Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Fakta je velmi důleřité si připomínat, aby se člověk dokázal orientovat v záplavě současné propagandy. Díky za článek, karma R^

0 6
možnosti
VD

ježkovi oči, macku, vždyť ty se už neorientuješ ani na tom svém kolotoči;-D

7 0
možnosti
Foto

Protektorát Čechy a Morava byly po celou válku součástí III. říše! A na jako takový tedy bylo spojenci z východu i západu i pohlíženo. Zcela pochopitelně! Především z hlediska stradegického, ve vztahu k II.WW v Evropě. Paliva, maziva, výzbroj, výstroj, zásobování pro německou armádu, atd. Včetně prac. síly! Válečná měřítka neznají rozdílu! Vše, co slouží nepříteli je nutné ,,eliminovat"! A vše, co se podaří získat je válečná kořist vítězů.

Vítěz bere vše. Rus, američan, němec. To byla VÁLKA. Kdo mohl vědět, kdy bude nepřítel kapitulovat? Prioritou bylo vítězství. Za jakoukoli cenu. Nic lidského, toliko tvrdá válečná realita!!8-o;-(:-/

9 1
možnosti
ZO

to je ale blábol pane...ani ne měsíc před koncem války bombardovat plzeň byla z válečného hlediska volovina.máte moc zaslepené oči pruhy a hvězdami...

0 0
možnosti
Foto

Celkem souhlasím s tím, že USA hraje špinavou hru. Jeji tajné síly odposlouchávají celý svět včetně stoupenců. Mám za to, že rozehráli takřka neprůhlednou partii na postupný rozklad evropské civilizace. První krok byla podpora osvobozovacího boje v Africe, odkud vyhnali kolonizátory. USA počítala s rozvratem afrických států a s hromadnou migrací do Evropy. USA neustále poukazuje na rasismus v Evropských zemích a stojí na straně zjevných protispolečenských příživnických skupin. Postarala se o zrušení trestu smrti. Vnutila evropským státům i tolerantní přístup k jinak sexuálně orientovaným jedincům. S cílem oslabit světovou ekonomiku zosnovala celosvětovou krizi. Co dokáže, dokládá i zvolení Havla prezidentem. Dnes Ukrajina. Prostě platí, co si umane, to uskuteční. Sobecky a bezohledně.

3 7
možnosti
JT

J62i69ř20í 73T77o52m90e92š

31. 5. 2014 22:40

Podpora osvobozovacího boje je najednou špatná, to je vše totální guláš, osvobozovací boj podporovali do rozpadu SSSR převážně Sověti, Američani většinou dodávali hospodářskou pomoc svým vyvoleným zemím.

2 0
možnosti
IH

Pro případné čtenáře, zdrojové dílo vyšlo v roce už 1951 a pan Bartošek se od něho později distancoval:

http://www.kscmdoma.eu/P%C5%99e%C4%8Dt%C4%9Bte%20si%20v%20PDF/USA%20po%20v%C3%A1lce%20-%20v%20%C4%8CSR.pdf

Jedná se typický poválečný komunistický blábol a demagogii, brát vážně to může jen úchyl.

Vytýkat Američanům, že bombardovali Škodovku je typické pro hlupáky a omezence, zvlášť s poukazem na to, že údajně Rudá armáda tak nečinila. Jednak Škodovka vyráběla pro Němce do poslední chvíle několik set tanků měsíčně a za druhé by mě mohli rusofilové poučit, jaké těžké bombardéry pro denní nálety Rusko vlastně mělo.

10 1
možnosti
Foto

V Plzni se tanky nevyráběly, ale podvozky od původního čsl. tanku vz. 38 na které byly montovány různé nástavby, jako třeba flaky. Poslední podobný pancéřák vyjel ze závodu snad 3. května 45. Nejednalo se o stovky měsíčně, ale ročně pár set.

V dané situaci to nemělo již vojenský význam, protože i železnice byly pod kontrolou Spojenců díky absolutní převaze ve vzduchu.

1 5
možnosti
Foto

Okolo Plzně to docela znám a dodnes tam slyším názory, proč na konci války bombardovali Plzeň? Málokdo si asi uvědomuje, že v té době jsme byli poslední zbrojovkou Wehrmachtu...

Rajlich: A tak je to uvedeno i v operačním rozkazu: "Je to poslední provozuschopná velká zbrojovka v nacistické moci."

Druhá věc je, že byť to bylo 25. dubna 1945, nikdo v té době nevěděl, že 8. května bude kapitulace. Americké velení skočilo na špek nacistické propagandě o alpské pevnosti a panovaly obavy, že zbrojovka v Plzni bude zásobovat vojska ustupující právě do alpské pevnosti.

Marek: Ani sovětské štáby nepočítaly s tím, že 8. května skončí válka. Počítaly ještě s několika týdny, než se jim podaří ve svém operačním prostoru německé jednotky porazit. Konec války zkrátka nebyl tehdy nikdo schopen přesně určit.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/exkluzivne-na-ct24/historie-cs/166397-proc-nas-spojenci-bombardovali/

8 0
možnosti
ZO

jasmě rusové pomalu v berlíně a nikdo nevěděl kdy to skončí.jste nomální pane?

0 0
možnosti
Foto

Bohužel, tragedie, k níž došlo 8. května 1945 v Hrotovicích, nebyla tou poslední, ani tou největší. Den poté, 9. května 1945, bombardovali Sověti Mladou Boleslav. Nálet byl součástí širší vojenské akce, která měla Němcům zabránit v ústupu k Američanům. Toho dne, vlastně to bylo už po válce, sovětská letadla svrhla na město 700 bomb různé tonáže – zahynulo 450 lidí.

http://milan.i-line.cz/gymnazium100let/Bombardovani.html

8 0
možnosti