Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZM

Po více jak 6 letech strávených mezi Araby (Irak, Lybie, Jemen,Saudi, Alžírsko, Kuvajt) vím mimo jiné i to, že Palestinci jsou mezi Araby považováni za bandu grázlů, kteří v zemích, které je po prohrané arabsko-izraelské válce přijaly jako utečence, udělali strašný bordel spojený s pokusy o svržení vlády (Jordánsko, Libanon, Tunisko) a to vše korunovali svým chováním v Kuvajtu, kdy svoje hostitele poté, co si Arafat padl kolem krku se Saddámem, začali okrádat a vraždit. Když spojenci dobyli Kuvajt zpět, začal hon na zůstavší Palestince a museli zasáhnout Američané a tuto pomstu zastavit. Od té doby státy v Zálivu a Saudové nemohou Palestince ani cítit, o Egyptu ani nemluvě. Oni se mohli se Židy mnohokrát dohodnout o dvojstátním uspořádání a mít ze spolužití se Židy pěkný vývar, jenže to předáci Hamásu, Hizbaláhu a podobných spolků nikdy nedopustí, protože by přišli o svoje prebendy z peněz posílaných z EU apod. A tak radši válčí s Izraelem a řvou do světa, jak jim Židé ubližují.

13 0
možnosti

Mám dojem, že jste nečetl článek.

0 0
možnosti

Sejde se Pepa s Honzou u stolu a Honza říká Pepovi "Já nevím, co dělat. Karel mi znásilnil dceru. Dostal devět měsíců podmínku a teď chodí po vesnici, vysmátej jak lečo a říká, že věneček si už vzal, tak je spokojenej". A Pepa mu poradí "vezmi to racionálně, smiř se s tím, soudy vyslovily ortel, tak ho přijmi a chovej se k němu dál jako k řádnému občanovi"

Já vím, mohla mě napadnout lepší analogie, ale jen tím chci říci, že se hezky radí od stolu. Ale pro ty aktéry tam jsou emoce. Honza asi jednou Karlovi vyrazí zuby či mu vrazí kudlu do břicha, i když to není racionální. Ale bude to lidské. Stejně jako Araby bude ta křivda hlodat neustále. Obvzláště, když jí budou extrémisté ze peníze EU neustále přiživovat.

0 2
možnosti
LP

Ta analogie je v pořádku. Akorát si myslím, že tam snad ani o nějakou křivdu jít nemůže. Podle mě tam jde o pouhou nenávist k židům, kteří sice, při výstavbě nových osad, někomu možná zabrali nějaké pozemky, ale to už je dlouho, tak si myslím, že v tom to není. Že ta nenávist prostě pramení z nátury islámského pohledu na neislámský svět. A Izrael je akorát nejblíž na ráně, i kdyby žádný osady nebudoval...

2 0
možnosti

Dobře jste to napsal. Líbí se mí váš přímočarý styl - obejdete se bez různých kudrlinek, ale má to hlavu a patu.

1 0
možnosti
JZ

Mno, já bych vytknul tu poslední větu, a totiž že Izrael chápe, že cosi bude nutné.

Složení izraelské vlády se nijak nezměnilo. Stále tam sedí naprosto bezcenná individua stylu Ben Gvir, ministr vnitřní bezpečnosti, u kterých nelze mluvit o tom, že COKOLIV chápou. Tito lidé jsou spoluzodpovědní za říjnový masakr, protože armádu převeleli na západní břeh, aby tam dělala kašpary osadníkům, tj. jejich voličům. Jejich politika spočívá v neustálé územní erozi západního břehu, což samozřejmě na palestinské straně vyvolává tu reakci, že teroristi z Hamásu jsou úspěšnější při obraně jejich země než samospráva, která spolupracuje. Byli zvoleni demokraticky právě pro tyhle postoje, ne navzdory nim.

