Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

Spotřeba domácností je v případě energetiky okrajová záležitost. Proč si myslíte, že "geopolitické a finanční struktury" jsou jen v energetice? Opravdu myslíte, že např. US STEEL by nebyli radostí bez sebe, kdyby měli na vstupu energii za zlomek ceny. To se týká i dalšího průmyslu nebo např. Číny jako celku.

0 0
možnosti
Foto

Pane Koubo, ale nevěřil jste tomu vážně, že ne? :-)

1 0
možnosti
Foto

Jméno pana Husáka,  v mé přípomínce, zázračně zmizelo, kdy tvrdí: Budoucnost patří hlupákům. Některá slova se bez mého přičinění spojila, proč, nevím.

0 0
možnosti
Foto

Energieu Pramene: Projekt Keshe

Nadace Keshezahajuje předání technologií

Volnáenergie zdarma pro všechny - Kesheho nadace dne21.9. 2012 …

Rozhovors inženýrem Keshem o nových technologiích ...

Proč se mě ptáte? paní Z. Kočí, pane Hrubý, Jaromíre Králi, Tomáši Tatíčku, pane Husáku.  Předložil jsem jen informaci.  Nikdo neodpověděl k věci, naopak následuje: 

Pan Hrubý:Teď mně jen musíte vysvětlit, proč už ten vynález alternativní "geopolitické a finanční struktury" dávno nekoupily a proč už nám ty zázračné bedýnky za barák nestaví.    Když už chcete mít ty konspirační pohádky, měly by být dokonalé: vždy by mělo vedle zla existovat i dobro. A alternativa "dobra" - tedy politická i ekonomická konkurence -  vždy i v reálném životě v případě "finančních struktur" existuje. V49á16c40l54a79v 86H63u55s41á86k 2543764248317Přesně jak říkáte. Vzdělání a inteligenci je třeba vymýtit. Budoucnost patří hlupákům !!!    Dobrá "odpověď" od vzdělaného, sečtělého novináře a cestovatele. (Na nic neodpoví a nadává mně, za předloženou informaci  ) Někdo musí být hloupí aby se ti ...... poznaly.

0 0
možnosti
ZK

Z50d45e63n63a 80K65o64č28í

14. 4. 2013 17:36

Víte o někom, kdo takovou bedýnku má a provozuje, nebo jste to jen četl jako nějaké Sci-fi ?;-)

0 0
možnosti
VH

Teď mně jen musíte vysvětlit, proč už ten vynález alternativní "geopolitické a finanční struktury" dávno nekoupily a proč už nám ty zázračné bedýnky za barák nestaví.

   Když už chcete mít ty konspirační pohádky, měly by být dokonalé: vždy by mělo vedle zla existovat i dobro. A alternativa "dobra" - tedy politická i ekonomická konkurence -  vždy i v reálném životě v případě "finančních struktur" existuje.

3 0
možnosti

Není třeba vyrábět perpetuum mobile, jehož "net gain" je sotva měřitelný. Lze koupit solární panel, větrník nebo jiný privatní měnič obnovitelné energie. Tepelná energie je vlastně také zdarma, když si palivo sám obstaráte.

Anebo auto na vodík, který se získává speciální vysokofrekveční elektrolýzou výfukové vodní páry, případně v kombinaci se studenou fůzí. I kdyby to byla pravda, zařízení bude složité, drahé a přitom cena benzínu jako suroviny stejně tvoří maximálně polovinu koncové ceny, po odečtení DPH a spotřební daně. Pokud by všichni měli auto na vodu, musela by se zavést silniční daň a zase by se by se nejezdilo zdarma. Totéž, pokud  by všichni měli auto na plyn (lpg,cng,vodík) nebo na elektřinu.

A pokud by všichni ve svých domovech topili a svítili zdarma, zase by vláda vymyslela, jak vytáhnout peníze lidem z kapes. Na druhou stranu, kdybychom zrušili vládu a daně, měli bychom se tak dobře, že by jsme neřešili ceny energie.

1 1
možnosti
LV

A je vymalováno. Zrušíme vládu a daně v kombinaci se studenou fúzí. Jdeme na to.

0 0
možnosti
LV

Oblíbený blud konspirátorů: Do ropy byly investovány triliony dolarů a proto se musí všechny jiné způsoby výroby energie potlačit.

Takže: 1) Kdo je největší spotřebitel ropy? Evropa, USA, jihovýchodní Asie (Japonsko, Jižní Korea, Čína...), Austrálie, Brazílie...

2) Kdo má zásoby ropy? USA, Arabské země, Rusko, Venezuela, Ázerbajdžán.. Obecně země - až na USA -s velmi autoritářskými a nespolehlivými režimy, ale ekonomicky nepříliš vlivné

Nejsilnější ekonomiky mají logicky zájem vymanit se ze závislosti na dodávkách ropy od nespolehlivých dodavatelů, protože díky této závislosti jsou snadněji vydíratelné.

Naopak země produkující ropu by v případě, že by se našel alternativní zdroj energie, neměly žádnou páku, jak jeho rozvoj zastavit.

Ti, kdož investují do ropného průmyslu, by snadno přesměrovali své investice do nového způsobu získávání energie, pokud by to byl perspektivnější byznys. A na zájem vlád by se zhola neohlíželi. Příklad - ČEZ a sluneční elektrárny. Pokud by platila Vaše konspirační teorie, ČEZ by musel být největším odpůrcem fotovoltaických elektráren, protože investuje stovky miliard do svých tepelných zdrojů. A ejhle - skoro polovina instalovaného výkonu FVE patří komu? Ano, ČEZu. Už se probuďte...

3 1
možnosti
Foto

energieupramene.blogspot.com/2012/09/projekt-keshe_11.html

2012-09-11 · Jeho nadace se zaměřuje hlavně na výzkum prostoru a výroba energie je ... Domovská stránkanadace Kesh: http://www.keshefoundation.org/en/ Aktualizováno ...

0 0
možnosti
JK

Nojo, další "spasitel lidstva", co nezná základní fyzikální zákony. ;-);-D

3 0
možnosti
Foto

Opravil jsem, omlouvám se. Po 30 letech mimo Čechy mé povídky opravuje profesionál.

Tentokrát jsem si troufl sám.

0 0
možnosti

Díky za zajímavý článek, je to podnětné.

1 1
možnosti
  • Počet článků 108
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 906x
Povídky ze svého pestrého života jsem začal psát ve svých šedesáti letech na doporučení přátel.Žiji již 30 let v Kanadě BC. Se zájmem sledují politické dění v Čechách.

Seznam rubrik