Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

P83e90t96r 77H51á96l60a

8. 8. 2014 1:42

Obecně platí, že čím horší je situace, čím hůř se lidi mají, tím větší je volání po "vládě silné ruky". Tedy paradoxně čím hůř se občané mají, tím lépe pro politiky - alespoň potud, pokud se jim podaří lid přesvědčit, že nejsou strůjci těch problémů.

Takže pokud nemají být politici motivovaní škodit, musíte jim to přestat žrát.

Nevím, co dělá Rusko špatného a EU s USA ne. Pokud sankce, tak všem stejným metrem. Uvalme sankce na USA a na EU. Ti se přece taky montují do zahraničních konfliktů a dodávají zbraně rebelům (viz Libie, Sýrie a ISIL,...).

Upřímně, sankce proti USA by dávaly daleko větší smysl, neboť ti si přímo vyzbrojují svého (a tudíž potenciálně našeho) nepřítele, Rusové to aspoň dodávají svým sympatizantům. Motivací Rusů je, aby se měli Rusové i v zahraničí lépe, a aby mělo Rusko větší moc. To je pro mě pochopitelnější motivace, než motivace USA, kteří prostě rádi válčí, a když jim dojdou nepřátelé, tak si prostě nějakého vyzbrojí.

3 1
možnosti
MP

Hamé už oznámila, že bude žádat náhrady za ztráty jak od naší vláda, tak od EU. Rusko je velká země, takže tam máme logicky obchody v stamilionech kč. Bumerang se pomalu začíná vracet...!!

3 0
možnosti
Foto

Kdo ty náhrady bude platit? Putin z tržeb od Ukrajinců za plyn? Zae jen my z našich daní.

0 0
možnosti
MN

Absolutně souhlasím s názorem Petra Macha, že by Česko mělo zachovat korektní vztahy s Ruskem a postavit se proti sankcím.

Veškeré sankce v konečném důsledku povedou po celém světě k hospodářskému poškození firem a obyvatel, které současnou situaci na Ukrajině nezpůsobily. Ve skutečnosti západní elity USA a EU de facto prostřednictvím Ruska uvalují sankce na své firmy a obyvatele kvůli svým imperialistickým mocenským zájmům.

Už po 2. světové válce CIA na Ukrajině financovala guerillovou armádu složenou z ukrajinských ultranacionalistů, kteří bezohledně řádili a vraždili Poláky Židy a ukrajinské Rusy. Cílem bylo oslabit vliv Ruska v oblasti bezprostředně sousedící s Ruskem. Vypadá to, že USA chtějí historii zopakovat.

5 3
možnosti
PK

P53a75v13e37l 35K75u17l82a

7. 8. 2014 13:05

A může mít Klausův žák jiný názor?

2 0
možnosti
Foto

Česká politická reprezentace se skládá ze zbabělců a hlupáků. To oni jsou ti, kteří sankce implantují - bez nich by Česko bylo vysmáté !

6 3
možnosti
MS

A on to někdo zpochybňuje ? Otázka nestojí tak, jestli nás sankce poškodí, či nikoliv, ale jestli necháme Putina dělat beztrestně jeho uzurpátorskou politiku. A pokud nechceme válku (jakože nechceme), nezbývá jiný způsob, než sankce. Že to nebude zadarmo, s tím se musí počítat. Každá válka, i ta studená, nebo obchodní, něco stojí.

3 5
možnosti
MP

Kdyby chtěl Putin uzurpovat, dávno by zabral Ukrajinu. Krym chránil na prosbu jejich obyvatel a před montáží americké základny. A vo tom to je. Válku tam  bohužel dělá někdo jiný. Ukrajinci střílí do VLASTNÍCH lidí!!! EU a západ se na to dívá. Proč nepomůže? Ale pokud ještě po 25 letech někdo věří našim mediím...

3 4
možnosti
MP

Dokonce to chápou i někteří levicoví politici z ČSSD. A to už něco  znamená!!!!!

1 0
možnosti
MP

Sankce jsou vrcholem debility, jinak se to nazvat nedá. Putin už to rozšiřuje na letectví a automobilismus. Plně ho chápu, každý se musí bránit. Nu což, bude se propouštět, státu se zvýší výdaje na nezaměstnanost a sníží se mi příjmy- daně. Ale tak daleko žádný politik nepřemýšlí. Proč by socialistům mělo vadit pár tisíc nezaměstnaných? Kdo by je volil, kdyby všichni měli práci? Milovníci západu a EU to stejně nepochopí, i když se týká i jich.

4 5
možnosti
ZH

Sankce jsou lepší než válčit, nebo se zase nechat okupovat.!!

3 2
možnosti
PK

Vidim to na skutecnou cenovou valku a mozna v rusku podrazi ovoce? Zatimco Zapad smeruje sankce do ruskeho zbrojeni a do okruhu Putina. Ten zase smeruje sankce na obycejneho obchodnika a na pestitele.

0 0
možnosti
MD
JS

To mne pobavilo "v Pchyongyangu se prohání žlutočervené dodávky DHL a vytváří obchod". To říkali na rádiu Jerevan?

2 1
možnosti
KH

DHL - The Battle for the Chinese Market

International logistics corporations are vying over the Chinese market, which is fast becoming the world’s largest. Right now, the global market leader DHL is edging out the competition. The German-owned company currently has control over about 30 percent of the Chinese logistics market.

http://www.dw.de/dhl-the-battle-for-the-chinese-market/av-16070950  :-P

0 0
možnosti