Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Už jsem to tady psal:  citovaná část článku j.  byla i v předchozím znění ústavy, jen v jiném článku (před nebo za j., nebudu kvůli neschopným znovu dohledávat). Doslovně.   Do článku j. byla přeřezena proto, že s jeho obsahem více souvisí.  Nic nového (z hlediska abolice) se v ústavě neobjevilo.

1 1
možnosti
Foto

Je to neskutecny blabol. Zastaveni trestniho stihani uz delal prezident Havel (Marta Chadimova) a JEDEN soudce dokaze bez problemu posoudit 50 - 100 rozsudku za den.

Postaci posoudit pravni kvalifikaci a udelenz trest, zda spadaji do amnestie.

3 5
možnosti
Foto

Prezidentem vyhlášená amnestie s abolicí je jeho ústavním právem, a tedy je naprosto v pořádku.

 Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman uvedl, že zastavených velkých kauz je 15, s výhledem na 17. Abolicí bylo zastaveno pouhých 5 % procent velkých kauz, kde soudy nebyly schopny za dobu osmi, ba dokonce i šestnácti let dojít ke konečnému rozsudku. Pokud by byly důkazy jednoznačné, tak by soudy měly v průběhu osmi let dojít ke konečnému rozsudku. Dále Zeman uvedl, že za posledních několik let se počet trestních řízení drží mezi 300 000 až 330 000." Abolice se tedy týkala 0,1 % trestních řízení. Je to hodně nebo málo? Problém byl dle mého názoru silně zveličen a mediálně využit k senzaci a k dehonestaci prezidenta. Podle statistik trestná činnost v ČR v roce 2013 nestoupla, ale naopak klesla. Takže amnestii trestnou činnost nezvedla.  Amnestií došlo k uvolnění přeplněných věznic a některé se ruší. Stát na tom ušetři nemalé peníze.

3 4
možnosti
LC

Z pohledu běžného čtenáře, který se nezabývá právním rozborem a jednotlivými akty Klausovy amnestie je Váš článek pěkně sesumirovaným přehledem postupu státních organů a zdůvodnění jejich protiprávního jednání, dlouhodobě přípravovaného !!!!!

4 3
možnosti
Foto

Právě naopak. Prezident má právo vyhlásit amnestii a předseda vlády se na tom s vládou dokonce podílel, tak padá otázka kde a kdy to vlastně spolupodepsal a zda o tom věděla vláda.:-)

3 1
možnosti
SN

:-)  Moc pěkně jste to zpracoval! Kruh se uzavřel. A jedeme dál!!! R^R^R^

1 4
možnosti
VR

V21á33c20l65a75v 97R80o62d

1. 4. 2013 7:59

A to že Američané byli na Měsíci je taky podvod:-/

3 3
možnosti
LS

Díky za sesumírování celé frašky, jménem Amnestie. Snad s Klausem odešly všechny levoty, které může politik páchat. Ale to by bylo asi dost naivní, máme ještě Kalouska ...karma R^

4 6
možnosti
Foto

Pan Synek je takovy tleskaci automat. Staci napsat neco proti Klausovi a on pribehne a zatleska. To i takovy pan Machacek je opatrnejsi a nezatleska kazde pitomosti.

2 6
možnosti
  • Počet článků 108
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 707x
Povídky ze svého pestrého života jsem začal psát ve svých šedesáti letech na doporučení přátel.Žiji již 30 let v Kanadě BC. Se zájmem sledují politické dění v Čechách.

Seznam rubrik