Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ono to, co se stalo v Kazachstánu, kdy se, užiji slabší výraz, naštvali "horníci", se klidně může stát i v Evropě. Ideologie se mění, ale lidi jsou veskrze pořád stejní. Plánovači zeleného údělu navíc zcela vědomě spoléhají na nějakou zázračnou zbraň, která však zatím není k dispozici. V daném případě na nějakou průlomovou technologii. Je to hazard.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý blog, ale přiznám se, já na tyhle věci nemám žádný vliv a tak mne to nechává v klidu. Holt bude z Evropy skansen, no. Já už na tomto světě dlouho nebudu a až nebudu, nic mne trápit nebude. Mějte to taky tak a budete v pohodě.- - - - Nicméně, ono se to přežene, nebojte. Ztráty budou, i na životech, ale to nese každý boj. Já jsem optimista.

1 1
možnosti
MB

Na blackout je v Germánii zaděláno každou chvíli. A to ještě nemrzne. Stačí, aby přestal foukat větříček.

https://www.agora-energiewende.de/service/agorameter/chart/power_generation/08.01.2022/11.01.2022/today/

Když fouká, musí tlumit i zbytek jaderek. Jako třeba 9.1. ráno.

https://www.agora-energiewende.de/service/agorameter/chart/conventional_power_generation/08.01.2022/11.01.2022/today/

Pak přestane foukat, jako třeba 10.1. a je nutno přiložit pod kotle. Cena elektřiny a emise vražedného CO2 vyletí vzhůru a skopčáci (odvozeno od "hlavy skopové") jsou rádi, že okolní země dodají, co jim náhle chybí.

https://www.agora-energiewende.de/service/agorameter/chart/power_import_export/08.01.2022/11.01.2022/today/

A chybělo jim 10.1. v 17:00 10,864 GW!

Takže výroba kolísá o 25 GW při spotřebě cca 65-68 GW v maximu. Dispečeři přenosové soustavy z toho musí šílet.

A jak už jsem zmínil - zatím nemrzne. Zatím...

5 0
možnosti
JP

To je ale nehezké, co tu říkáte, Mirku. Soláry a větrníky jsou přece naše eu jistota a stabilita (jsme stabilně v jistotě, že vše bude v nejistotě). Naštěstí už nikdy nebude mrznout (globální oteplení), ale vždy foukat a svítit. To nás zachrání, aspoň já to podporuji modlibičkou: Sviť, sluníčko, sviť, nezhasneš nám, viď. A foukej, foukej, větříčku, do mého větrníčku. Moc to pomáhá.

4 0
možnosti
OD

Hezký manifest generační frustrace, máte tam ale jednu zásadní hrubku.

Naše společnost se chová tradičně právě tak, jak to vyčítáte dnešní generaci.

V roce 1918 naši dědkové "osvobodili" Království Bohenie od své minulosti a logiky vývoje tím, že z něj udělali Česko - Slovensko - Bémsko - Prajzsko _ Tóthsko - Rusínsko - Židovsko, které předstíralo, že industrializace, poměrně vysoká životní úroveň a další atributy úspěchu spadly náhle z nebe či z Benešovy ozonové díry a s minulostí nemají nic společného. O 27 let později jsme zkrátili název na Československo, prokleli První republiku a proti logice vývoje jsme se ožebračili v Československosovětsku. Díky tomu je dnes Škoda součástí VW group a ne naopak, jak by velela logika vývoje. O dalších 48 let později jsme to opět zkrátili na Česko a v krátkém období zdravého rozumu povýšili na Českoevtopsko. Nyní opět revidujeme a blíží se opět doba "osvobození od vlastní logické minulosti".

Takže současné děje jsou plně v souladu s dlouhodobou doktrínou a Green Deal je logickým dalším krokem v posloupnosti, kterou lze generalizovat takto - Pokaždé, když máme podezření, že se vlastně máme dobře, najdeme si bezcenný důvod, proč to podělat.

Kdepak, žijeme a konáme hezky česky.

Vezměte to z lepší strany - máme to za pár, v krematoriu je vždy teplo a na barvě urnového háje celkem nezáleží.

Veiter, veiter ins Verderben,

wir muessen leben bis wir sterben_

!

1 1
možnosti
OD

Otu Šika citujete správně, je to vlastně nedoceněný politicko ekonomický genius.

Díky tomu, že Brežněv zabránil spuštění reformovaného komunismu v roce 68, mohl to v roce 85 vytáhnout ze šuplíku Gorbačov, přejmenovat to na perestrojku a za šest let tím dokonale zlikvidovat CCCP

0 0
možnosti
EH

Se vším souhlasím, nicméně ten blahobyt, kterým nás zahrnuli po revoluci, není zrovna zadarmo. V parku nám nerostou banány a někdo na druhém konci zeměkoule musel dřít bídu z nouzi, abychom si ten svůj banán, koupený v akci, snědli.

Každopádně dotyčný nezbohatne tím, že zachráníme klima nákupem elektroaut a zrušením elektráren. Klima si bude klimovat, akorát my budeme chudí z blbosti EUsajůzu a zbytek světa s námi.

0 0
možnosti
JP

Ten “zbytek světa” bych nepodceňoval, zdá se mi, že se tak sebedestruktivně jako EU nechová, i když pro ozdravení planety také leccos dělá. Nejsem příznivcem absolutní rezignace na životní prostředí, vlastně mi chybí jen vyváženost a stanovení skutečně reálných cílů bez totální devastace ekonomiky. Po vyhlášení cíle A musí ihned přijít analýza B, co to bude stát, zda je to vůbec společensky a ekonomicky reálné, jaké oběti je nutné přinést a jsou-li vůbec pro obyvatele snesitelné. A EU přiznala, že bez žebračenek snesitelné pro třetinu Evropanů nebudou. Navíc ty žebračenky nejsou nic jiného než zadlužení budoucích generací. To je ta tragédie.

0 0
možnosti
JK

Další chytrolín ze země s obřím dluhem, kde neuměj pořádně ani opravit dálnici, natož ji postavit, opět věští brzký konec Německa. Za takové nesmysly vám nikdo hlavu trhat nebude, vždyť je to tak okrajové a bezzubé, že je mi vaší námahy spíš líto.

0 7
možnosti
JP

Říkal jsem, že mě za tento článek někdo zadupe do země. A mimochodem, nikde v článku brzký konec Německa nevěštím.

2 0
možnosti

Skvělé a rozhodně ne dlouhé - Vy jste napsal fundovaný rozbor mnoha tváří současného progresivistického zla a logickou predikci jeho důsledků, a to se nevejde do dvou odstavců.

5 0
možnosti
JH

J45a90n 19H29a25r95v87a16n

11. 1. 2022 11:54

Pane Prouzo, jak zmiňují oba níže - je to strašně dlouhé na blog, spíše tak jedna kapitola knihy. Když jsem to viděl tak jsem to ani nečetl, byť bych určitě se vším souhlasil. R^

0 0
možnosti
JP

Omlouvám se, chtěl jsem ten nový fenomén probrat z více úhlů, včetně těch klíčových. Není to na pár řádek.

1 0
možnosti
Foto

R^ :-)Sice poněkud dlouhé, neb k mnohému vysvětlivek netřeba. Lapidárně, jak pravil ON k sv. Petrovi: ,,Všechno špatně. Zpátky na stromy, a znova!". Zatím jsou ovšem u leckterých ozon. děr užívány intim spreje lecjaké v podobách mnohých;-)

2 0
možnosti
JP

Nějak se mi nechce zpátky na stromy, i když je to vydáváno za “návrat k přírodě”.

1 0
možnosti
PK

Jozefe, přečíst to byl maraton, takže na konci jsem jako kmet vlastně přemýšlel o čem bych diskutoval, asi alzheimer ;-D;-D;-D

4 0
možnosti
JP

:-)Jádro článku je v kritice programové touhy rezignovat na ekonomický růst. Ekonomika je ovšem jako dítě, neumí nerůst, když je zdravá. A jejím motorem je vědeckotechnický rozvoj, investice, inovace, vynálezy, objevy, iniciativa a činorodost lidí, touha po lepším, kvalitnějším a plnohodnotnějším životě. Jen tu vlastně tvrdím, že na takových touhách není nic špatného.

1 0
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik