Kam se poděla?

Těch ztrát v životě proběhne tolik, že nevíme, která z nich je pro nás ta nejbolestivější. Rodič nechce přežít své dítě, učitel své žáky, přítel přítelkyni a naopak, a přesto se to čas od času děje a bolí.

Co když se ale k nám náš milovaný z nějakého důvodu nevrátí…

…a zmizí. Dcera vysloužilého policisty Jessica je někým unesena a čas kvapí. Čím déle je pohřešovaná, tím naděje na naleznutí její osoby živé klesá. Vyšetřovací tým se snaží dělat vše, co je v jejich silách, ale pro okolí – především pro její rodinu – je to málo. Kdo ji chtěl unést? Je možné, že nebyla tím pravým cílem? Proč stopy vedou k nepřátelům Harryho Flowerse, který se „v minulosti“ živil nelegální činností?

Šestý příběh s detektivem Maxem Wolfem nedělá svým předchůdcům vůbec žádnou ostudu.  Od začátku vás pohltí. Nedostanete ani jednu příležitost k tomu, abyste se nudili, jste totiž vnitřně hnáni k tomu zjistit, jak to skončí. A je jedno, jestli za to mohou vyvolané emoce, zajímavé epizodní linky nebo postavy. Nejvíce pozornosti jako vždy získal již zmiňovaný Wolf a trochu protikladný Flowers, o kterém mám stále pochybnosti.

Pokud jste nečetli předchozí díly, vůbec to nevadí – mohu jen doporučit! Nějaký menší odkaz na detektivovu minulost tu samozřejmě je, ale nemělo by vás to nijak zaskočit a děj knihy Posedlost neznalost nenaruší. Co byste dělali vy, kdyby jste takovým způsobem o někoho milovaného přišli?

*

Žena zatím skočila po mně, aby dokončila to, co mladý muž začal.

Když mi začala přejíždět nehty po obličeji, aby mi vyškrábala oči, cítil jsem vůni ručně balených cigaret a parfému Chanel No. 5. Shodil jsem ji ze sebe a žena se zachrčením narazila do zdi.

Harry Flowers se snažil podívat na podlahu. U toho divoce mrkal, křičel a nadával.

„Nevidím! Já nic nevidím! Já nevidím!“

Ale pak poslepu sáhl dolů, a když se postavil, měl v ruce řeznický nůž.

A já poprvé uviděl násilí, které v sobě měl.

*

 

Název knihy: Posedlost (#taken)

Autor: Tony Parsons

Nakladatelství: Moba

Vydáno: červen 2021

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Němec | pondělí 16.8.2021 7:32 | karma článku: 4,47 | přečteno: 267x
  • Další články autora

Josef Němec

Svoboda se neodpouští

30.12.2023 v 16:48 | Karma: 4,77

Josef Němec

Požár se nezapomíná

31.12.2022 v 17:57 | Karma: 3,90

Josef Němec

Zmizeli neznámo kam

26.8.2022 v 7:43 | Karma: 3,89