Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

Prozřetelnost

21. 2. 2012 9:16
Žádný nesmysl!

Stačí se podívat na tento dokument a dá se pochopit, že se o žádný nesmysl nejedná:   http://www.youtube.com/watch?v=PUYTtluGu4A.

0 0
možnosti
JR

raz

18. 1. 2012 16:52
No četl jsem i větší nesmysly

ale nedá mi abych se nevyjádřil k tomuto bludu: "Základní příjem není charita. Není to jen pomoc. Je to lidské právo"

Lidským právem není a ani nemůže být nějaký základní příjem, ale lidským právem je rovná příležitost aby se každý vlastním přičiněním mohl dostat k příjmu, který je přiměřený jeho úsilí.

Marx by hleděl se závistí, co je možno vyplodit ještě v této době, která na vlastní úsilí , které je nutno vynaložit na dosažení jakéhokoliv příjmu nároky stále stupňuje. Patřím mezi "dříve narozené" a teorii, že "bez vynaložení dostatečného úsilí na zajištění potřeb pro svůj život ztrácí člověk právo žít" považuji za stěžejní pro udržení životaschopné civilizace..

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

18. 1. 2012 8:25
Tohle není na pořadu dne

Státy dnes nemají ani na důstojné důchody. Ve snaze zajistit sociální a zdravotní systém pro co nejširší skupinu lidí se státy zadlužují a brzy budou krachovat. A zavedení základního příjmu by bylo drahé.

-

Kromě ekonomických důvodů vidím i morální důvody proti. Hodně lidí by rezignovalo úplně na snahu něco užitečného dělat. Byla by to legalizace parazitismu, což je negativní tendence společnosti, cesta k úpadku. Lidé musí být aktivní a motivovaní, jinak civilizace degeneruje a spěje k zániku. Nahradí ji jiná, aktivnější.

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

18. 1. 2012 7:33
Myšlenka je to zajímavá

, avšak peníze na ni bude nutno vyzískat násilím, neboť bohatci jsou velmi lakomí lidé a nechtějí se o svůj nakradený příjem dělit Rv

0 0
možnosti
DM

dvdmchl

18. 1. 2012 7:24
Ona to je poměrně stará myšlenka a v některých státech už

byla a je vážně uvažovaná (Francie, Německo). Mají s tím dva základní problémy.

První nejdůležitější, zavede -li to jen jedna země, okamžitě se do ní začnou hrnou lidé z dalších zemí. Druhý problém je, že nyní je většina nabízené práce, typem práce kterou lidi nechtějí dělat. Nikdo nechce sedět u kasy, stát u pásu. Navíc tyto profese jsou mizerně placené, takže by takové lidi nikdo v práci neudržel. A bez nich si nekoupíte ani rohlík.

0 0
možnosti
MP

Martin V2

18. 1. 2012 7:30
Re: Ona to je poměrně stará myšlenka a v některých státech už

Jasně, že to jde je tam udržet - dáte jim výrazně více peněz, tím podraží výrobky a ten základní příjem na bezstarostný život najednou nebude stačit.

0 0
možnosti
MP

Martin V2

18. 1. 2012 6:39
Lež!

Lidé budou méně vydíratelní, budou-li materiálně zabezpečení. základní příjem umožní rozvoj demokratické společnosti, ze které budou profitovat všichni, bohatí i chudí.

Naopak!!! Pokud někdo bude závislý na "základním příjmu" od státu nebo od kohokoliv jiného, je snáze vydíratelný.

A podobných chyb tam máte více, spíš to vypadá jak záměr než neznalost.

0 0
možnosti
MP

Martin V2

18. 1. 2012 6:43
Re: Lež!

A pak je tam spousta vět, co doslova rozesměje, třeba tahle - //Nedorozumění začíná tím, když někdo chodí do práce a myslí si, že to dělá pro sebe, protože za to dostává příjem// a řada podobných.

Stále je mi záhadou a autor mi to není schopen vysvětlit - jak udrží aktivní a schopné lidi v tomto systému?

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 701x
Důchodce s kardiostimulátorem.
Chtěl bych, aby se naše děti a vnoučata nemuseli potýkat s bídou a nezaměstnanosti a trápit se tím, kde budou žít a s kým.

Seznam rubrik