Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mě zaráží, že na to lidé znovu a znovu naskočí, že tomu vždy uvěří, že tenkrát nic moc, ale teď už to určitě vyjde.

0 0
možnosti
JK

Autore, ve Švédsku, Francii mají větší levici než my a to x desetiletí a mají tam o dost větší životní úroveň než my. A to máme 31 let po revoluci. A žádná komunistická vláda tam nikdy nevládla.

0 0
možnosti
JP

Tento článek není o klasické levici. Konečně, ve Francii i Švédsku se střídaly pravicové a levicové vlády, někdy levostředové, jindy pravostředové. Naštěstí v revolučním roce 1968 to de Gaulle ve Francii zvládl, škody byly ovšem veliké. Problémem je dnešní “jiná” levice, progresivistická, nikoli už růžová, ale někdy i rudá - např. ve Švédsku Levicová strana (Vp) zradikalizovaná až k neokomunismu, až ani SAP s nimi nechtěla spoluvládnout. A uvidíme, kam půjde další vývoj. Po 40 letech komunistické vlády jsme měli samozřejmě obrovský handicap, ale už jsme předstihli Řecko, Portugalsko, Itálii a dotahujeme se-právě na Francii. To není špatné, vývoj ve Francii vidím však dost černě.

1 0
možnosti
JS

Naprostý souhlas, dobře napsáno.

Bohužel naivita a hloupost lidí jsou nekonečné, jejich podhoubí zapustilo kořeny i na mnoha našich přemnožených humanitních a sociálních fakult.

10 0
možnosti
VB

Musíte rozlišovat nápady komunistů a sociální demokracie - ta česká sice selhala, ztratila pro občany přitažlivost některými neodpustitelnými chybami, ale sociál. demokracie je v některých zemích velmi moderním politic. subjektem, přitažlivým pro většinovou společnost, dobře hospodařící aj. - mám na mysli některé skandinávské země. Nebyla špatná socdem ani v SRN, Rakousku a Švýcarsku, ale během pandemie tak jako pravice i levice utrpěla šrámy, nezvládly patrně nápor odpovědnosti na psychiku.

0 3
možnosti
ZJ

Zamrzla jste v devadesátkách..

4 0
možnosti