Diskuse

Blue Effect.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KH

klarisah

25. 11. 2009 11:17
Blue Effect

jsou koťátka, i když znám jen současnou sestavu, koncerty nemají chybu R^

0 0
možnosti
L

Luboko

25. 11. 2009 11:07
Legendární Sluneční hrob

zůstane nepřekonatelný - a nejen on. R^ LVF

0 0
možnosti

debater

24. 11. 2009 20:22
Vzpomínám

na koncert koncem 70 let v Chomutovském Švermáku. BE, tehdy v sestavě Hladík, Semelka a Čech, neskutečný nářez z tehdy aktuálního alba Svět hledačů a pro mě, tehdy dospívajícího, nový objev vedle Etc a Jazz Q. Zmínil jste termín jazz rock ale já bych neřekl , že BE by byli moc kdy do jazzu i když jeho fúze tehdy byly v módě. Jazz rockové období bylo zachyceno dříve, na desce Nová syntéza, kde si BE zahráli s jazzovým orchestrem. Když už mluvím o jazz rocku, úplně zapomenuta je dnes skupina Bohemia, kde vedle sebe vyrůstala muzikantská esa, Pavlíček, Kocáb, Semelka, Kubík a na bicí tuším Pavel Trnavský. Vydali vlastně jediné album Zrnko písku, z té tehdejší jazz rockové éry určitě jedno z nejlepších, bohužel dnes nikomu nestojí ani za malou reedici. Bohemia se záhy rozpadla, protože silné muzikantské osobnosti měly diametrální pohled na další směřování, ale ta muzika za to stála. Pokud jste neokusil, zkuste. Hezký den.

0 0
možnosti
M

Mufu

24. 11. 2009 23:32
Re: Vzpomínám

S mou budoucí manželkou jsme navštívili v našem kulturáku koncert skupiny Bohemia (ten plakát mám ještě schovanej).Manželka(nastávající) utekla do předsálí,ale letos jsme spolu už 35 let.Na Blue Effect nedám dopustit,byl jsem v Lucerně,když tam hráli Beach Boys,Blue Effect ,Atlantis a Saze.Sakra,to byla doba.

0 0
možnosti
PP

parat

24. 11. 2009 19:32
Bohužel už jsme pamětníci my....

A pražské Flamengo s Mišíkem, Erno Šedivým alias Gumou, Fořtem, kdy s Collegium musicum vyprodali Lucernu a tisíce lidí se tam nedostalo.  A přesto neměli ani za koncert na nové struny na elektrofonickou kytaru. Ale asi o to větší bylo nadšení... Hezký den přeji pe.po@volny.cz

0 0
možnosti
M

Mufu

24. 11. 2009 23:33
Re: Bohužel už jsme pamětníci my....

R^

0 0
možnosti
VH

Můj názor:

24. 11. 2009 17:15
Vzpomínám ...

na první jejich koncert, který jsem viděl naživo. Bylo to asi v roce 1972 na celostátním sjezdu mládeže ve Strážnici. Jejich hudebním projevem jsem byl naprosto fascinován. Potom ještě jeden velkolepý koncert mě zůstal v paměti. Koncert Míru a přátelství (jak jinak v tehdejší době) v létě - asi 1976 na Brněnském velodromu. Vedle Phuddys NDR, SBB Polsko, Omega Maďarsko a ...(další si už nepamatuji) se BE opravdu vyjímali. To bylo opravdu to nejlepší co jsme  mohli v našem socialistickém absurdistánu v době normalizace zažít.

Později jsem jejich koncertů ještě několik viděl. Ale to už zase bylo jiné období mého života. Svatba, výchova dětí, stavba rodinného domu, splácení dluhů, práce, starosti...

Až teď v posledních letech mám zase více zájmů a času se věnovat těmto zálibám.

Už jsem zase byl na koncertě Radima Hladíka se svojí omlazenou skupinou, nakoupil jsem si CD a DVD a poslouchám....

Díky za připomínku skvělé, nestárnoucí kapely a jejich muziky.  

0 0
možnosti
  • Počet článků 384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 902x
Obyčajný človek žijúci s obyčajnými ľuďmi okolo , ale mnohokrát so zaujímavými životnými príbehmi, ktoré má zaujímajú, o ktorých aj píšem a chcem písať.

Seznam rubrik