Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Šokující pravda: Proč byl odvolán starosta Prahy 1 Pavel Čižinský

Tohle mlžení pravého důvodu, proč byl odvolán starosta Čižinský, už musí skončit. Kdepak chaotické vedení a rozklad úřadu či nulová komunikace mezi zastupiteli. Jedinou příčinou je sice přísně utajený, ale o to víc šokující spor.

Dosud téměř idylickou spolupráci všech zvolených zástupců na spravování Prahy 1 naprosto rozvrátila jedna jediná událost. Proč OPRAVDU máme místo Čižinského Prahy 1 sobě celou Prahu 1 v sobě? Na přísně utajeném jednání koaličních partnerů v baru Koala, které rozkolu předcházelo, totiž tři z nich, Praha 1 sobě, Piráti a Zelená pro jedničku, předložili čtvrtému soudruhovi ve zbrani My, co tady žijeme návrh na výstavbu mariánského sloupu na Staroměstském náměstí. Řeknete si, co je na tom tak šokujícího, o obnově kumpány Franty Sauera povaleného sloupu se už nějaký čas diskutuje, a celkem bez emocí. Zástupce KDU-ČSL z My, co tady žijeme dokonce hlasitě přivítal, že se Panenka Marie konečně vrátí na své místo. Také zástupce STAN si pochvaloval, že bude Staroměstské náměstí konečně genderově vyvážené a machistický Jan Hus dostane v matce Ježíše důstojnou protiváhu. Potom ale zástupce Pirátů předložil zúčastněným první vizualizace umístění sloupu na náměstí a zástupci My, co tady žijeme chvíli vypadali jako My, co tady umřeme. Zástupce KDU-ČSL dokonce na chvíli omdlel a museli ho křísit svěcenou vodou z blízkého kostela Matky Boží před Týnem. Ano, v koalici došlo k fatálnímu nedorozumění. Proto ta pozdější slova o absolutní nekomunikaci na zasedání, které Čižinského odvolalo. Praha 1 sobě, Piráti i Zelení totiž kolegům ukázali tenhle obrázek, který jsem získal od jednoho z účastníků schůzky, ovšem pod podmínkou zachování anonymity.

Bohužel jen vizualizace umístění Marjánského sloupu na Staroměstské náměstí. A bylo by to tak pěkné!

Místo mariánského sloupu na Staroměstském náměstí chtěli vztyčit MARJÁNSKÝ sloup, děkovný symbol a hold blahodárným účinkům marihuany! Na schůzku přizvaný pirátský poslanec Ferjenčík hned začal vzrušeně vytřeštěným partnerům líčit, že už mají vymyšlený i celý ceremoniál odhalení sloupu. Po stržení zahalující plachty s karikaturami bývalých činitelů Prahy 1, symbolizující korupci dřívějšího vedení, starosta Čižinský o patu sloupu slavnostně típne prvního zapáleného jointa a on, Ferjenčík, k tomu zahraje na akordeon hit skupiny Hudba Praha Marijuana s textem „everybody smoking marijuana“. Tomu by prý mohli rozumět i zahraniční turisté, kteří se určitě k obřadu spontánně přidají.

Toto je skutečný transparent, který třímal protestující na zasedání zastupitelstva Prahy 1, když ho napadl pirát Michálek.

Jaký div, že zástupci My, co tady žijeme po schůzce okamžitě obvolali zastupitele z TOP 09, ANO a ODS a bleskově poskládali novou koalici. A jak to, že si novináři ničeho nevšimli a o skutečném spouštěči převratu na Praze 1 dodnes nic nevědí? A přitom indicií, které by je dovedly k pravdě, je hned několik. Například: když na odvolávacím zastupitelstvu pirát Michálek fyzicky zaútočil na jednoho muže s transparentem, i když ten o sobě tvrdil, že je Pirát, všichni o tom napsali. Ale CO na tom transparentu měl, a proč Michálek hned věděl, že o člena Pirátské strany nejde, to novináři trestuhodně vypustili.

A dokonce vyfotili úplně jiný transparent s jakýmsi Stydíme se za tebe, Pavle. Kdepak. Držel v ruce něco jiného, Já tam byl. Nahlédněte vpravo. Už je vám to jasné?!

Správně zastupitelka za ODS Janderová obvinila starostu Čižinského, že mezi občany Prahy 1 vykopal hluboký příkop. Jen nedodala, že příkop doslova Mariánský.

Autor: Josef Prouza | pátek 17.1.2020 9:25 | karma článku: 38,75 | přečteno: 4363x
  • Další články autora

Josef Prouza

Co jsem tu loni v lednu předpověděl pro rok 2022 – a co se vyplnilo

Nikdo není ve své vlasti prorokem, ale prognózy, které jsem tu před rokem publikoval, se (bohužel) vyplnily až děsivě přesně. Až na jedinou výjimku. Kolegům od prognostického fochu se ovšem nedařilo ani trochu.

2.1.2023 v 9:20 | Karma: 29,11 | Přečteno: 853x | Diskuse| Společnost

Josef Prouza

Bazilišek, ještěrka a drak – vo prezidentskejch kandidátech drobátko jinak

Bez vobalu přiznávám, že se mi všicky kandidáti na prezidenta strašně líběj a každej by na Hradě vodved hafo práce a psalo by se vo něm po celym světě víc než vo klanu Kardašjanek. Volba v lednu bude boží svátek a já si ho užiju.

12.12.2022 v 9:46 | Karma: 41,63 | Přečteno: 4879x | Diskuse| Politika

Josef Prouza

Krutopřísná pravidla pražských silnic – příručka pro burany

Na skandální posměšky blogerky Medkové stran džungle v pražské dopravě musím rázně odpovědět. V Praze naopak platí, sice přísné, ale naprosto přehledné zákony silničního provozu! Že vidláci tápou, není naše vina.

30.11.2022 v 9:32 | Karma: 43,79 | Přečteno: 9710x | Diskuse| Společnost

Josef Prouza

A víte, co? Já ten dnešní zmar mladým ze srdce přeju!

I s rizikem, že z tohoto blogu vylezu jak zapšklý dědek s varovně pozdviženým obočím. Jako kyselý boomer, nevěřící nikomu pod třicet a proklínající nemožnou mládež. Jdu do toho, stojí mi to za to. Ostatně, stejně jsou ztraceni.

21.11.2022 v 9:35 | Karma: 47,58 | Přečteno: 14905x | Diskuse| Společnost

Josef Prouza

Hnutí Senior Extinction Rebellion sílí – a média skandálně mlčí!

Nejmasovější hnutí v Česku – a v mainstreamu ticho po pěšině. Naši demonstraci na Den seniorů 1. října média ignorovala, i když policie odhadla účast na nižší jednotky milionů! Ale dveře pravdě se otevírají!

15.11.2022 v 9:26 | Karma: 33,94 | Přečteno: 1231x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik