Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Moc pěkný článek.

Promořit ? Ptá se tady někdo. Promoření zvyšuje riziko mutace viru, viz dánské

norky / ? ̈nutrie ?/, jen doufám, že se virus ptačí chřipky nevrhne na lidi.

0 0
možnosti
MS

M95a94r36c67e92l 68S30u73p

12. 12. 2020 22:25

Aha ! Takže raději žádné staré lidi v následujících 10-ti letech nenavštěvovat ! Mohli bychom je my mladší zabít . To by pak i pro nás bylo hrozné s takovým pocitem, že jsme je zabili, žít.

0 0
možnosti
Foto

Ze všech protikovidových opatření nošení roušek bolí nejméně a je nejefektivnější. Proč mnoho lidí potkávám bez nich? Proč tím vládě ukazují zadek? A vlastně i sobě ;-€.

5 0
možnosti
MJ

Je fakt zajímavé, jaká se z roušky stala modla. Když necháme stranou výroky našich vládních chaotiků a budeme se držet vědeckých studií, (např. zveřejněných na idnes předminulý týden), rouška snižuje přenos viru o cca......14 %! Podle dříve zveřejněných studií při nesprávné manipulaci (např. když se na roušku z vnějšku sáhne, nebo se opětovně sundává a nasazuje) rouška riziko přenosu naopak zvyšuje. Když proti tomu postavíme ještě zdravotní rizika pro ty, co je nosí (vlivem zpětného vdechování vydechnutého vzduchu, nedostatečné dýchání, vyšší riziko infekce - dle klinických studií), jeví se jejich používání jako fakticky nesmyslné...

0 1
možnosti
MC

M84a24r26e75k 28C95o83z24l

12. 12. 2020 13:45

To přece není tak, že existují jen dva tábory - podporovači opatření a proti nim stojící popírači Covidu. Minimálně je tu ještě skupina lidí, kteří Covid nepopírají, neříkají, že je to chřipečka, ale nepodporují ta opatření, ten chaos a problémy, která opatření přinášejí a jsou přesvědčeni o tom, že každý, kdo to dokáže, by se měl chránit hlavně sám. Pokud je někdo v ohrožené skupině, nemá čekat na to, až stát zakáže lidem se navštěvovat, ale nemá sám návštěvy přijímat. Nemá čekat na stát, až zakáže lidem chodit do restaurací a má tam sám přestat chodit.

2 0
možnosti
KD

dalsi alarmisticky clanek

1 1
možnosti
MS

M26a53r33c81e28l 10S18u53p

12. 12. 2020 11:33

Ono zbagatelizovat ekonomické, sociální, kulturní, sportovní a jiné důsledky vládních opatření je vlastně docela jednoduché !

Stačí když se to udělá tak, jak jste to udělal ve svém blogu. Všechno dáte do roviny, že mnoho lidí díky svým bezvýznamných vrtochům si vydupává nepatřičně svůj prostor na úkor zdraví a životů, těch nevinných. Je potřeba zvláště vypíchnout tu skupinu, která hazarduje se zdravím a životy jenom kvůli mrzkému a špinavému mamonu. Nějak v článku postrádám zmínku o ustaraných doktorech a unavených zdravotních sestrách. Článek by si také zasloužil doplnit pro větší efekt nějakými emotivními fotografiemi.

Chce mi někdo vyvracet, že jste nezmobilizoval rizikovou skupinu obyvatel, která má obavu o své životy a zdraví, proti těm "hnusným hlupákům" kteří je vlastně jenom vlastní stupiditou chtějí zavraždit ?

Žijeme ve velmi složité, komlikované a nepříliš štastné době. Tato doba nás rozděluje a diferencuje naše názory. Je těžké najít shodu, protože lidé vidí věci z různých úhlů a podle toho do jaké míry se cítí ohroženi. Není příliš obtížné se postavit na jednu nebo na druhou stranu a nasypat trochu soli do ran.

Všichni by jsme si měli přát, aby nebezpečí covidu pominulo a zrušila se všechna opatření a aby se to stalo co nejdříve.

0 0
možnosti
MN

Excelentní! R^R^R^

Mě vždycky pobaví a rozesmutní zároveň ten výpad odpůrců opatření ve smyslu: á, státní zaměstnanec, pijavice jedna. Víš, že až zkrachuje ekonomika (a to ekonomoalarmisti mají jisté, takže to není strašení) tak nebude ani na tvou příživnickou výplatu?

A já kontruji: a víš, že než zkolabuje zdravotnictví (hle, strašení!) tak sice budeš mít krátkodobě prosperitu, ale pak půjde celý stát do kopru, protože nemocných bude přibývat exponenciálně? Takže stejně ti tvá firma zkrachuje, protože lidi budou upřednostňovat svoje zdraví a ne nákupy u Tebe. Nebude mít kdo hasit požár v tvé provozovně. Nebude mít kdo vyšetřovat vloupačku do tvého obchodu. Dostaneš "blbý infarkt" a zdechneš na chodbě nemocnice, protože lékaři a sestry budou jednak na nemocenských a ti co zbydou zdraví tak budou zuby nehty bojovat s Covidem svých tisíců pacientů. Jaké překvapení - personální, lůžkové a logistické kapacity našich nemocnic nejsou nekonečné. Stát nemá povinnost se o Tebe postarat, když Ty budeš ten stát zbytečně zatěžovat svým onemocněním, kterému ses mohl vyhnout. No jó, ale to by ses musel omezit, žejo. Odejít z hospody o dvě hodiny dříve je hotová totalita. Když k tomu podle tvých bohatých epidemiologických zkušeností není, ale vůbec není důvod, že.

6 0
možnosti
MN

A taky jsem od jara se už ptal asi 20x jak si oni představují to svoje "ochraňte seniory a nás ostatní nechte dýchat!" Kde vezmou ti desetitisíce terénních sociálních pracovníků, aby našim seniorům nosili nákupy, doprovázeli je k lékaři apod.? Protože až bychom koronavirus pustili mezi produktivní poulaci na volno, tak bychom byli silní šiřitelé viru a museli bychom naše stařečky přestat navštěvovat, abychom je nenakazili. To by najednou ta sociální izolace seniorů milým odpůrcům nevadila? Ó, jaké překvapení, drtivá většina seniorů nežije v Domovech důchodců, ano?

...

Někdo moudrý prohlásil: Když upřednostníte byznys před zdravím tak nakonec přijdete o obojí. :-/

5 0
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3406x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik