Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jo, to se vám moc povedlo a souhlasím. Vzpomínky mám velmi podobné, i když děti jen dvě, dnes už dopělé. Byly tenkrát přirozenou součástí našich životů a na co nebyly peníze, nahradilo "více-práce". Zrovna nedávno jsem vzpomínala, jak jsem pletla maňásky a s malou (měla vrozenou vadu) jsme za dobrým doktorem jezdili nočními vlaky.

Vám. R^

0 0
možnosti
IM

proste to cititte jinak a mate potrebu to tem druhym sdelit ?

0 0
možnosti
Foto

R^ Krásně napsané, tak, jak to život přináší. Ono být nematkou a neotcem je dnes někdy IN, jen si kladu otázku, jak dlouho taková dvojice spolu může vydržet, je v tom obrovský kus sobectví a obrovská ztráta daru, který nikde nekoupíme. Asi může, nevím, nedovedu si to nějak představit. A ve stáří? Co bude člověku platné, že se uměl potápět, když nebude mít s kým popovídat, zasmát se od srdce. Děkuji za článek.:-)

5 0
možnosti
IM

spolehate na to, ze si ve stari budete s detmi povidat a smat se ?

0 0
možnosti
Foto

Také bych mohla povídat, i když máme jen dvě děti (a pět vnuků a co nevidět i tři pravnučky). Jestli to třetí pravnouče bude také holka není ještě jisté. Všichni se na ni těšíme. Ty naše dvě děti se nám narodily v době manželových studií, a já je jako samoživitelka vodila do jeslí a školek. A všechno jsme pak zvládli, manžel dostudoval a začal vydělávat 1730 Kčs, a já o 500 méněň. dlouho jsme bydleli u manželových rodičů, pak jsme si koupili byt, postavili chatu, (téměř vlatnoručně, abychom s nimi mohli jezdit do přírody). Na dovolenou jsme jezdili po republice, nebo 2x na Balaton do stanů. Obě vystudovali (VŠ). A také všech našich pět vnuků jsou vysokoškoláci - s jejich studiem jsme pomáhali i my, prarodiče. Žili jsme samozřejmě skromně, ale ničeho nelituji, mají nás všichni rádi a my je. Z bezdětnou "bezstarostností" bychom neměnili. Být sami, bez rodiny se těm "bezdětkům" připomene až zestárnou a nebudou mít nikoho blízkého. na koho by se mohli spolehnout. Věřte, že na stáří se i ti věrní přátelé vytratí. A pak, naše rodiči na venkově to měli horší daleko než my, a nikdy nám, dětem (čtyřem) to nevyčítali. Moje maminka vždy říkávala: "Vždycky je líp. když je v rodině víc dětí, nebo aspoň dvě. Nemít děti je smutné - a mít jen jedináčka je leda pro strach..." A měla pravdu. Díky za článek, máte pravdu. ;-)R^Karma.

4 0
možnosti
Foto

Něco tak úžasně lidského a hluboce pravdivého už jsem dlouho nečetla. Jste skvělý chlap se skvělou rodinou a velkým srdcem. Kéž by takových jako vy bylo více!!!V

7 0
možnosti
ND

Suprový taťka, suprový článek. R^

5 0
možnosti
Foto

R^Chválím- já, páté dítě:-). P.S. Já si takhle došla pro rum, v množství větším než malém, ve 2.5 letech. Stačilo mi po celý život, takže to možná bylo i užitečné:-)

2 0
možnosti
Foto

R^děti jsou starost ale i radostR^

ale pokud je někdo nechce tak je lepší že je nemá-trpěly by obě strany

3 0
možnosti