Vždy vyžaduji účtenku s EET

Jednám tak veden jednoduchou úvahou, že kdo podniká v ČR musí platit daně. Kdo daně neplatí pohrdá státem i jeho občany.

Nejsem ten, kdo by mohl ovlivnit výši daně, efektivitu jejího výběru, určení jejího využití či posuzovat její spravedlnost. Nemám žádný fundovaný názor na daňový systém či druhy daní. Sám daně vnímám jako nezbytnost a necítím se zdaněním nijak poškozen. Myslím, že zdanění je veřejností vnímáno tak citlivě, že nějaké velké excesy politiků nejsou možné.

Dejte mi řádnou účtenku na můj nákup, předpokládám totiž, že v případě nouze se budete dožadovat lékařského ošetření, léčení, zásahu police, spravedlivého soudu, ve stáří či nouzi důchodu. Používáte silniční sít, infrastrukturu a dožadujete se práva a spravedlnosti a využíváte stávající demokratický řád. Také systém školství a jeho kvalita ovlivní náš budoucí život a vyplatí se do něj investovat.

Účtenkovou loterii kam přihlašuji mne vydané účtenky, mám za možnost výhry, bez toho, že bych hodnotil její smysl, účel či dopad na výběr daní. Nemám na ni, stejně jako na daně žádný podložený názor.

Cílené vyhýbání se EET považuji za pohrdání státem i jeho občany.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Sedláček | čtvrtek 13.12.2018 12:09 | karma článku: 36,82 | přečteno: 5173x