Mír nelze nikomu nacpat do chřtánu. Vedení obou stran si současnou válku přeje. Je to jejich boj, není mi ale jasné brigádničení z mnoha stran (jako například české strany) které sice ukrutně žvaní, ale nejde jim ani o halíř a ani nehet by si nezatrhli, kdyby na to snad mělo dojít

2 8
možnosti
Foto

Gaza v historii nikdy nepatřila těm, co si říkají Palestinci. Arabové muslimové, kteří přišli do Palestiny po roce 1920 se v roce 1967 prohlásili za národ Palestinců. Gaza jim celá byla přidělena v roce 2005, kdy Izrael vystěhoval v rozporu s mezinárodním právem 10 000 Židů, kteří v Gaze žili déle než ti, co si říkají Palestinci

8 1
možnosti
Foto

J80i12ř57í 46K40i13n73d36l

25. 12. 2023 21:34

Gaza Po dobu 400 let od roku 1918 patřio Osmanské říši. Od roku 1918 do roku 1948 patřilo V. Británii Od roku 1948 do roku 1967 ji anektoval Egypt. V roce 1967 Egypt uznal stát Izrael, uzavřel s ním mír a Izrael mu vrátil Sinaj a Egypt mu přenechal Gazu. V roce 2005 jako gesto dobré vůle i když nebyly splněny podmínky Rady bezpečnosti OSN, Izrael vystěhoval násilím tisíce Židů, kteří zde žili déle než Palestinci. Vystěhování Židů bylo v rozporu s mezinárodním právem. Izrael Gazu předal Palestincům Z Gazy a Západního břehu začala pronikat přes neexistující hranice sebevražedná komanda ve kterých byly i děti a odpalovaly se v restauracích na tržištích, v autobusech. Umíralo 330 Židů každý rok a 1OOO jich bylo zraněno. Stejně tak z Gazy na území Egypta pronikaly teroristické skupiny a prováděly pumové útoky v turistických destinací. Izrael a Egypt se dohodl, že Gazu uzavře plot a stanoví ae přechody, kudy se bude moc vcházet a to pod kontrolou a kudy pod kontrolou půjde humanitární pomoc.. Pumových útokům byl konec. Ale začalo ostřelování Izraele raketami. Hamas vypálí na území Izraele 8000 raket . Raketovými útoky z Gazyv je ohrožován milion izraelských obyvatel, což je 15 procent z celkové populace. Obilí v Izraeli je zapalováno Hamasem. Děti z Gazy napadají noži civilní osoby, hazí na vojáky kameny. Přesto přes hraniční přechod Sufa z Izraele do 7 října týdně projelo 7 151 nákladních aut s potravinami, přes přechod Karni je to 8 008 nákladních aut s obilím, přes přechod Nahal Os projelo sedm milionů litrů paliva, včetně 3 394 tun ropné nafty. Do Izraele z Gazy bylo převezeno před 7 říjnem 25 palestinských Arabů k specializované léčbě.

14 0
možnosti
Foto

J92i22ř64í 73K77i61n83d52l

25. 12. 2023 21:30

Nemyslím si, že způsob, jakým vznikl stát Izrael, byl k Palestincům úplně férový. Vlastně to byl docela kopanec. V čem ten kopanec spočíval????

3 1
možnosti
ZZ

Napřed se musí dohodnout Británie a USA, které stejné území slibovali palestincům i židům, která verze slibů vstoupí do dějin a bude do budoucna i pro vás platit.

0 2
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 30,03
  • Průměrná čtenost 2226x
Nemám předem jasno, na čí straně budu stát. I nepřítel může mít někdy pravdu a naopak. Jako ajťáka mě nezajímá politická korektnost, pouze 1 nebo 0.

Protože trpím fóbií z pomlček, používám spojovníky, přestože je to stylisticky špatně.

Přesto, že jsem hned v několika článcích zmínil definici slova dezolát, neustále se objevuje tatáž otázka doplněná o manipulaci, kterou mi podsouvá definici zcela jinou, dávám to rovnou do popisku blogu. Dezolát je "protagonista dezinformační scény, většinou trvale nespokojený jedinec na okraji společnosti, který si životní frustraci kompenzuje odmítáním společenských autorit a příklonem ke konspiračním teoriím a politickému extrémismu". Zapamatujte si to a už se mě na to neptejte. Čili ne, dezolát není člověk "s jiným názorem". Tedy pokud nešíří dezinformace, tak to, alespoň pro mě, není dezolát.

Seznam rubrik