Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Držím se. Za bránici.R^;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Já myslím, že je již nad slunce jasné, že se jedná o biologickou zbraň, určenou primárně ke zničení českého fotbalu, jak nás o tom informují proroci V+W v písni Covid a Góliáš: "Covid šel do války volky nevolky / z velké dálky (rozuměj z Číny) dorazil až do Bolky (rozuměj FK Mladá Boleslav)". Ovšem Góliáš se mu vysmíval pro jeho mikroskopické rozměry: "Hej hej, kam se valej? Vždyť jsou malej.. - takhle Góliáš ho provokuje, Covid rychle zamutuje". A tak nakonec dojde ke kritickému střetu: "Když mu ale obr plivnul do očí, Covid se otočí plazmou zatočí: když začínáš, no tak tumáš, byl jsi blbej, roušky nemáš - a jakej byl Gó-li-áš!!"

https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/mlada-boleslav-koronavirus-nakazeny.A200822_131736_fotbal_tof

4 0
možnosti
JP

V+W jako nejznámější prvorepublikoví epidemiologové se k této problematice konečně vyjadřovali v písních pravidelně (tuto tradici kulturní fronta věrně drží dodnes). Asi nejznámější jejich hit, pojednávající o pravděpodobnosti lehkého či těžkého průběhu nemoci “Život je jen náhoda”, odkryl mnohé. Také píseň o příznacích různých virových kmenů “Ten dělá to a ten zas tohle” leccos laikům vysvětlila. A song, varující před druhou vlnou nákazy “Nikdy nic nikdo nemá míti za definitivní”, si měli vládní činitelé zpívat celé léto. Ostatně lockdownové dilema, zda uvést ekonomiku do krize či se promořit, dávno pěkně popsali v popěvku Peníze nebo život. Také stále platné varování seniorům před nákazou: Mary, babičku Mary, covidem zabitou vzal k sobě Manitou nikdo dodnes správně nerozšifroval. V songu “Na shledanou v lepších časech” v této době hledám jistě povzbuzení nejen já. Mládež si ovšem spíše brouká Hej rup, jsme mladí, chceme žít, a umělci a restauratéři zase Nemít chleba, nemít práci, živořit jak darebáci, zpěváci zpoza hadrových roušek pějí Baladu z hadrů. Lépe jsme dvojici V+W měli naslouchat, jo jo.

3 0
možnosti
JP
Foto

Tak nejen kočky všech velikostí a norci, oni to můžou dostat i jeleni? Patrně nerespektovali zákaz procházení...8-o;-DR^

0 0
možnosti
JP

Nakaženého jelena lze snadno identifikovat, Kláro. Leží tam v oboře, nožky má nahoře. Značka “Pozor, nakažená zvěř” má širší význam. Je třeba se vyhýbat i zvěři, které nedávno po “covidové rozlučce” s hospodou naměřili přes 4 promile v krvi. Zřejmě 12 dvanáctek, takže dvanácterák.

1 0
možnosti

Josefe, díky za úsměv na tváři. Jeho hóódně zapotřebí.

Doufám, že je u vás čím dál lépe.

2 0
možnosti
JP

Dneska uvidím po měsíční řetězové karanténní závoře své děti. Těším se jak mimino na sunar.

3 0
možnosti
JP

Že ty máš doma nálevní šicí stroj:-)

3 0
možnosti
JP

Zdravím, Zuzano, a děkuju za palec nahoru.

0 0
možnosti
PV

P26a93v53e47l 59V19é39b48r

17. 10. 2020 9:42

No, ale ten fotbalista na konec měl ale improvizované kolenní chrániče nasazené správně. Musí přece poklekávat při vzdávání holdu BLM...

9 0
možnosti
JH

J41a67n 92H38a81r90v33a40n

17. 10. 2020 9:51

Ano, ukázat poníženost je důležitější než ochrana zdraví. ;-)

2 0
možnosti