Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Kam vede legalisace potratů, to nám aktuálně předvedl pan Mitlöhner z University v Hradci Králové. Ten chce potraty ženám dokonce nařizovat a zabíjet děti i proti vůli rodičů, a to dokonce i po narození.

0 1
možnosti
JN

J26a27n 45N93o54v98o40t38n32ý

19. 6. 2014 16:47

On nepsal o dětech, ale velmi postižených tvorech, které se nedožijí prvního roku života. Sice s ním nesouhlasím, ale přivést vědomě na svět tvora, který jen trpí a celý krátký život potřebuje lékařskou péči, je zrůdnost.

0 0
možnosti
Foto

Motivujme lidi k tomu, aby potratů bylo, co nejméně. Podporou kamarádskou, kolegiální či zkrátka lidskou......ale važme si toho, že v těžké chvíli je na výběr. Sám jsem děti moc chtěl, mám a onoho "výdobytku" téměř jistě nikdo mojim přičiněním neužije. Přesto jsem ochoten se "prát" za právo volby. Život není jen o tom, že po mém dobře, jinak špatně. Osudy jsou velmi různé. Za mě, právo ženám.

4 0
možnosti
Foto

Napsal jste, jak to máte nastaveno vy, ale nic to nemění na tom, že jiní lidé, v tomto případě ženy, by si měly o svém těhotenství nebo potratu rozhodovat samy.

Vy můžete přispět jen osvětou a je to tak dobře.

2 0
možnosti
JR

J24i79ř23í 77R84a34š80k77a

18. 6. 2014 17:11

Co Slovák, to přechytralá perla ;-D.

Tohle rozhodnutí by mělo být na dotyčné ženě. Když to nepůjde zde, tak si prášky sežene jinde (v dnešním světě není problém).

4 0
možnosti
JK

Protipotratáři zapomínají na jednu věc:

Pro-choice není opakem pro-life.

Opakem by byly nařízené a vynucované potraty pro: Downův syndrom, syndrom motýlích křídel, romky, ...

Jak žádné tak nařízené potraty jsou stejně špatné.

3 0
možnosti
JC

Velmi dobře napsáno. Smekám.

Jen k argumentu ad 3 dodávám, že srdce bije samostatně již osmitýdennímu plodu. A potrat je u nás povolen bez lékařské indikace do konce 12 týdne a s medicinskou indikací do konce 24 týdne těhotenství.

2 3
možnosti
PP

P21e61t70r 21P12o28u70r

18. 6. 2014 8:53

autore Rv

Jen jednu poznámku -

K Vašemu Argumentu piatomu– zdravotno-psychologický / i když skoro ke všem bych mohl říci protiargumenyt /

Podle Vás tedy jedno řešení je lepší - donosit, porodit, dát do kojeňáku nebo k adopci  ..... a potom nebude platit Váš argument piatý ...blbost ... Já zase poznám ženy, které dali nešly na potrat, dali k adopci a mají trauma, když vidí cizí malé děti a představují si jaké jsou ty jejich, co porodily. Obojí je zásah do psychiky ženy. Ale nechme především na nich, na ŽENÁCH, jak se rozhodnou.  Ano, muž má právo říci svůj názor, má právo přesvědčovat, aby změnila názor, ale je to opravdu ona, kdo nosí, donosí a porodí .... takže je to na ní, jak se rozhodne.

4 1
možnosti
Foto

J23a31n86a 98M70a29j69o92v92á

18. 6. 2014 10:03

Mám skoro pocit, že ke všem argumentům by se snadno protiargumentovalo. Bývá mi z článků tohoto typu dosti smutno a možná i úzko.

2 0
možnosti
JC

Kolikrát jste byl, autore, těhotný?

Já s Vámi mnohdy souhlasím, přímo bytostně. Ale v tomto "problému" jste si tak nějak zabrouzdal do vod, které jsou Vám cizí a neznámé. Nemyslím si, že jakýkoliv muž by měl jakkoliv rozhodovat o věcech, které se ho netýkají a které nikdy nemůže pochopit, protože je nemůže prožít. Neobstojí ani tyhle "nenáboženské" argumenty, natož tak náboženské. Obojí je pokrytecké a naprosto zcestné.

Nechte to na ženách. Na těch ženách, kterých se to týká.

6 3
možnosti
DT

Já myslím, že je spousta mužů, pro které potomstvo není jen "ach joooo, to uřvaný tamhle v rohu - dej to vedle - votravuje to - a přines mi pivo". Myslím, že příroda nás vybavila spoustou hrozně silných instinktů, například sameček (tedy muž)  díky nim na sebe bere dost nepříjemností, co by nemusel mít. Místo co by si ulovil veverku, opekl si ji na ohni a válel si šunky, tak se snažil běhat a lovit, aby i ti dva v jeskyni měli dost jídla... V dnešní době některý zase bere dva džoby nebo vedlejšák, aby se "ti dva-tři v jeskyni" měli fajn. Je přeci úplně normální starat se o potomstvo... 

Je docela mimo mísu ho z procesu vylučovat a říkat mu, hele, ty to nenosíš, tak do toho nemáš co kafrat. V opačném případě by totiž to samé mohl požadovat muž - v téhle společnosti máme přeci rovnoprávnost. 

Nechat to JEN na mužích, je podle mě stejný úlet, jako nechat to JEN na ženách.

6 0
možnosti
DT
VK

Napsal jste velkou hloupost, protoze ona pilulka neznamena trivialne snadnou zalezitosti, jak uvadite, ale je mnohem setrnejsi pro matku. Na rozdil od miniinterrupce, kde se jedna o chirurgicky zakrok, tato pilulka funguje na prakticky stejnem principu, bez zasahu skalpelu.

10 4
možnosti
JN

R^ navíc s ní budou mít zdravotnická zařízení srovnatelně "papírování"a zařizování, že již nyní je jasné, že "pilulka" bude dražší, než miniinterupce, tudíž je to jakýsi šetrnější nadstandard a není tedy pravda, že by se začala požívat místo antikoncepce. 

A musím, minimálně pro autora, zmínit, že v ČR počty veškerých potratů setrvale už desítky let klesají.

3 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1006x
Milujem netradičné pohľady na tradičné veci. Oveľa radšej ako mainstream mám cestu proti prúdu. Hoci bývam na Slovensku, dianie v Čechách sledujem veľmi intenzívne - a to už od rozpadu federácie. Mám ukončenú VŠ ekonomického smeru a podnikám.

Seznam rubrik