Kauza "muslimské šátky při výuce" aneb ostuda u soudu a nechutní islámofobové

Po včerejším potvrzení rozsudku senátem odvolacího soudu v kauze Zdravotnické školy Ruská resp. nošení muslimských šátků při výuce také zaznělo "ostuda u soudu a nechutní islámofobové" , "soudce měl rozhodnout a mlčet" 

Ostuda u soudu a nechutní islámofobové, soudce měl rozhodnout a mlčet, takové názory se taky ke včerejšímu soudu resp. rozsudku objevili.
1) jsem rád a považuji za projev osobní odvahy senátu odvolacího soudu, že se neomezil na výrok, navíc opírající se formality.
Ano, byl jsem překvapen protože takový postup je u soudu běžný, já jsem ale rád, že tentokrát nešlo o "švejkovinu" nebo jak bývá běžné rozhodnutí aby se vlk nažral a koza zůstala celá, ale že se soud odvážil řešit podstatu věci, tedy neomezené právo nošení náboženských symbolů navíc ještě při výuce na zdravotní škole, rovnost nejen práv, ale i povinností a odmítl vynucování pozitivní diskriminace.
2) podporu postupu vedení školy přišlo vyjádřit více než 100 občanů, nemyslím si, že to byli jenom islámofobové a už vůbec ne, že byli nechutní, byli to lidé, ne stroje, nebyli bez emocí ani bez názoru, nesoudili. Rozsudek vynášel senát soudu, který takový byl. Je smutné, že vyjádření názoru občanů považujeme v demokratické a občanské společnosti za "nechutnost", protože přeci mají jen tiše vyčkat a respektovat rozhodnutí soudu jako ovce resp. otroci. 
3) Soud správně konstatoval, že se jedná o politický boj konaný soudní cestou, který má sloužit politice islamizace ČR. Do čela tohoto boje se postavili neziskové organizace, podporované nejen ze zahraničí, ale také veřejnými institucemi a fondy, kde vybírají "výpalné" za klid a pokoj, který mají výměnou dostat, kdo nedá, stane se terčem kritiky a je onálepkován tím nejhorším.

Autor: Žarko Jovanovič | středa 20.9.2017 11:34 | karma článku: 42,69 | přečteno: 3386x