Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Uf. Krásně kousavé, krásně jedovaté. Díky.

0 0
možnosti
PZ

Čest práci Soudruhu,

Určitě se tito lidé ( antivaxáři) musí probrat na příští stranické schůzi.

Myslím že v Jachymově nebo v jiných pracovních táborech by jim to udělalo dobře. Hlavně ale neříkat lidem že i očkování se mohou nakazit. To by byla voda na jejich mlýn.

Ale určitě na něco přijdeme. Nakonec můžeme otevřít knihy z Protektorátu a podívat se co naši hnědí soudruzi dělali. 

0 0
možnosti
PP

Milé počtení, děkuji.

0 0
možnosti
Foto

J48a50n38a 63M85a94j22o12v35á

22. 12. 2021 11:43

Josefe, ráda jsem po měsících bez blogu zavítala na návštěvu právě k Tobě. Mám to jednoduchý - zdravotnická zkušenost a pár zbytečných smrtí (na jiné diagnozy, už dřív) mne nasměrovaly k "udělej maximum, aby...".

A víra v právo na názor mne vede k neřešení toho, jak to mají jiní (tedy pokud na mne neútočí, což se dneska bohužel taky děje - strach je děsná mrcha).

Jsme ta Morava, která neztrácí optimismus, nadhled a nejspíš ani soudnost, pořád tady mají lidi k sobě blíž. Nějak se míň žereme (jednotlivci) i požíráme.

Jo, letos se neurodily trnečky...

0 0
možnosti
Foto

Já bych antivaxery hýčkala. Nejdříve za všechno zlo světa mohli silniční piráti, pak Kalousek, jenže ten se na to vykašlal. Nevadí, našli jsme si antivaxery, jenže až je oočkujeme, co bude dál? Budeme zase lopotně hledat někoho, na koho budeme moci svést všechno. Vždyť je to báječný život, cokoliv mi vadí nebo mě štve, můžu svést na antivaxery. Co si jako bez nich počnu? Kdo mi dodá nepřítele, proti kterému povedu třídní boj, aha, na to jste nepomyslel?

1 1
možnosti
JP

Tyhle starosti bych si nedělal, paní Chvátalová. Až skoncujeme s posledním antivaxerem, nový třídní nepřítel bude nalezen velice rychle. Tak jako v dějinách všech totalitních režimů. Může to být opět nepřítel vnitřní, rozvraceč republiky, ale lze si vypůjčit se zaručeným úspěchem i u “cizáků”. I my jako celý národ “Tschechei” jsme Hitlerovi znamenitě posloužili, ale kupodivu i v poslední době lze nalézt řadu nepřátel, dokonce to může být třeba polský instalatér, pejskaři, cyklisti... Vůbec bych se neobával.

1 0
možnosti
JP

Come on, baby, light my fire:-)

0 0
možnosti
MT

Co mě spíše vadí je vládní snaha rozdělit lidi na vaxery a antivaxery, aby se hádali mezi sebou a vláda mohla nerušeně pokračovat v tom, co vlády dělají (ať už to je cokoli). Vždycky, když se vládě něco nepovede, nebo jim něco nefunguje, tak se snaží jednu část populace přesvědčit, že to způsobila druhá část populace.

Minulá vláda mě přesvědčila, že už nikdy znovu nepůjdu volit (udělali ze mě tedy "anarchistu"). Došel jsem tehdy k závěru, že snad museli chytit nějakou mutaci klauní chřipky. A nová vláda klauní chřipku chytila ještě předtím, než byla jako vláda oficiálně jmenovaná. Počínaje budoucím bývalým ministrem zdravotnictví Válkem, asi to chytil někde v nemocnici nebo co.

To je tím, že mám tendenci klást si různé špatné otázky.

Jako například: Proč nejsou smlouvy s výrobci vakcín veřejné? viz např. https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/unikle-smlouvy-pfizeru-budi-rozruch-40376108

Nebo: Jsou členové meses a anticovid týmu spíše odborníci, nebo manageři? (A co na to známá burnhamova kniha Manažerská revoluce? Viz např. https://mattforney.com/managerial-revolution-james-burnham/ (anglicky)) Souvisí to nějak se sloganem "řídit stát jako firmu"?

Nebo: Jak je možné, že slogany v reklamách na covid jsou stejné přes celou evropu? (reklamní slogany okolo témat "jste naši hrdinové", "chraňte nemocnice", "jen dva týdny na zpomalení nárustu epidemie", ...)

Pak člověka samozřejmě napadne, že by se to dalo nějak zhudebnit, např. předělat Reklamu na ticho, nějak takhle:

Reklama na covid, zo všetkých strán znie, reklama a covid, je to úžasné..

Ach jo..

3 0
možnosti
MM

M71a38r54e86k 84M35a56c53h

18. 12. 2021 8:16

Pobavil jste mě! Máte skvělý sloh, jste vtipný, palec nahoru. Jen jste úplně mimo. Ono totiž je jedna věc moct svobodně projevit názor(a ten všichni Vaši zmínění známí měli a mají) a druhá věc stavět názory zubarů, herců, zpěváků atd. na očkování na roveň názorům vakcinologů, imunologů, infektologů. A to se celou dobu děje, všichni maji názor na všechno a když je někdo nechce poslouchat tak je to útok na svobody... Ne, není...!

2 2
možnosti
JP

No a v tom je právě ten problém. Hnízdil, Dušek i Chaun už pocítili tvrdou cenzuru, vyhodili je ze sociálních sítí, takže ta hrozba reálná bohužel je. A to s nimi v lecčems nesouhlasím, jsem očkovaný, chráním se rozumně a naslouchám skutečným odborníkům na pandemii a neblouzním o nějakém spiknutí Nového světového řádu.

2 0
možnosti
PC

Tak to nemá sebemenší chybu! R^;-)R^ Nasmál jsem se, jak už dlouho ne, i když je celá situace už vlastně přesně taková, jak ji popisujete, a tudíž je k pláči.

Samozřejmě velká karma!R^

5 0
možnosti
PC

Jinak - v totalitních nebo jinak nesvobodných obdobích se, jak známo, nesměla psát pravda. Lidé, kteří ji přesto chtěli nějak sdělit a otevřít ostatním oči, volili různé způsoby pro její vyjádření, ať už to bylo (dříve) např. prostřednictvím bajek, nebo ironicky až sarkasticky psaných příběhů, epigramů, komentářů atd.

Tak jako mnozí lidé ani v dospělosti nerozumí výše uvedeným literárním útvarům, resp. jejich obsahům, tak bohužel nerozumí ani ironii, sarkasmu a nadsázce v běžném životě. Diskusní příspěvky pod (nejen!) tímto blogem jsou toho názorným příkladem.

Podotýkám, že se z mé strany tímto nejedná o kritiku nebo snad výsměch těmto lidem, ale spíše o povzdech, smutek a beznaděj.

4 0
možnosti