanstvím a islámem, oboje náboženství jsou špatná a zejména jejich fanatičtí stoupenci (bez rozdílů vyznání samozřejmě)

0 0
možnosti
JL

J@kub17

9. 1. 2010 17:51
Re: ??

navíc proč si myslíte, že má EU ve znaku ty hvězdy? Proč jsou integračním motorem křesťanští demokraté? Proč se v zakládajících smlouvách zdůrazňuje křesťanství? :D

0 0
možnosti
VNP

veš na pleši

9. 1. 2010 16:45
Proč by mělo být určující křesťanství?

Spíš bych uvítala skutečně civilní, nenáboženský veřejný prostor. Může být skutečná náboženská svoboda to, že se zakřičí "ostraňte islám", abychom dosadili jinou víru?  Jsou humanistické ideály založené na křesťanství? Tím myslím, existuje fatwa, která zakazuje muslimům žít tam, kde nemají možnost víru praktikovat. To není hon na čarodějnice (nechci zakázat nějaké náboženství), ale pokud např. nějaká víra přikazuje segregaci pohlaví a společnost na daném místě se snaží dlouho o opak, není možné na požadavky této víry přistoupit a ještě je včlenit do civilního zákona. Podíváme-li se na seznam zemí, kde je zastoupení muslimů min. 50 %, u většiny se najde islám jako státní náboženství, ne-li dokonce jako základ zákonodárství. To tady fakt nechci. Ale aby se za slovo islám dosadilo slovo "křesťanství", to taky nechci. Co to vůbec je, STÁTNÍ náboženství??

0 0
možnosti
PS

Pavel Skeptik

9. 1. 2010 19:14
Re: Proč by mělo být určující křesťanství?

Křesťanství by nemělo být určující, ono totiž je! Proto je Evropa nejvyspělejším, nejsvobodnějším a nejsociálnějším státním útvarem v dějinách lidstva! Kvůli křesťanství. A také proto, že jeden z jeho fundamentů je rozdělení moci církevní a státní! A protže to islám nezná, tak jsou islámské státy, ve své většině, protilidovými diktaturami! O životní úrovni ani nemluvím! Takže v Evropě už máte " civiliní, nenáboženský prostor"! Pokud ovšem zde převládne nějaké náboženství co ho neuznává, a islám je příkladem, bude po diskusích!

0 0
možnosti
LS

Dr.Středa

9. 1. 2010 15:17
katolici versus muslimové

Na téma muslimů a křesťanů se dá diskutovat dokolečka. My jsme křesťané tak pliveme na muslimy a muslimové zase plivou na nás. Náboženství jsou příčinou velkého počtu svárů, válek.

Muslimští teroristé páchaji zvěrstva. Na druhou stranu bigotním katolíkem byla třeba taková zrůda, jako Mengele. Žádný z nacistických pohlavárů nikdy nebyl z církve exkomunikován, za to třeba argentinský prezident Juan Peron ano.

<a href="http://cs.wikipedia.org/wiki/Kategorie:Lidé_exkomunikovaní_římskokatolickou_církví"; target="_blank">A řada dalších osobností také.</a>

Současný papež Benedikt se kdysi bál fašistického režimu ve své rodné zemi, tak za mládí trochu hajloval..no co?

8-o

0 0
možnosti
PS

Pavel Skeptik

9. 1. 2010 19:20
Re: katolici versus muslimové

Mohl být, možná, bigotním katolíkem ale pouze než se stal příslušníkem SS. Proto nebyl žádný z pohlavárů nacistů exkomunikován, protože už v církvi nebyli! A Benedikt měl pokud vím cca 14 let a tak bylo členství v mládežnických organizacích povinné! Mimochodem, jsem slyšel, že jeho otec i když byl ve státních službách, nebyl nacista a netajil se tím!

0 0
možnosti
PB

arrosage

9. 1. 2010 14:14
ač racionální skeptik

a tedy v boha nevěřící, zcela souhlasím..

0 0
možnosti
  • Počet článků 384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 902x
Obyčajný človek žijúci s obyčajnými ľuďmi okolo , ale mnohokrát so zaujímavými životnými príbehmi, ktoré má zaujímajú, o ktorých aj píšem a chcem písať.

Seznam rubrik