Hřích ve vyšších patrech

Milostné hrátky, kam se podíváš. Pro někoho splněné sny, pro jiné nestydatosti nejvyššího kalibru. Jak daleko může člověk jít, aby naplnil svoje sny a vystoupal ve své pyramidě potřeb až nejvýše, je někdy až k neuvěření.

Nerad beru do rukou díla, která mají jasný potenciál, nebýt jedinou knihou s uzavřeným dějem, ale připraví si cestičku na nějaké pokračování v dané sérii. Přesně taková ale je bohužel od začátku i Maestra, která se snaží jet v rychlíku s dalšími romány podobného typu. Vše se točí totiž kolem sexu, který si opravdu nevybírá. Všichni mu podlehnou.

Nezalíbila se mi ani hlavní hrdinka, která se zdá být jednou z obyčejných lidí, ale moc rychle se přizpůsobuje nebo je to snad typický rys londýnské společnosti dnešních dní? Možná to mělo ve mně vyvolat líbivé emoce, ale u mě to spíše způsobilo naprostý opak.

Vlastně jediné, co si z příběhu odnáším, je nechuť a zvrácenost! Vyvolalo to emoce, ale více ne. Hlavní myšlenka děje výborná, ale vyjádření skoro nulové! Mělo to potenciál, ale ani nejsem zvědav na nějaké pokračování, které je plánováno.

*

Nebaví mě nechat se dobývat. Nebaví mě flirt, chodit na rande, nechat si lhát, což všechno nakonec přijde na pořad dne. Já si ráda vybírám sama. Proto miluju ty večírky, neboť tam máte všechny tyhle nudné záležitosti vyřešené. Všichni vědí, proč tam jsou, nikdo nehledá spřízněnou duši a nedívá se vám hluboce do očí, zda se v nich odráží sám. Ale pohybovat se v dnešním světě sama je někdy mnohem složitější. Když odečtu ženaté otce od rodin – ne že by to nešlo, ale jsou zaneprázdněný a je to moc starostí, nepohodlné – a místní huberťáky – horko těžko najdete někoho nadaného -, zůstávají mi v podstatě jen zaměstnanci výrazně lepšího hotelu…

*

Možná jsem velice kritický ke knize od L. S. Hiltonové, protože věřím, že kvůli těm nechutnostem se líbit bude. Pro mě ani ty scény nebyly zrovna dobře napsané, nijak mě „nerozdováděly“, pokud to lze tak říci. Mrzí mě to, ale nikdy více takovou nudu nechci zažít.

 

Název knihy: Maestra (Maestra)

Autor: L. S. Hiltonová (http://www.maestrabook.com/)

Nakladatelství: Ikar (http://ikar-knihy.cz/)

Vydáno: říjen 2016

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Němec | pondělí 19.12.2016 17:37 | karma článku: 7,39 | přečteno: 284x
  • Další články autora

Josef Němec

Svoboda se neodpouští

30.12.2023 v 16:48 | Karma: 4,77

Josef Němec

Požár se nezapomíná

31.12.2022 v 17:57 | Karma: 3,90

Josef Němec

Zmizeli neznámo kam

26.8.2022 v 7:43 | Karma: 3,89