Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Co se tak dá očekávat ? V parlamentu se  více jak dvacet let drží téměř stejní lidé , kteří nás neustále před volbami přesvědčují o zářné budoucnosti, pokud právě jim dáme svůj hlas. Po volbách pak nestačíme divit co jsme si to zvolili. Politickým stranám v dnešním pojetí chybí ideály , ale naopak nechybí touha po osobním prospěchu. Politické strany se chovají jak taková s.r.o. které dláždí cestu pro firmy a jejich ekonomické zájmy které je před volbami podporovali a pak jsi jdou pro svůj ,,desátek". Proto tu je vždy pro politiky problémem vypořádat se s korupcí a předraženými zakázkami . Politikům chybí zodpovědnost jak morální tak ekonomická za svá selhání.

0 0
možnosti
AK

Pane blogere máte ode mně. karmu. jsem velký optimista o politiku se již delší dobu velmi zajímám, neboť si přeji změnu. A proto vítám nové strany, které se snaží kritizovat marasmus, který v této zemi se  příliš rozbujel. Nikdo není odvolatelný, nikdo nemá za nic odpovědnost, přestože ročně mizí 150 miliard neznámo kam. Toto nemůže být do nekonečna. Proto preferuji strany nové jako ANO, Úsvit, Svobodní a Piráty. To je cesta kupředu, ostatní je cesta do pekla.

0 0
možnosti
PGS

Myslím, že páně Novákovo očekávání, že republiku  vyvede z bahna liberálního svinčíku (jedno zda původu  ODS, Top09, či ČSSD) nějaký  zázračný mudřec, který bude mít všechno  připraveno nejlépe v podobě návrhů zákonů v mašličkách a návrhů rozpočtů na 10 let dopředu a bude vše briskně na pokyn moderátora memorovat, je přinejmenším naivní! Byť na rozdíl od pana Nováka jsem přesvědčen, že vystupování řady protagonistů televizních a rozhlasových besed bylo velmi kvalitní. Potřebujeme zásadní změnu společenskou, hospodářskou, právní, ale především mravní. Volby mohou přinést zásadní změnu a doufám že přinesou, ale  ta změna bude spočívat především ve změně přístupu, zásad, východisek a zodpovědnosti. Jde o to, aby volič již konečně pochpil, že léčit důsledky působení jednoho liberála volbou jiného liberála, byť o sobě tvrdí že je levicový, a ten zase pravicový, nic neřeší! Narazili-li jsme jízdou liberálním směrem na konec slepé ulice,  musíme hledat východisko a novou cestu na opačném, tedy konzervativním konci. Máme-li na libetrálním konci politiky individualistické liberály ODS a Top09 + etatistické liberály ČSSD a SPOZ, s komunisty v zádech a k nim zřejmě rovněž liberální ANO a Okamuru, je jedinou fakticky konzervativní stranou KDU-ČSL, s novými lidmi i programem. A že je dobré dát právě lidovcům významný, ne-li většinový vliv, nás přesvědčuje dlouhodobý stav i výsledky posledních voleb v Bavorsku i SRN. Jenom před tím příkladem nezavírat oči a vzít jej za svůj!

1 1
možnosti
JL

Sv. Gabriel nechce pochopit, že tady není Německo, kdyby tady bylo Německo, měli bychom jiné strany a jiné problémy. Ti vaši "liberálové" jsou svobodní hlavně v rozkrádání veřejných peněz. V tom se shodnou. Solitéři tlačí na kmotrovské mafiánské strany, aby se změnily, což je cesta, je to jediná cesta, není to o spasitelích, ale o cestě ven ze sraček.

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1332x
absolovent ČVUT