Co když...

Přesvědčovat druhé o tom, že vy máte opravdu pravdu, je často nadlidským výkonem. Do té doby než se vám to možná podaří, se stanou pomluvy částečnými pravdami, které jen tak neočistíte.

Becky Masterman předkládá příběh o odsouzeném muži, který čeká ve vězení na nejvyšší možný trest, který ve Spojených státech amerických je možný. Trest smrti jej má připravit o to jediné, co od narození získal. Život. Jenže opravdu může za smrt manželky a zmizení svých dětí?

S takovýmto vyřčením se nechce smířit právnička Laura Colemanová, která se snaží očistit jméno hypotetického vraha. Na pomoc si povolá bývalou agentku FBI Brigid Quinnovou, jenž její angažovanost a přesvědčení vůbec nesdílí. Myslí si, že soud rozhodl správně. Co když se ale i ona mýlí? Dokáže Laura odvrátit vyřčený rozsudek včas?

Hlavní dějová linka je srozumitelná a věcná, bohužel nedokáže čtenáře upoutat natolik, aby ji hltal. Vše je koncipováno totiž popisně, není tam mnoho emocí, aby člověk mohl od začátku toužit zjistit, jak to doopravdy všechno je. Vedlejší příběhy zdržují a nejsou vnitřně propracované, možná až na nemoc otce hlavní hrdinky, ze které se vyklube něco mnohem většího!

*

Laura stála poblíž a dívala se na tu díru, jako by dokázala pohledem všechno urychlit. Přála jsem si, aby něco řekla, aby plakala, úpěla, cokoli. Bylo by dobře, kdyby se zbavila kusu toho, co se v ní uvelebilo. Zároveň jsem ale věděla, že to se nestane. Dala jsem jí ruku na rameno, abych ji vytrhla z tunelového vidění.

„Colemanová. Nevíme jistě, jestli jsou to ony,“ řekla jsem.

„Jsou to ony,“ opáčila Laura a v obličeji jí nebylo nic znát.

*

Skvělé téma, které nakonec není uchopeno tím nejlepším způsobem. Hlavní hrdinky nedokážou thriller pořádně rozpohybovat a dovést do nezapomenutelného závěru. Pro příště by to možná chtělo více akce anebo možnost nahlédnout do myšlenkových procesů jednotlivých hrdinů. Dobrá ale je zvolená délka kapitol a přepis jednotlivých výslechů, což knize dodává zase jiný rozměr. Pro mě ale jen nedostatečná berlička, která mi Sůl do rány řadí k průměrným dílům.

Název knihy: Sůl do rány (A Twist of the Knife)

Autor: Becky Masterman

Nakladatelství: Moba

Vydáno: únor 2018

Autor: Josef Němec | čtvrtek 8.3.2018 16:22 | karma článku: 4,73 | přečteno: 159x
  • Další články autora

Josef Němec

Svoboda se neodpouští

30.12.2023 v 16:48 | Karma: 4,77

Josef Němec

Požár se nezapomíná

31.12.2022 v 17:57 | Karma: 3,90

Josef Němec

Zmizeli neznámo kam

26.8.2022 v 7:43 | Karma: 3,89