Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K77a76r51e17l 55R41a33d88a

13. 5. 2013 1:34

Náznaků, že na Zemi mohly existovat mnohem starší rozvinuté civilizace je dost. A starým legendám bych se také nevysmíval. Zajímavé je, kolik draků  se vyskytuje v pohádkách, a přitom je vědecky prokázáno, že s dinosaury se lidé setkat nemohli. Jak se dověděli o jejich existenci je nevysvětlená záhada. Leda snad, že výsledky bádání nějakých starověkých vědců  se po krachu civilizace přetavily do pohádek a legend. Až zkrachuje naše civilizace, po pár stoletích z ní zůstanou jen úlomky plastů a keramiky někde pod  zemí.

0 1
možnosti

Problém je, že o Atlantidě psal jenom Platon. Není o ní žádná jiná zmínka z nezávislého zdroje. Je tedy dosti pravděpodobné, že Platon si ten příběh vymyslel (třeba na základě reálné historické události - např. zkázy Mykénské civilizace po výbuchu Théry, což se stalo tisíc let před Platonem). Vytvořil obraz vyspělé civilizace, kterou zničila její pýcha.

Ostatně, během tání ledovců se hladina oceánu nezvýšila přes noc. Pokud tedy začala, měly miliony Atlantiďanů dostatek času přesunout se jinam. Přesto pro to neexistují žádné archeologické důkazy. Naopak existují i starší archeologické nálezy než z posledních deseti tisíce let - co třeba Věstonická Venuše? Tu vytvořili kromaňonci, což jsou přímí předkové dnešních Evropanů.

Jo, a ta představa ostrovní civilizace, kterou její poloha chrání před lvy, je docela úsměvná. Lvi, sice ne jeskynní, ale ti normální, žili ještě v antice nejenom v Africe, ale taky na Blízkém a Středním Východě až po Indii a také v jihovýchodní Evropě. Přesto v Řecku, Egyptě, Mezopotámii či Indii jejich výskyt rozvoj civilizací neomezoval.

0 0
možnosti
JK

O dávnej zemi s podobným názvom (Asztlan) rozprávajú mýty niektorých amerických Indiánov. Podľa nich ich predkovia prišli z východu zo zeme, ktorá sa potopila. A napríklad takí Baskovia (jeden z najzáhadnejších národov na Zemi) tiež v niektorých legendách hovoria to isté - samozrejme len s tým rozdielom, že ich predkovia prišli zo zeme na západe.

0 0
možnosti
EJ

No nedavno byl nalez nejakeho mesta pod morem v mexickem zalivu. Teda hodne hluboko pod hladinou, ne pouze 10m.

1 0
možnosti
PJ

Jé, vy na Slovensku máte název programu oficiálně přeloženej jako Google Zem? Vy se máte...

To u nás v Česku holt zůstal v tý odporný vošklivý angličtině :-(:-(:-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1006x
Milujem netradičné pohľady na tradičné veci. Oveľa radšej ako mainstream mám cestu proti prúdu. Hoci bývam na Slovensku, dianie v Čechách sledujem veľmi intenzívne - a to už od rozpadu federácie. Mám ukončenú VŠ ekonomického smeru a podnikám.

Seznam rubrik