Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

.......článek je zcela logický , zcela pochopitelný a v podstatě i zcela pravdivý , bohužel tento vývoj u nás nastartoval V.Klaus se svojí družinou privatizačních zlodějů , jako Dyba, Třískové , Kočárník , .........:-P:-P

0 0
možnosti
Foto

Neviděl bych to tak tristně. Těmi zahraničními příjmy snad alespoň do určité míry ty americké firmy doplní koupěchopnou poptávku na domácím trhu, takže asi tato jejich poptávka nějaké to pracovní  místo také vytvoří.

A vzhledem k tomu, že tyto firmy drží dostatečnou likviditu, tak lze předpokládat, že pokud Čína začne nabízet US dluhopisy, tak je z velké části tyto firmy vykoupí.

Velmi pečlivě bych sledoval vývoj dvou indikátorů US ekonomiky nominálních hodnotách , GNP a GDP. Teprve až by se GNP začalo přibližovat úrovni GDP, tak bylo možné začit hovořit o tom,že nás čeká už jenom to nejhorší.

0 0
možnosti
JZ
Foto

Myslím si to samé a také jsem o tom už několikrát psal. Nakoupit něco laciněji než jsem sám schopen si to vyrobit, ještě neznamená výdělek. Nehledě na to, že se vytrácí zručnost.

2 0
možnosti
LJ

V Číně už začala růst cena lidské práce. Souvisí to s politikou jednoho dítěte, už jim chybí mladí pracovníci. Vyroba textilu se přesunuje do Pákistánu, kde lidé, hlavně ženy, pracují za poloviční plat než v Číně. Přesto lze očekávat, že Čína brzy bude světovou jedničkou. Důsledky si netroufám předvídat. Vlastní například většinu amerických dluhopisů. Patrně ve vhodný čas srazí Ameriku na kolena.

1 0
možnosti
Foto

O86t95a33k46a20r 80S41e63k40l

23. 11. 2013 8:24

Souhlas s článkem. Konec euroatlantského pobytu na špičce pomyslného pelotonu bohatství a pokroku je neodvratný , ale předvídatelný. Každá civilizace má svůj vývoj - vznik , rozvoj, stagnaci i zánik.

Platí to od dob Inků , Aztéků,  starého Egypta , Řecka či Říma. Náš způsob existence nezničily sice války, nemoci či neschopnost vybírat daně jako u výše jmenovaných. Byla to , jak píše autor , víceméně lenost vyrábět to , co jsme vymysleli. Naše generace má jenom smůlu, že jsme tak říkajíc při tom !

Nemusíme uvažovat o situaci v USA. Včera jsem víceméně náhodou v TV shlédl jakousi reportáž - za posledních 5 let se v Česku nepřihlásil do učňovského oboru sklář ani jeden (1) zájemce. Sociologů, politologů a právníků ala Gross či Hašek máme mnoho přehršlí. Docela to souvisí....:-)

2 0
možnosti
LJ

Nějaký historik zjistil, že žádná země nebyla světovou jedničkou déle jak 500 let. Antické Řecko bylo světovou jedničkou 250 let. Pak nastoupil Řím.

0 0
možnosti
Foto

moc pěkné(vlastně nepěkné) a naprosto srozumitelnéR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 108
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 906x
Povídky ze svého pestrého života jsem začal psát ve svých šedesáti letech na doporučení přátel.Žiji již 30 let v Kanadě BC. Se zájmem sledují politické dění v Čechách.

Seznam rubrik