Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

M70i93l94a48n 47F43l45o72r43a

29. 3. 2022 13:53

Když tady tak čtu všechny ty komentáře, nabývám dojmu ,že všichni co neutekli po osmašedesátém jsme zrádci a kolaboranti. Protože všichni ,co jsme v té době pracovali, tak jsme se podíleli na budování jakési idee....

0 0
možnosti
Foto

Výzva - https://abelovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=784436 ... kdyby to vadilo, klidně smažte, zlobit se nebudu [UA]

0 0
možnosti
MB

Zelenskyj je taky umělec ty chytroline 

0 1
možnosti
JP

Nikde v článku netvrdím, že nejsou umělci stateční. I Volodymyr Zelenskyj je velmi statečný, to bez diskuse.

1 0
možnosti
JP

První, kdo mě tu pochválil za obsáhlost článku. Díky, Zuzano.:-)

0 0
možnosti
RA

Pane Prouzo, jak detailně a s jakým švihem jste popsal alkoholické období pana Nohavici, tak za to by se rozhodně žádný ideový vůdce, nemusel stydět. Jde Vám to opravdu dobře.

1 0
možnosti
JP

Opravdu to bylo hrozné, bez stylizace do ideového vůdce. Ale Nohavica se z toho léčením dostal a to je zase jeho plus.To se všem nepodařilo.

1 0
možnosti

No paráda jak jde všechno okecat, oni to vlastně byli chudáci co jen chtěli žít a proto radostně zpívali o budovatelských jasných zítřcích na festivalech politické písně, v prvních řadách při prvomájovém průvodu nebo jiných obskurních komunistických akcích a nebo vždy, když soudruzi potřebovali prezentovat budovatelské sepětí

0 0
možnosti
JP

Nechci nikoho omlouvat, ale ani soudit. V té době jsem žil.

1 0
možnosti

jak jsem psal jiz nekolikrat, na vraceni medaile by Novavica vydelal (a to nemyslim jen penezne) mnohem vice, nez na tom, ze si ji i pres davovy nesouhlas necha.

4 0
možnosti

Proto neodsuzuji ani lidi typu Michala Davida, který radostně kolaborovali. Prostě jen chtěli žít.

Nicméně, Nohavica svým dnešním laborováním překročíl určitý práh mezi normální zbabělostí a vychcánkovstvím. Vychcánkovství je prostě odsouzeníhodné. Zbabělost chápu. Také nejsem hrdinou

0 4
možnosti

nebylo by vetsi vychcankovstvi jit s proudem? Me se totiz zda, ze z nevraceni medaile Novavice nemuze vubec nic mit, naopak jak se ukazuje, muze jen hodne ztratit.

Rozhodne z nej nedelam nejaky vzor moralky, ale to ze sebe nikdy nedelal ani on sam.

5 1
možnosti
MN

Velice drsné. R^

I já se dost ošívám, když nějaký umělec s plamenem v oku deklamuje do obrazovky jak má být vyhozen támhle ředitel divadla, tuten ředitel televize, tahle ředitelka galerie... protože, přece to říká ten vynikající herec, tak to MUSÍ býti pravda. Co on rozdal radosti na jevišti či filmu... Jak si někdo dovoluje o tom Panu Herci pochybovat?

Někteří herci či zpěváci podlehli sebeklamu, že jak jim obecenstvo tleská po představení, koncertě nebo při předávání různých cen tak jim budou automaticky tleskat i za jejich občanské postoje. Nějak si odvykli, že jim někdo odporuje, nesouhlasí s nimi apod. Dostávají se samovolně do bubliny vzájemného poplácavání po zádech, ale po zádech omezené množiny stále stejného okruhu svých kolegů a přátel.

Krásně to je vidět i při prezidentských volbách. Umělci tak dlouho hučeli, že jediný správný prezident může být jen a pouze Schwarzenberg nebo Drahoš až ... Lojzové z fabrik na just zvolili Zemana. :-/

4 0
možnosti
JP

Máte pravdu, ale dejte nám, umělcům, ještě šanci... umíme se i polepšit:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik