Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Vlada_07

24. 4. 2012 18:55
POkud se kdy

na území Československa hovořilo o tom , co nás živilo, byl to vždycky průmysl. Dnes se tí zv. průmysl scvrkl na pár propsrujících podniků, z nichž většina je v horším případě jenom výrobním závodem německé nebo americké společnosti, v lepším případě má vývojové a technické středisko. O moderní výrobu není v Čechách nadále zájem a nejsou ani inženýři ( nemyslím tím sběratele tohoto titulu, ale skutečné techniky) a chybí nejméně jedna generace technicky zdatných středoškoláků. A lepší to nebude, aspoň ne v dohledné době.

Vysokoškoláci z techniky jsou v dnešní výuce bez praktických zkušeností slabí jako čajíček .. možná něco znají, ale neumí bohužel povětšinou vůbec nic. A ještě se diví

0 0
možnosti
PH

petrph

23. 4. 2012 7:55
tak jednoduchý to nebude

Za prvé) to se pak můžeme zeptat, proč si pan výjimečný brněnský průkopnickém průmyslník xx nevezme na místa technologů, vývojářů, logistiků..absolventy z učňáků, kde je asi nezaměstnanost nejvyšší a pokaždé když se nějaká fabrika položí, jsou jich plné ulice. Asi by protestoval, že ti,  které potřebuje nepotřebují jen tu řemeslnou zručnost, měli by mít aspoň maturitu,ale i nějaké všeobecné znalosti schopnost komunikovat, řídit, cizí řeči , rozhled, a obloukem se zase vrací k tomu co produkuje naše školství...

Za druhé, stejně se tvrdí (a je to pravda), že naše školství učí hlavně teoreticky a nemá to velkou spojitost s praxí. Tudíž,představa p.podnikatele, že vezme čerstvého absolventa VŠ a posadí ho na místo ¨technologa logistika, či (technického) vývojáře,začne mu podávat od hodiny 100%ní výkon, je skutečně naivní, i kdyby vystudoval technickou VŠ. Prostě,odborník získává zkušenosti celý život..

0 0
možnosti
K

kevinbb

22. 4. 2012 22:21
Mate pravdu!

R^[>-]

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

22. 4. 2012 20:30
souhlasim a chci trochu neco priopravit

negativni 'image' maji technicke obory uz od 70. let. Ja kdyz jsem sel s velmi dobrymi znamkami po maturite na techniku, tak rada znamych a pribuznych minila, ze kluk by mel preci i na lepsi skolu.

0 0
možnosti
PK

repanak

22. 4. 2012 20:07
Karma,

proti Německu má problémy třeba i Albion. Pamatuji si jak ještě nedávno tvrdili - to je dobře, že Němci vyrábějí auta. My máme plnohodnotnější ekonomiku služeb. Dnes sílí hlasy o reindustrializaci Velké Británie. Určitě těžké, ne-li nemožné.

0 0
možnosti
T

trallfa

22. 4. 2012 19:02
Ano, ano, ano. Dávám karmu.

Pošlete prosím někdo link ministru školství. Toto by měl být vzdělávácí materiál pro všechny pedagogické poradce devátých tříd a pro rodiče dětí od 5.třídy. Právníci z Plzně a logistická centra nás neuživí!!

3 0
možnosti
JZ

qqx

23. 4. 2012 0:54
Re: Ano, ano, ano. Dávám karmu.

Děkuji za radu, ale takový "vzdělávací" materiál mi posílat nemusíte - svoje děti na techniku posílat nebudu.

Techniků je již poměrně dost, ale někteří nechtějí svoji profesi dělat. Pročpak ?

0 0
možnosti
VS

Vlada_07

22. 4. 2012 17:26
Stručně

.. karma .. bohužel až příliš pravdivé.

2 0
možnosti
AL

Aloren

22. 4. 2012 17:02
Ano, máte pravdu...

Chybí odborníci, zlikvidovalo se vynikající učňovské školství, kde každý začínal od píky a záleželo jen na každém z nás, jak se dál vzdělával a tvořil... Zde se vžilo, že ten, kdo nemá maturitu, či vyšší odborné vzdělání není nic a to je bohužel špatně...!!!

2 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 1536x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik