Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

TýpekzPostalu

22. 1. 2012 14:14
.......

Novým věcem se nebráním a myslím si, že jsem ještě hodně přístupný novým myšlenkám, ale tohle je už celkem dost. Pokrok jde stále dopředu a my by jsme se měly přizpůsobit, ale na co to dělat tak složitě (spíš je to utopie).

Bohatě by stačilo zavést 4 pracovní dny, a je po problémech!!!

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

22. 1. 2012 9:24
osobo ...

vy se opravdu z nejakeho duvodu domnivate, ze kdyz si zamestnavatele budou muset zivit byvale zamestnance "nafurt" (respektive do doby, nez si tito byvali zamestnanci najdou jine pracovni uplatneni, coz v realnem svete vyjde tak nejak nastejno), ze bude nekoho zamestnavat v legalnim pracovnim pomeru ? co tem firmam brani napriklad v zadavani ukolu na zivnostensky list, pripadne zamestnavani agenturnich pracovniku a vlastni zamestnance proste a jednoduse nemit ? vy se opravdu z nejakeho duvodu domnivate, ze cilem libovolne soukrome firmy neni maximalizace zisku (vlastniho zisku, abysme si rozumeli), ale nejaka ta "tvorba celospolecenskych hodnot", pripadne pak "blaho fseho lidu" ?

bude dalsim krokem k zavedeni zakladniho prijmu povinnost zakazniku zivit sveho obchodnika az do skonani sveta, jakmile u nej jednou neco nakoupi ? pokud ma toto platit v pracovnim pravu, proc by to nemohlo "fungovat" i v obchodnich vztazich ?

0 0
možnosti
MP

Martin V2

22. 1. 2012 8:52
K smích nebo k pláči?

Vyhodím zaměstnance a dalších pět let ho budu platit? Kdo by schtěl v takové zemi podnikat? Číňané, tedy podnikatelé ze státu, kde se na nějaké sociální výhody vůbec nepotrpí?;-D;-D;-D

0 0
možnosti
MP

Martin V2

22. 1. 2012 9:02
Re: K smích nebo k pláči?

Předložil jste tyto skvělé myšlenky svým vnoučatům? Vysvětlili Vám, že jste vymyslel blbost?

Vždyť firmy se k nám stěhují a staví tu linky kvůli menším procentním rozdílům v daních a vy tu popisujetezvýšení nákladů na zaměstnance v desetinásobku oproti ostatním zemím.

0 0
možnosti
F

FiS95

21. 1. 2012 22:34
Technický pokrok běží od vzniku lidstva.

Celou dobu také roste populace a přesto bylo odst míst pro všechny. Až do teď. To nemůže být způsobeno absencí takového nesmyslného zákona, když nikdy neexistoval. Naopak je to způsobené nadmírou zákonů a nadmírou lidí jako jste Vy. Takových těch co říkají co by kdo jiný měl platit, protože si to může (podle Vás) dovolit.

0 0
možnosti
MT

tymak

21. 1. 2012 21:52
rozpoznávání

Smím se zeptat, jakým způsobem by se určovalo, zda se zaměstnavatel o bývalého zaměstnance musí postarat a kdy ne? Protože pokud by měl zaměstnavatel každého bývalé zaměstnance několik let živit, každé propuštění by ho přišlo na půl milionu minimálně, což by v konečném důsledku vedlo k úplnému zamrznutí pracovního trhu a skončili bychom jako ve Španělsku, kde jsou zaměstnanci téměř nepropustitelní, pracovní trh jim de facto umřel a nezaměstnanost tam mají přes 25% (prý až 50% mezi nejmladší generací), celkový stav ekonomiky asi netřeba komentovat. Jinak mi pořád není jasné, na čem stojí myšlenka, že tu není dost práce pro všechny a proč by se zrovna ted měli začít hromadit zástupy nezaměstnaných, když relativně rychlý technologický pokrok probíhá již nějakých 200 let, a pracovní místa se jen přirozeně přelévala ze zemědělství do průmyslu a následně do služeb a nikdy se tu zástupy nezaměstnaných nehromadily.

1 0
možnosti
RK

romualda

21. 1. 2012 20:42
Zavést základní příjem

pro každého je - světe div se - návrh pravicový. Poprvé s tím u nás přišel Vlastimil Tlustý z ODS, na kongresu v Brně to velmi hezky představil a všichni mu tleskali.

0 0
možnosti
MP

Martin V2

22. 1. 2012 8:53
Re: Zavést základní příjem

Je úplně jedno kdo s tím přišel, je to blbost.:-)

0 0
možnosti
AN

ort

21. 1. 2012 20:39
?

Je jasné, že s čím dál větším pronikáním nových technologií do výroby, kanceláří, služeb, výuka bude probíhat převážně přes internet, nebo jiné technologie, tak bude stačit minimum učitelů atd. ,takže bude pořád potřeba míň a míň lidí. Něco se tedy bude muset vymyslet,  co s těmi nedobrovolně nezaměstnanými udělat, jinak budou nepokoje, revoluce a války.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

22. 1. 2012 9:26
Re: ?

represe vuci tem "nedobrovolne nezamestnanym" prijdou RADOVE levneji, nez pocdobne zhuverilosti, jako navrhuje autor ...

0 0
možnosti
VU

Kyros

21. 1. 2012 19:43
Všechno vypadá na paíře

krásně. Budeme se mít rádi, zavedeme zákony a všichni budeme šťastni. Akorát že to ve skutečnosti nefunguje. ;-D

Ani tenhle nesmysl nebude fungovat.

0 0
možnosti
J

JanHap

21. 1. 2012 20:21
Re: Všechno vypadá na paíře

Soukromé firmy budou snižovat stavy zaměstnanců, ale nevěřte tomu, že státní správa také. Navíc budou vznikat další organizace dotované ze státních peněz.

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 701x
Důchodce s kardiostimulátorem.
Chtěl bych, aby se naše děti a vnoučata nemuseli potýkat s bídou a nezaměstnanosti a trápit se tím, kde budou žít a s kým.

Seznam rubrik