Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J19a61r81a 21R94a39n26k

11. 4. 2013 23:55

Autore, nasla jsem Vas prispevek u pana Olsera, asi jste clanek moc dobre nepochopil, podle Vaseho prispevku:

"Jsem 44 ročník, takže jsem tím vším prošel. Posledních 30 let již žiji v Kanadě. Mé přání je, aby lidé konečně našli rozumnější cestu. Honbou za penězi a mocí, jí lidé nenajdou. Zničí se.  

 Dobrá výchova potomků, škola, je základ. Děkuji, velice dobře napsané. R^R^Karma"

.....to znamena, ze jste odesel az v 90. letech a se vsim byl v CSSR spokojen, jak jste se predstavil na kanadskych uradech a dostal povoleni k pobytu a pripadne obcanstvi?

Pokud jste si privezl penize z CSSR, tak jste se asi musel mit dobre v te dobe, kdy jini

byli muzeni a popravovani. Moje maminka byla v 48. na Borech, za pokus o prechod, ta by s Vami nesouhlasilaRvRvRv

0 1
možnosti
AN

proč se bát?komunisté jsou pryč a vedou to zde ti správní,námi zvolení lidé, pevných charakterů a morálních kvalit. a jsou to přesně ti jmenovaní v citovaném posledním odstavci.R^:-)

3 1
možnosti
AK

Taky mám pocit, že největší nebezpečí pro tuhle zemi jsou současní vládnoucí politici...

A že nejlepší je vládní krize, kdy se scházejí poslanecké kluby, novináři číhají na vyjádření tiskových mluvčích, politici si nadávají, vyčítají různé aféry a tak.

Tím nás vytrhují z každodenní existenční nudy a apatie a nemají čas blbnout s úsporami, škrty, zaváděním S-karet, reforem a jiných volovin.

2 0
možnosti
AK

Možná by bylo vhodné si říct, kdo je to vlastně ten komunista.

V mých očích ten, kdo si přeje politický návrat před rok 89.

Ovšem nikoho takového neznám.

Musím připustit, že možná existují - třeba na uzavřených odděleních psychiatrických léčeben. Ovšem ti zase nemají volební právo.

A i kdyby měli. Takový návrat prostě není možný i kdyby si to přálo 100 % občanů této země. Tak čím nám mohou být nebezpeční?

Nebo je komunista někdo jiný? Kdo? Člen KSČM? Volič KSČM? Ten kdo si myslí, že lhát a krást se nemá?

2 0
možnosti
AK

Máme ten systém co máme, co tak zkusit odstranit to, co nám na něm vadí, ne?

Místo toho se pořád masírujeme tím, jak to v tom minulém režimu bylo špatné. Kolik desítek nebo stovek let ještě?

23 roky nekomunistických vlád nenaplňují skoro nikoho nadšením. Ale pozor! Nekritizovat! To si hned vysloužíte nálepku komouše, socky, důchodce (nebo jinou nadávku), který není dostatečně vděčný, že žije "ve svobodě".

Žít minulostí by zas nebylo tak špatné, kdyby to neznamenalo neochotu vnímat a řešit problémy současnosti.

To mne pobuřuje na tom věčném: "Bububu, pozor na komunisty!", protože se za tím skrývá tolerance k současným zlodějům a lhářům. Nebo je v pořádku, že současní politici by kradli i nohama (kdyby na nich neměli boty), hlavně že kradou v dresu pravicové strany?

Prostě hlídáme pořád tu nesprávnou stranu. Tak jako policie a armáda 20 let hlídaly západ, aby se 21.srpna 1968 probudily a zjistily, že to bylo na prd...

3 0
možnosti
JJ

;-D... poslední odstavec, tak to je síla pravdy.

1 1
možnosti
FS

Jistěže jsou! A obrovskou. Jen to teď, po zkušenostech s nimi, mají s tou svou vábničkou o  něco težší - prostě druhé  jen oblbovat !

2 1
možnosti
PB

Samozřejmě, že jsou. A zaklínat se můžete, jak chcete.

10 4
možnosti
Foto

Vážený pane Nigrine, například v Ústeckém kraji byli komunisté  ve všech radách a i v  těch, kde se kradlo. Takže se na tom podíleli a o těch věcech věděli. Byli zticha, protože ze stolu spadlo něco i pro ně. Když to s dotacemi prasklo, tak se jim nic nestalo.  Nebyli ve vedení. Protože většina lidi tuto skutečnost nezná, tak v krajských volbách volby vyhráli, protože spousta občanů je přesvědčena, že jsou čistí jak lilium.  Pro mě osobně jsou nebezpeční stejně jak jejich bratranec nacismus. Co si mám myslet o poslanci za KSČM, který má kanceláři portrét Gottwalda,  masového vraha Lenina a hrdě se k nim hlásí. Co si mám myslet o poslanci za KSČM, který prohlásí o padesátých letech, kdy byla popravena zbývající elita národa, kterou nestačili popravit nacisti za epizodu dějin  a není důvod se za to omlouvat.

9 1
možnosti
Foto

Proti gustu žádný dišputát. Když si pověsím na stěnu císaře Nera, tak to bude asi všem ukradený, tak proč by  někomu měl vadit Gottwald.

0 4
možnosti
PK

Taky se vám ovšem může stát že já přijdu k vám a přejedu vám kolek kapsy neodymovým magnetem... a prásk vaše kreditka je totálně zničena a nezaplatíte si pomocí ní nikdy nic.

Já naopak zastáván názor že ke každé elektronické jednotce měny by měla povinně existovat jedna fyzická. a tyto by si měli zcela odpovídat. Vlastník elektronické musí v každou chvíli být vlastníkem té fyzické.

2 1
možnosti
MN

a proto je vapno vetsinou bile....;-D

2 1
možnosti
BT

jen by mne zajímalo kolik je asi na svět lidí kteří by chtěli žít v takovém státě na kolenou jako je u nás, ne že by nebylo co zlepšovat a co trestat to ano ale slova o tom jak je tu tu špatné až zoufalé jsou přehnaná

4 0
možnosti
MN

souhlas, mel jsem moznost procestovat celkem dost zemi a vzdy jste se rad vracel domu protoze si mnohdy toho co tady mame ani nevazime .. souhlasim s vasim nazorem!R^

1 1
možnosti
  • Počet článků 108
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 707x
Povídky ze svého pestrého života jsem začal psát ve svých šedesáti letech na doporučení přátel.Žiji již 30 let v Kanadě BC. Se zájmem sledují politické dění v Čechách.

Seznam rubrik