Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Ano! Pavel Fischer je nejlepší kandidát pro svoje diplomatické a politické zkušenosti. Ale ani Petra Pavla bych se nebál. Začal s výchovou v socialistické společnosti, kterou dokončil po Listopadu v demokratické společnosti. Svoji důvěryhodnost prokázal ve službách naší armády a jako funkcionář NATO. Danuše Nerudová ve mně důvěru nebudí. Nemá na to! Nechala by se vést snadno kýmkoliv.

A ten exkomunista, estébák, který si proměnil naši zem na svoji firmu, kterou začal pobolševicku rozebírat. Ten je pro mne nevolitelný!

:-)

1 0
možnosti
JR

J65a40n 47R34á96ž

27. 12. 2022 16:18

Vzhledem k tomu, že se mi příčí volit někoho z tria medii protěžovaných kandidátů, budu v prvním kole volit někoho z těch naopak medii "zatracovaných". Vůbec nebudu považovat svůj hlas za ztracený, i když můj favorit nepostoupí ani do druhého kola. První kolo, i přes mediální masáž o ztracených hlasech, zřejmě ukáže nejpravdivěji, pro kolik voličů jsou Babiš, Pavel i Nerudová nevolitelní.

Jestli postoupí do druhého kola jen dva z těch tří, k volbám nepůjdu, ač představa, že by byl prezidentem Babiš je pro mne přímo děsivá, protože volit menší zlo, není moje představa o účelu voleb. V tom případě, ať rozhodne "Vesmír" a jeho rozhodnutí budu respektovat!

2 3
možnosti
Foto

Tak dlouho budou někteří odmítat menší zlo, až dostanou to velké. Rv

4 1
možnosti
Foto

Také dám nejspíše svůj hlas Pavlu Fischerovi. No a v druhém kole se uvidí.

4 0
možnosti
Foto

Já Pavla Fischera nebudu volit kvůli jeho postoji k homosexuálům, ale podle mého je to velmi kvalitní kandidát. Ale hlavně oceňuji to, že se hodláte zúčastnit i kola druhého.:-)

1 1
možnosti
PN

P68e53t92r 82N40e57d64v78ě16d

27. 12. 2022 10:47

Svatá pravda, jsme národ sebemrskačů. Proto tak rádi mnozí vykřikují populismus, obrana demokracie, rozpočtová odpovědnost, mimo jiné. A mnozí zástupce těch křiklounů volí. Jimi zvolení nemají hlavách a šuplíkách vůbec nic z toho, co při vykřikování slibovali. Opatření, které nazývají populistická zavádějí, až když z nich ten populismus vyčáchne. Demokracie, kterou tak brání, v jejich podání vypadá tak, že platí jen jeden názor a ten jejich. Kdo ho nemá, dostane nálepku. A ty veřejné peníze? V minulosti a současnosti nás všechny zadlužili a zadluží více, než jimi zvaní populisté. Říkají, že si žijeme nad poměry, že se musíme uskromnit a posílají bezostyšně lidi pro sociální dávky, které ani nestíhají vyplácet. Tito lidé podpořili kandidáty, kteří zrovna měli nejlepší kurzy. Budou vděční? Potřebujeme prezidenta, který bude jen současnému obsazení sněmovny a senátu jen přikyvovat? Nebo lidé zauvažují, nebudou se bát ztraceného hlasu a hodí to panu Divišovi, který bezezbytku splňuje kritéria na post prezidenta? Nebo snad pro svůj nestranický postoj znamená nebezpečí pro slepenec, kterému nic nedluží a nemusí mu být za nic vděčný?

1 2
možnosti

Z Diviše mi vane předlistopadový duch! Neberu!

0 0
možnosti
JD

Žádný hlas není ztracený!

Karma!

3 0
možnosti
JP

Minule jsem svůj hlas pro Vámi zmiňovaného kandidáta obětoval v rámci taktiky. Nyní to asi nejen já řeší ještě více než minule. Dát hlas podle svého svědomí nejlepšímu nebo volit takticky, aby byl poražen špatný kandidát ?

1 0
možnosti
Foto

Jsou tam ještě i jiní kandidáti v tom prvním kole. Jeden z nich můj hlas asi v prvním kole dostane. Koho budu volit v kole druhém nevím. Nějaké menší zlo, ale bude to těžké rozhodování...

2 1
možnosti
Foto

Asi nějakou jinou mantru než tu o "menším zlu" neznáte, co?:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 28,40
  • Průměrná čtenost 818x
Mezi lety 2014 až 2018 jsem působil jako starosta a místostarosta města Ostrova (Karlovarský kraj), předtím jsem byl rovněž člen rady tohoto města. Většinu své profesní dráhy jsem však strávil v soukromém sektoru jako podnikatel a jednatel obchodní společnosti. Mezi oblast mého zájmu patří především dějiny, podnikání a politika. Jsem ženatý a mám syna, který studuje doktorát na univerzitě v Plzni.

Seznam rubrik