Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TJ

Je to trochu hnidopišské, ale v posledním odstavci trochu bije do očí "z Afričany" - 7. pád. Jinak články jsou velmi zajímavé a těším se na další.

0 0
možnosti
Foto

Když vzpomenu kanadského premiéra, který se omluvil za to , že byl před mnoha lety na karnevalu za černocha a na studenty Michiganské university, kteří obvinili svého profesora z rasismu za to, že jim pustil film Othello s načerněným L. Olivierem, aniž by se ho škola zastala (právě naopak), pak si nejsem jist, komu na karbid dopadají větší kapky. Černým nebo bílým...

Jako by Západ klesal do hlubin nepředstíraného blbství nebo se vlichocoval kdekomu, kdo pozvedne svůj dotčený stupidní hlas.

Rezignace na zdravý rozum i elementární logiku věcí.

12 0
možnosti
EH

Všude je to stejné. Na západě zase mladí s iphonem v ruce a bez nutností pracovat, vykládají, jak jim rodiče zničili planetu.

6 0
možnosti
TH

A víte koho nenávidí černoši víc jak bílé? Barevný.

2 0
možnosti
EH

Jsou zase oblasti, kde čím je kdo světlejší, tím je významnější.

1 0
možnosti
SB

Já jsem byl v Itálii svědkem toho, že jeden černoch říkal druhému, že nákup mu trval příliš dlouho, protože ve frontě před ním bylo hodně bělochů.

Nikoli hodně lidí, nýbrž hodně bělochů.

1 0
možnosti
JZ

To takhle český bloger vykládá něco o společnosti, která je kremlofilní, ublížená, paranoidní, všechno svádí na mocnosti kolem sebe, a vy si řeknete: ááá, konečně nějaký český člověk nahlédl do zrcadla. A pak si ten jeho elaborát prohlídnete a zjistíte, že on se takhle horlivě rozepisuje o daleké subsaharské Africe.... Je pravda, že sama sebe z zrcadle nerozpozná dlouhá řada živočišných druhů

A malá lekce z dějepisu. Kdo vykládá, že "Egypťany" porazili Římané nebo Arabové, blábolí nesmysly.

1 9
možnosti
JK

J13a19n 67K47o55p13e32c27k76ý

18. 9. 2023 21:48

Koukám do wiki a vypadá to, že Egypťané opravdu byli v područí více států, mimojiné Říma, proč to považujete za nesmysl? viz Římská doba (30–395 n. l.)

0 0
možnosti
Foto

A tohle nepřátelství jste zažil nebo třeba to ohledně Egypta vám říkali lidé v subsaharské Africe nebo odkud jste došel k takovým závěrům?

2 1
možnosti
Foto

V posledním odstavci to autor uvádí.

1 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 30,03
  • Průměrná čtenost 2226x
Nemám předem jasno, na čí straně budu stát. I nepřítel může mít někdy pravdu a naopak. Jako ajťáka mě nezajímá politická korektnost, pouze 1 nebo 0.

Protože trpím fóbií z pomlček, používám spojovníky, přestože je to stylisticky špatně.

Přesto, že jsem hned v několika článcích zmínil definici slova dezolát, neustále se objevuje tatáž otázka doplněná o manipulaci, kterou mi podsouvá definici zcela jinou, dávám to rovnou do popisku blogu. Dezolát je "protagonista dezinformační scény, většinou trvale nespokojený jedinec na okraji společnosti, který si životní frustraci kompenzuje odmítáním společenských autorit a příklonem ke konspiračním teoriím a politickému extrémismu". Zapamatujte si to a už se mě na to neptejte. Čili ne, dezolát není člověk "s jiným názorem". Tedy pokud nešíří dezinformace, tak to, alespoň pro mě, není dezolát.

Seznam rubrik