Pád odvěkého argumentu, že homosexuálové se nemohou množit

V posledních dnech se dějí velmi zajímavé věci, mezi nimi třeba zpráva z japonského vědeckého prostředí. Japonci přišli na to, jak získat lidské pohlavní buňky (tentokrát vajíčka, spermie už jdou delší dobu) z jiných buněk.

Největší bombou na tom všem je, že nezávisí na pohlaví původního dárce. Takže z muže i ženy lze získat jako spermie, tak i vajíčka. Jaký je to přínos převážně pro lesbické páry asi není třeba zmiňovat, mohou teď mít opravdu své děti, bez externích dárců. U gay párů zbývá problém s umělou dělohou, ale ten se podle všeho podaří v dohledné době vyřešit.

Velký objev je to ovšem i pro léčbu neplodnosti. Neplodnost mužů už půjde vyřešit. Stejně tak absenci vaječníků.

Je to velká zpráva vědy pro všechny, kteří tvrdí, že bychom se měli sklonit před matkou přírodou a do některých věcí nevrtat. Můj názor je, že vrtat nejen, že bychom měli, ale dokonce musíme. Na lidské populaci totiž už dávno není nic přirozeného a bez podobných metod a objevů se nakonec zničíme sami. Máme dvě možnosti. Buď házet postižené a jinak vadné děti a lidi ze skály jako ve Spartě nebo napravovat vady, které nám naservírovala příroda, sami, vlastními silami. Co je přijatelnější, je myslím jasné.

Autor: Josef Šoltes | úterý 25.9.2018 20:00 | karma článku: 8,87 | přečteno: 741x