Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Skvěle napsaná smutná satira!R^R^R^

0 0
možnosti
ZZ

Pobavil jste mne velmi !

I když podstatou tohoto problému je spíš tragedie.

Tragedie celého demokratického pojetí politiky EU i naší současné politické opozice.

R^R^

2 0
možnosti
JP

Celému vývoji dnešní situace jako by se chtělo “smát přes slzy”.

0 0
možnosti
Foto

Demokracie je Bůh, který selhal.

0 0
možnosti
JK

Nemůže pochopit demokracii ten, co potřebuje věřit v jednoho boha (vůdce), který za něj vše vyřeší.

0 0
možnosti
Foto

Přemýšlel jste o tom, jestli chcete napsat úvahu politologickou nebo lingvistickou? A pokud ano, jak jste se rozhodl? Já jsem to totiž nepoznal.

Není mi jasné, jestli se zamýšlíte nad pojmy (a s nimi přehršle metafor) nebo nad jejich obsahem. Patrně činíte obojí, což z mého pohledu zamlžuje to, co bych očekával jako srozumitelně představené názory.

0 0
možnosti
JP

Mělo to být zamyšlení nad obsahem pojmů, jejich vyprazdňováním, překrucováním, důvody jejich zdvojování, zamlžování,... A také nad plíživým úbytkem demokratických svobod pod vlajkou účelu. To se mi někdy stává, omlouvám se, byl-li jsem méně přímočarý, bez tahu na jedinou branku. Budu se snažit polepšit. Bez ironie.

Na omluvu posílám pokus o limerik:

Byl jeden politik z Prahy-Libeň

u lidí značně byl neoblíben

Tak se ptal své ženy, proč je tak nechtěný

Běžela do krámu a k mléku, k salámu

chtěla i pět deka charismatu

Charisma neměli

a tak byl v zádeli

Tíživý politik z Prahy-Libeň

3 0
možnosti
JK

No ano, pryč s vyjmenovanou demokratickou veteší, semkněme se kolem vůdce a ochraňme ho před vnějším světem, zejména EU západním, co nám sice dává, ale vůdci bere. Za každou cenu se derme co nejblíže k vůdci, ti na okrajích jsou totiž obětováni - sorry jako. Vůdce je vrcholný demokrat a přesně ví kdo má kolik mít, kdo kolik dostane a co za to musí pro vůdce vykonat.

Zvláště nyní je nutné vůdce adorovat, proradní odborníci ze zašlých volebních plakátů opouštějí vůdce a ještě proradnější demokraté táhnou za jeden provaz. Přitom vůdce i jeho nebližší poskoci konají jen dobro, vlastně nejdřív pro sebe (vlastník firmy - já), a ono sakra kasa je už prázdná naopak je v ní díra zvící kráteru 500 mld. (minimálně), na ostatní se nějak nedostalo. Proradná EU nechce vůdci povolit "čerpání" (ostatní len sprostě kradnů), tak přesně ve stylu, mě chcípla koza, ať chcípne i sousedovi, se vůdce postará, aby se zastavil tok peněz úplně. No a pak to nadávání, že nám EU nic nedá, bude konečně pravda.

Demokracie, na rozdíl od vůdce, nepotřebuje nikoho upalovat, či topit, ona prostě jen je. Je v těch co respektují názor jiných, vyslechnou si ho a přednesou názor svůj, většinová cesta pak vítězí a paradoxně nemusí být ta správná, ale demokracie umí chybu rychle odhalit (kontrola opozice) a napravit. Vůdce chybu nepřizná, hodí ji na poskoka, kterého pak odvrhne a pokračuje se dál špatným směrem, poskoci to vědí sichrují se se souhlasem vůdce, nebo potají a to vůdce rozlítí (že pane Arenberger). Demokracie vyžaduje dělbu moci, což je pojistka proti hamižným choutkám jednotlivců.

Lid, na rozdíl od vůdce, má moc přirozeně, nepotřebuje jí získat a vůli lidu nelze upálit, ani utopit, ani popravit, jak říkám, na rozdíl od vůdce.

1 0
možnosti
Foto

A máme vůbec co vynášet? ;-D

3 0
možnosti
JP

Jéje. Třeba trumfy. Vynášet může i donášení, vynášení informací třeba z tajných služeb, vynášet může i investice do bitcoinu. Pořád někde něco vynáší. Až to člověk těžko snáší.

4 0
možnosti