Chvála bezpáteřnosti – „autentická pravice“ a její vztah k Rusku

Vždy jsem si myslel, že základem pravicového uvažování je morálnost, čestnost, respektování a ochrana práv jednotlivce a konečné zastavení o socialistické dirigování společnosti. Jak ale nad tím přemýšlím, tak zástupci „autentické pravice“ tomu vůbec neodpovídají. Mnozí z nich schopni i dneska hájit kroky prezidenta Zemana a vůbec si nejsou schopni připustit, že tím dělají obrovskou chybu. Stejně (nebo ještě více) zajímavější je jejich vztah k Rusku. Na takové to tradiční ujišťování, že Rusko je fajn země a proto není třeba se jí bát, jsem si už zvykl. Hájkův internetový magazín Protiproud prý údajně konzervativní Akce D.O.S.T.  ale toto téma přenesli do poněkud jiné roviny, bohužel.

Hájkův magazín Protiproud se profiluje jako kontrarevoluční a bojující proti mediální masáži. Nic bych proti tomu neměl, kdyby se Protiproud nedopouštěl masáže ještě horší. Pravidelně se tam dozvídáme o tom jak homosexualistická, pravdoláskařská, havlistická a i jiná lobby se pokouší ovládnout náš svět. Zní to někdy až dost směšně a křečovitě. Vlastně to připomíná doby, kdy různé nacistické a komunistické noviny psali o všemocné židovské lobby, krvavých kapitalistech atd..

Korunu tomu ale nasadila jejich podpora a adorace Ruska. Tedy ruského zákona o zákazu propagace homosexuality mezi mládeží. A co udělali naši „autentičtí pravičáci“? Samozřejmě ho halasně začali oslavovat. Ladislav Zemánek ve svém článku otištěném na Protiproudu a už docela příznačně nazvaném „První velmoc vyhlásila boj homosexualismu. Propagace sodomie je od nynějška v Rusku trestná. Máme jim závidět?“ (viz: http://www.protiproud.cz/svet/stat/planeta/306-ted-uz-mohou-homosexualove-v-rusku-leda-soulozit-vic-jim-zakon-nedovoli-mame-tomu-jenom-prihlizet.htm) píše opravdové pozoruhodnosti. Dozvídáme se zde, že tímto zákonem Rusko chrání své hodnoty. Je k tomu přidán ještě fakt, že „tři čtvrtiny Rusů dokonce nepovažují geje a lesby za sobě rovné a téměř polovina z nich žádá, aby byla homosexualita klasifikována jako trestný čin“, autor ale jaksi zapomněl, že něco jako veřejné mínění, a to v Rusku obzvlášť, je šíleně nesměrodatné. Když bych třeba podobné šetření provedl třeba v Německu, tak mi vylezou jiná čísla a to nejen z toho důvodu, že Němci jsou jiní, ale především jsou lépe informovaní.

Dále jsme v tomto článku informováni o tom, že bývalý patriarcha Alexij II. a i současný patriarcha Kirill považují homosexuály za hříšné a amorální. No, na tom by nebylo nic převratného, to tvrdí mnozí katoličtí hodnostáři. Rozdíl je v tom, že ruská pravoslavná církev byla vždy silně připoutána k politice státu, takže vyjádření patriarchů můžeme brát i jako postoj Kremlu, byť vyjádřený nepřímo.

Na závěr autor nás informoval o své touze, abychom i my následovali Rusko. Bingo! Vytvořme si zákon, který bude dávat do rukou státu tu moc lidi šikanovat. Umožněme neonacistickým bojůvkám a přepadali a týrali lidi, kteří se provinili jen tím, že mají jinou sexuální orientaci.

Před pár týdny jsem se také dozvěděl, že Akce D.O.S.T. spolu s jinými organizacemi podepsala blahopřejný list podporující tento zákon. K tomu se dá říct jediné – Proletáři všech zemí, vyližte si prdel!

 

PS:  Ten, kdo je schopen říct, že Rusko je naprosto normální zemí, podporuje nezákonnost a despotismus. Ten, kdo velebí Putina, nese alespoň částečnou vinu na obětech z Dubrovky, z Beslanu, z ruských vojenských akcí v oblasti Jižní Osetie a z mnohých dalších teroristických činů Putinova gangu.

Napsáno pro Zprávy zprava (viz:http://www.zpravyzprava.cz/2013/09/26/chvala-bezpaternosti-autenticka-pravice-a-jeji-vztah-k-rusku/)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Kukla | čtvrtek 26.9.2013 19:35 | karma článku: 9,89 | přečteno: 414x